ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.9.2021 | 14:51

Μυρίζει το σπίτι του

Λοιπόν το αγόρι μου πρότεινε να μείνουμε μαζί στο σπίτι του μετά από 2 χρόνια σχέσης. Το θέμα είναι πως έχει δύο γάτούλες και το σπίτι του μυρίζει όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες που κάνει μια γάτα όπως καταλαβαίνετε και μάλιστα πάρα πολύ έντονα. Δεν ξέρω αν φταίει το οτι αυτός δεν ακολουθεί σωστή καθαριότητα στο σπίτι ή αν έτσι είναι τα σπίτια με κατοικίδια. Εμένα με δυσκολεύει πολύ να βρίσκομαι στον χώρο του. Το θέμα είναι να του πω καλύτερα να μετακομίσουμε σε κάποιο ισόγειο σπίτι με αυλή ώστε η άμμος να είναι έξω; Η αν μείνουμε μαζί και ακολουθούμε σωστή καθαριότητα δεν θα έχει αυτή την μυρωδιά τόσο έντονα; Δεν γνωρίζω διότι δεν είχα ποτέ κατοικίδιο.
6
 
 
 
 
σχόλια

Ξέχασα να συμπληρώσω οτι αν τα γατάκια τρώνε καλής ποιότητας τροφή για γάτες και όχι σαβούρες θα μυρίζει πολύ λιγότερο και θα αφαιρούνται και πιο εύκολα απο την άμμο γιατί δεν θα έχουν πολύ αμονία τα ούρα τους και τα κακά τους δεν θα είναι μαλακά.

Είναι τελείως απλό. Χρησιμοποιεί λάθος άμμο για την τουαλέτα τους ή την καθαρίζει σπάνια. Οι γάτες δεν μυρίζουν ποτέ άσχημα. Είναι ζώο που πλένεται μόνο του αρκετές φορές την μέρα και μυρίζουν όμορφα. Πες του να πέρνει άμμο από μπετονίτη που κάνει σβόλους τα ούρα της γάτας και όχι την απλή γιατί δεν αποροφάει τις οσμές και βρομίζει ολόκληρη. Θα καθαρίζει καθημερινά τα κακά και τους σβόλους και έτσι η άμμο θα μένει καθαρή και δεν θα μυρίζει. θα συμπληρώνει μονο όταν χρειάζεται άμμο. Είναι λίγο πιο ακριβή αλλά στην πραγματικότητα έρχεται πολύ πιο οικονομικά γιατί περνάς πολύ περισσότερο καιρό και δεν χρειάζεται να την πετάς όλη μαζί κάθε φορά. Υπάρχουν και σε διάφορα αρρώματα. Επειδή έχει δύο γάτες καλό είναι να έχει και δύο αμμολεκάνες για να τις καθαρίζει πιο αραιά. Ελπίζω να μην τις έχει αστείρωτες και ψεκάζουν γιατί όταν είναι αστείρωτες οι αρσενικές μοιρίζουν πολύ άσχημα τα ούρα τους για να μακάρουν την περιοχή τους. Με το που στερηθούν το σταματάνε κατευθείαν.

Ως γάτομανα τριών, να σου πω ότι το σενάριο να είναι η άμμος έξω δεν παίζει, γιατί απλούστατα το βράδυ τα γατιά που θα κοιμάστε και δεν θα τους ανοίξετε ή όταν θα λείπετε από το σπίτι που θα τα κάνουν; Μάντεψε... Στον καναπε, στην κουζίνα ή όπου αλλού τους κάνει κέφι. Οπότε άκυρο το σενάριο. Φαντάζομαι αν εννοείς να βγουν και τα γατιά στην αυλή, θα πρέπει να το συζητήσεις με το φίλο σου, αλλά εγώ στην θέση του δεν θα το δεχόμουν και δεν το βρίσκω και σωστό να το ζητήσεις δηλαδή. Ιδανικά η άμμος πρέπει να καθαρίζεται 3 φορές την μέρα. Υπάρχει και η κλειστή αμμολεκανη που δεν μυρίζει, αν βέβαια τα γατιά την δεχτουν. Επίσης υπάρχει αρωματική άμμος που μυρίζει λιγότερο, επίσης αν τα γατιά την δεχτουν. Μια λύση είναι και το πελλετ που από όσο ξέρω μυρίζει λιγότερο. Άλλη λύση είναι να έχετε την αμμολεκανη στο μπάνιο, ώστε να περιορίσετε την μυρωδιά σε ένα χώρο. Μια άλλη λύση που θέλει χρήμα και χρόνο είναι να κόψετε με τη βοήθεια ενός ειδικού ένα τμήμα από την πόρτα του μπαλκονιού και να τοποθετησετε ειδικό πορτάκι γάτας. Αφού τοποθετησετε στο μπαλκόνι ειδικό πλέγμα προστασίας για γάτες, τότε θα μπορείτε να έχετε την άμμο τους έξω και να μπαινοβγαίνουν για τουαλέτα οποτε θέλουν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δείξετε στα γατιά πως να χρησιμοποιουν το πορτάκι. Τονίζω όμως, ότι αυτό θέλει ειδικό πλέγμα γάτας που σας τοποθετεί μάστορας. Αν δεν θέλετε να κλείσετε με πλέγμα όλο το μπαλκόνι, μπορείτε να περιορίσετε ένα κομμάτι, πάλι με την βοήθεια ενός γνώστη και όχι μόνοι σας, αλλιώς το γατί κινδυνεύει. Σορρυ αν λέω τα αυτονόητα, αλλά πολλά έχουν δει τα μάτια μου με αυτά τα θέματα. Γενικά ψαχτειτε λίγο, κρίμα είναι να ξεβολευτουν τα ζωντανα χωρίς λόγο. Παραμύθια να μη σου λέω, με την άμμο μέσα, δε γίνεται να μη μυρίζει καθόλου, έστω λίγο την ώρα που θα πηγαίνουν μυρίζει. Καλή συγκατοίκηση, είμαι σίγουρη ότι ο φίλος σου αφού έχει γάτες θα είναι καλός τύπος 😋. Φιλιά στα ψιψικια.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ