ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.10.2021 | 14:38

Έχω

Έναν προβληματισμό και θα ήθελα τη γνώμη όλων σας. Θεωρείτε πως όταν παντρεύεστε κάποιον έχετε και έχει ο άλλος την υποχρέωση να κάνετε γεράματα και στα πεθερικά σας; Λογικά θα βοηθάτε στα γεράματα των γονιών σας ετσι; Πιστεύετε λοιπόν ότι ακόμα και καλή σχέση να έχετε με τα πεθερικά θα πρέπει να τα βοηθάτε αν αυτά ας πούμε σας κρατήσουν τα παιδιά σας όταν είναι μικρά; Εγώ θεωρώ ότι δεν έχεις υποχρέωση να το κάνεις παρόλο που μπορεί να τα συμπαθείς. Υποχρεωμένος είναι ο γιος και η κόρη τους που τους έχουν γονείς. Και αν δε μπορούν τα παιδιά τους για αυτό έχουν τις συντάξεις τους για να βάζουν γυναίκες για τα γεράματα. Και αν δεν έχουν σύνταξη τότε να τα βοηθάνε τα παιδιά τους. Μου φαίνεται τραγικό μια γυναίκα(γιατί αυτές συνήθως την πληρώνουν) από τα 30 και μετά που πιθανόν να κάνει δικά της παιδιά και ήδη η ζωή της αλλάζει από αυτό και μόνο, να έχει και τους γονείς και τα πεθερικά της επιπλέον για την υπόλοιπη ζωή της να τα φροντίζει. Έτυχε να ακούσω για μια τέτοια γυναίκα και ο άντρας της πάει απλά δουλειά και μετά για τρέξιμο ή ο.τι άλλο θέλει και αυτή η καημένη προσέχει τους γονείς Του. Φοβερή ζωή! Δε θα ήθελα κάτι τέτοιο στη ζωή μου ειλικρινά.
7
 
 
 
 
σχόλια

ειναι ενα θεμα πολυ λεπτο κι το θεμα φροντιδας μεγαλων ανθρωπων ειν κι αναλογα τις αντοχες τις σχεσεις μεταξει τους και το πως εχει μαθει κανεις να φερετε πως εκαναν κι οι γονεις του ατομου αυτου στα πεθερικα τους

Αυτά ξεκαθαρίζονται από την αρχή νομίζω. Αν ο άλλος έχει την προσδοκία να τον βοηθήσεις στα γεράματα ενώ δε θα το ήθελες πες το από την αρχή. Όμως μπορεί να σου γυρίσει και εσένα την πλάτη. Μην κάνεις ποτέ κάτι που δεν αισθάνεσαι πάντως.

Θα βοηθούσα στην περίπτωση που το ένιωθα. Αλλά όχι να έχω τους γονείς του άντρα μου μέσα στο σπίτι. Θα το έκανα επειδή θα πονουσα τον άντρα μου αν τον έβλεπα να ταλαιπωρείται. Σε καμία περίπτωση όμως να τους αναλάβω μόνιμα και ο άντρας μου ή τα πιθανά αδέρφια του να κάνουν τη ζωουλα τους. Εγώ τους γονείς μου δε θα τους φόρτωνα σε κανέναν. Έτσι δε θα μου άρεσε να μου φορτώσουν οι άλλοι τους δικούς τους με τη δικαιολογία ότι είμαι η νύφη και πρέπει και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν είναι υποχρέωση.

Δες τη σημερινη δολοφονια της γυναικας που επασχε απο αλτσχαιμερ και την αυτοκτονια του συζυγου-δολοφονου της μετα. Η απουσια των παιδιων ωστε να στηριχτει καπως αυτος ο ανθρωπος που φροντιζε μονος τη γυναικα του τον εφερε σ αυτο το σημειο.

Να συμβουλεύεται με τρόπο τους γονείς σας, να μαζεύουν λεφτά για τα γεράματα ώστε να έχουν βοήθεια στο σπίτι. Από προσωπική πείρα θα πω, πως όσο καλή διάθεση να έχεις για να βοηθήσεις τον ανήμπορο γονιό σου, αυτό πρακτικά, ειδικά αν είσαι γυναίκα, είναι αδύνατο γιατί απαιτείται μεγάλη μυική δύναμη, ώστε να τον βοηθάς στο μπάνιο, στο άλλαγμα, στην τουαλέτα κλπ. Αν δεν είχα βοήθεια από μια γυναίκα, ειλικρινά το λέω δεν υπήρχε περίπτωση να τα έχω βγάλει πέρα με την μητέρα μου. Δυστυχώς τα γεράματα θέλουν χρήματα, μεριμνηστε όλοι από τώρα, μη ρίχνετε ανάθεμα στα παιδιά, ξαναλέω πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Δεν έχεις υποχρέωση εξομ. Όμως ο κάθε άνθρωπος ενεργεί σύμφωνα με τη συνείδησή του. Όταν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, τότε μπορεί κάποιος να πληρώνεται, για να τους φροντίζει. Το πρόβλημα είναι όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και χρειάζονται βοήθεια.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ