ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.9.2021 | 07:37

From another century

Κατά την γνώμη μου η κατάθλιψη δεν είναι ψυχική ασθένεια σε αυτή την εποχή , είναι φυσικό αποτέλεσμα της ζωής που κάνουμε . Ζωής που της λείπει το βαθύ νόημα και η ζεστασιά. Πήραν τους ανθρώπους από κοντά μας και μας έδωσαν κινητά. Πήραν τους κήπους μας και μας έδωσαν χημικά, φυτοφάρμακα και fast food. Πήραν το πράσινο και το έκαναν τσιμέντο. Πήραν τις αξίες μας και τον ρομαντισμό μας και μας έδωσαν φθηνή διασκέδαση και γρήγορο σεξ. Δεν είμαστε άνθρωποι πλέον ,είμαστε καταναλωτές . Καταναλώνουμε την αντοχή αυτής της γης μέχρι να μην αντέχει άλλο να σηκώσει τόση απληστία .
7
 
 
 
 
σχόλια

Δεν είναι πιστεύω έτσι όπως τα αναφέρεις, διότι ο άνθρωπος δεν είναι ένα άβουλο ον αλλά έχει τη λογική και τη δύναμη της επιλογής και της αλλαγής στη ζωή του. Πολλές φορές χρειάζεται απλά να ''επαναστατήσει'' για να βρει την ελευθερία του και να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Κάποιες φορές έχω νιώσει να είμαι σαν τη μύγα μες το γάλα, επειδή αντέδρασα σε καταστάσεις που κάποιοι άλλοι έσκυβαν το κεφάλι τους απλά. Αλλά πίστεψέ με δεν μου βγήκε σε κακό. Έκανα αυτό που ένιωθα να κάνω και δεν πήγα με τη πλειοψηφία. Ένιωσα καλά με την επιλογή μου. Το θέμα είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Σε αυτό που αναφέρεσαι με το γρήγορο σεξ, έχω να σου πω, πως έχεις την επιλογή να είσαι μόνος/η και να μην αναλώνεσαι σε κάτι που δεν σε γεμίζει ( που συμφωνώ απόλυτα ), μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα ενωθείς μαζί του εκτός σαρκικά, αλλά και πνευματικά. Το γρήγορο φαγητό δεν σου επιβάλλεται, μπορείς να τρως υγιεινά στο χώρο σου. Αν ζεις σε τσιμεντούπολη που δυστυχώς σου επέβαλλαν να ζεις στο τσιμέντο, μπορείς να φέρεις μια μικρή άνοιξη στο χώρο σου και με ένα μικρό γλαστράκι στο παράθυρό σου. Η απληστία και ο υπερκαταναλωτισμός σίγουρα δυστυχώς κυριαρχεί στο πλανήτη μας.

Δείξε μου που την υπερθεματίζω διότι απλά πιστεύω πως δεν έχεις καταλάβει το νόημα του σχολίου μου. Όταν λέμε κάτι, καλό θα ήταν να επιχειρηματολογούμε και όχι να αερολογούμε.

Η κατάθλιψη είναι ψυχική ασθένεια, και ως ψυχική ασθένεια πρέπει να αντιμετωπίζεται ώστε να θεραπεύεται πλήρως ή τουλάχιστον οι ασθενείς να μπορούν να είναι λειτουργικοί και να έχουν μια ποιότητα ζωής. Μην μπερδεύεις λοιπόν μια ασθένεια με τις επιλογές ζωής που μπορούμε να κάνουμε. Τα κινητά, αν τα δουλεύεις σωστά δε σε αποξενώνουν, τους ανθρώπους εμείς τους διώχνουμε μακριά, δεν μας τους παίρνει κανείς, το αν θα ζήσεις σε διαμέρισμα, σε πόλη, σε χωριό είναι δική σου επιλογή, δεν σου επιβάλλεται. Σε διαμέρισμα μένω και μια χαρά κηπάκι έχω στο μπαλκόνι μου με δικά μου μυρωδικά και λαχανικά. Και φτάνει πια με το γρήγορο σεξ, ο καθένας απολαμβάνει την ερωτική του ζωή όπως γουστάρει. Αν νομίζεις λοιπόν οτι πάσχεις απο κατάθλιψη ζήτα τη βοήθεια ενός ψυχιάτρου και μην προσπαθείς να την αποδόσεις αλλού. Για το δικό σου καλό. Στο λέω ως άτομο με διαγνωσμένη κατάθλιψη που μετά από θεραπεία έχω καταφέρει πολλά.

Συμφωνώ απόλυτα, έχουμε πετάξει πράγματα που συμβάλλουν στην ψυχική και σωματική μας υγεία, μέρη, ανθρώπους, φαγητό, τρόπο ζωής, δουλειές με ανθρώπινο ωράριο και αρρωσταινουμε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ