Μάικλ Ντάγκλας: Για τον καρκίνο μου ευθύνεται ο στοματικός έρωτας

Μάικλ Ντάγκλας: Για τον καρκίνο μου ευθύνεται ο στοματικός έρωτας Facebook Twitter
43

Σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian την Κυριακή, ο Μάικλ Ντάγκλας δήλωσε ότι ο καρκίνος του λάρυγγα προκλήθηκε από τον ιό HPV, που κόλλησε μέσω στοματικού έρωτα.

Ο ηθοποιός διαγνώστηκε το 2010 με καρκίνο σε στάδιο 4 και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία. Η αποκάλυψη έγινε μετά από μια ερώτηση που σχετιζόταν με το αν ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού.

Στην ερώτηση «μετανιώνετε όλα αυτά τα χρόνια αλκοόλ και τσιγάρου;» ο Ντάκγλας απάντησε: «Όχι. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά ο συγκεκριμένος καρκίνος έχει προκληθεί από τον ιό HPV, που είναι αποτέλεσμα αιδοιολειχίας. Ανησυχούσα μήπως το άγχος μου για τη φυλάκιση του γιου μου είχε παίξει κάποιο ρόλο στην εκδήλωση του καρκίνου. Αλλά ναι, είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που προκαλεί καρκίνο».

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Οταν έβγαινε ο Πειραιώς όμως και τα έλεγε τι τραγόπαπα και τι άσχετο τον λέγανε. Ο άνθρωπος δεν τα 'χε κατεβάσει από το κεφάλι του. Και βέβαια για ν'ασχοληθούν σοβαρά με υγεία τα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να ξεκουνηθούνε από Τζολί και Ντάγκλας...αλλιώς σιγά τώρα μη χαλάσουμε τη νιρβάνα μας.
Ο,τιδηποτε προερχεται απ τον Πειραιως, ειναι ακυρο, γιατι δεν λαμβανει υποψη την πραγματικοτητα και τις σωστες και εφαρμοσιμες λυσεις. Τραγοπαπα τον λενε ως χουντικο μισάνθρωπο.
Με βάση την λογική του Πειραιώς θα πρέπει να πάψουμε να κάνουμε σεξ και να πολλαπλασιαζόμαστε αφού ο ιός του HPV μεταδίδεται και δια της ερωτικής επαφής! Μάλιστα οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στα γυναικεία γεννητικά όργανα εξαιτίας του ιού είναι πολύ μεγαλύτερος από την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο στόμα εξαιτίας του ίδιου! Δηλαδή η πίπα και τα λοιπά γλειψίματα (για να το πω εντελώς ωμά) είναι λιγότερο επικίνδυνα από το ευλογημένο το ιεραποστολικό.
εξηγούμαι: HPV έχει ανά πάσα στιγμή περίπου 1 στις 2 γυναίκες, αλλά καρκίνο του τραχήλου μόνο 1 στις 10.000. Για τα άλλα είδη καρκίνων τα ποσοστά είναι ακόμα χαμηλότερα και η συσχέτιση με τον HPV ούτε για πλάκα το ίδιο ισχυρή. Περαιτέρω υπάρχουν δεκάδες είδη HPV, αλλά μόνο 2 είναι συσχετισμένα με καρκίνο (στο καταπληκτικό ποσοστό 1 στους 10.000 που προαναφέραμε). Unsurprisingly, τα πιο θεαματικά είδη (αυτά που προκαλούν κονδυλώματα) ΔΕΝ προκαλούν καρκίνο. Με δυο λόγια αν έχεις HPV έχεις λιγότερο από 10% πιθανότητες να είναι καρκινογόνος ποικιλία και αν είναι καρκινογόνος έχεις λιγότερο από 0.1% πιθανότητα να γίνει στ' αλήθεια καρκίνος, κι αυτό αν τον αφήσεις για ΧΡΟΝΙΑ, γιατί τόσα χρειάζονται από την πρώτη στιγμή που θα φανεί κάτι στο τεστ Παπ μέχρι τη στιγμή που θα θεωρείται καρκίνος. Αντίθετα το ποσοστό των θετικών στον HIV που θα αναπτύξουν AIDS χωρίς θεραπεία είναι σχεδόν 100%. Κατά συνέπεια αντί γκέι και γυναίκες να κοιτάνε πώς θα προφυλαχτούν από έναν ιό που είναι πιο συνηθισμένος και από το κρυολόγημα, πολύ καλύτερα είναι να τραβάνε κανένα τεστ παπ ή καμια κωλοβυθομέτρηση μια στα δύο χρόνια. Και όλοι καλό θα ήταν να μην καπνίζουν/πίνουν σα να μην υπάρχει αύριο, γιατί αυτά τα πράγματα είναι δεκάδες χιλιάδες φορές ισχυρότερα risk factors από τον HPV. Η υστερία με τον HPV έχει ξεκινήσει από αμερικανικές οργανώσεις θρησκόληπτων οι οποίες προπαγανδίζουν την απόλυτη παρθενία μέχρι το γάμο και τη μονογαμία στη συνέχεια. Ένας ιός που προκαλεί ΚΑΡΚΙΝΟ-ΚΑΡΚΙΝΟ-ΚΑΡΚΙΝΟ και κολλάει με κυριολεκτικά οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή (στην πραγματικότητα με οποιαδήποτε _δερματική_ επαφή αλλά αυτό δεν πολυδιαφημίζεται γιατί όλοι θα έλεγαν "αφού τις χειραψίες δε μπορώ να τις αποφύγω ποιος ο λόγος να αποφεύγω τις πίπες") ήταν για αυτούς εντελώς... θείο δώρο. (pun intended)
Το εχεις παρει εντελως αναποδα. Οι θρησκοληπτοι Αμερικανοι ειναι πρωτοι στην υστερια εναντιον του εμβολιασμου για HPV γιατι πιστευουν οτι αν τα παιδια προφυλαχθουν θα κανουν πιο πολυ σεξ. Και, αντιθετα με σενα, εχω παραπομπη σε ακαδημαικη σελιδα:http://news.yale.edu/2008/12/17/fears-promiscuity-pose-barrier-cervical-cancer-vaccinations
Καλέ, μην τα μεταφέρετε μισά! "From cunnilingus. I mean, I did worry if the stress caused by my son's incarceration didn't help trigger it. But yeah, it's a sexually transmitted disease that causes cancer." He shrugs. "And if you have it, cunnilingus is also the best cure for it." http://www.guardian.co.uk/film/2013/jun/02/michael-douglas-liberace-cancer-cunnilingus
να σου πω την αλήθεια κι εγώ έκανα αρχικά αυτή την κακιά σκέψη... αλλά ψάχνοντας το λίγο παραπάνω:ο ιός μπορεί να είναι λανθάνων και για πάνω από 15 χρόνια (βλ. γάμος Ντάγκλα-Κάθριν)και υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες έρχονται σε επαφή με τον HPV στη διάρκεια της ζωής τους(οπότε αν δεν είστε και οι δυο παρθένοι πριν το γάμο και πιστοί μετά, μπορεί να συμβεί :ο)
Ο HPV μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή ή πιο σπάνια από την επαφή των γεννητικών περιοχών ή την επαφή των χεριών. Για τους λόγους αυτούς ακόμη και η συστηματική χρήση προφυλακτικού, αν και μειώνει τον κίνδυνο της λοίμωξης από τον HPV, δεν προστατεύει απόλυτα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τον HPV είναι ο εμβολιασμός.Το εμβόλιο έναντι του ιού HPV αποτελεί από 6ετίας εμβόλιο ρουτίνας για τα κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών. Η ηλικία αυτή, και κατά προτίμηση η ηλικία των 12 ετών, είναι η περίοδος, όπου ολοκληρώνεται η σειρά των εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών. Το εμβόλιο προσφέρει μεγάλο όφελος και σε όσες από τις μεγαλύτερες γυναίκες έως 26 ετών, δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν στην ηλικία των 12-15 ετών. Η χορήγηση του εμβολίου παρέχει προστασία και όφελος -αν και δεν αποζημιώνεται από το κράτος- και στις μεγαλύτερες γυναίκες που είναι έως 45 ετών.Όσον αφορά στον εμβολιασμό των αγοριών, που επίσης μπορεί να προσβληθούν από τον HPV, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει ήδη τον εμβολιασμό τους στην ηλικία από 9 έως 26 ετών. Ο εμβολιασμός των αγοριών δεν έχει ξεκινήσει κεντρικά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, για λόγους κυρίως οικονομικούς, καθώς προτεραιότητα αποτελεί ο εμβολιασμός των γυναικών.
προφανως ο ιος μεταδιδετε και οταν καποιος ακουσια καταπινει κολπικα υγρα. Μπορει απο τον hpv μεσω οποιουδηποτε στοματικου ερωτα να βγαλεις και καρκινο στον οισοφαγου η και στον αυχενα.
Μπράβο στον Μάικλ Ντάγλας και στην Ατζελίνα Τζολή. Η κίνησή τους να μιλήσουν για την ασθένειά τους ανοιχτά, μπορεί να σώσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ενημέρωση και η κουβέντα για τον καρκίνο δημόσια μας βοηθά όλους.
Δεν θα έρθουν να σε πάρουν από το χεράκι για εξετάσεις,ούτε θα φροντίσουν να προσέχεις.Μίλησαν ανοιχτά κι έδωσαν δημοσιότητα σε θέματα που δε συζητιούνται όσο θα έπρεπε.Οι έξυπνοι θα επωφεληθούν,οι αδαείς θα κάνουν τέτοια σχόλια σαν και τα δικά σου.
Προκαταβολική προειδοποίηση: Όσοι βαθμολογήσετε αρνητικά το παραπάνω σχόλιο προφανώς αρκείστε στις γραφικές αηδίες "η πρόληψη και η έγκυρη διάγνωση σώζουν". Μπούρδες κυρίες και κύριοι. Μπούρδες και αηδίες. Ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός από ότι νομίζετε
Με επιβεβαιώνετε κύριοι. Άντε διαβάστε τώρα κάτι διαφορετικό από αυτά που αναμεταδίδουν τα lifestyle περιοδικά, οι φυλλάδες και η Ελληνική τηλεόραση από κάποιον ειδικότερο από την συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που στέλνουν αβίαστα τον κόσμο στα χειρουργείαhttp://library.mpib-berlin.mpg.de/ft/gg/GG_Helping_2008.pdfhttp://youtu.be/FSf3b3isY6g
Από τα σχόλια φαίνεται η άγνοια του Ελληνα που νομιζει οτι HPV είναι μόνο τα κονδυλώματα και δεν έχει ιδεα οτι έχει 100+ τύπους και μερικοί είναι υψηλού κινδύνου για καρκίνο και στον τράχηλο αλλά και στο λάρυγγα. Επίσης ότι κολλάει όχι απλά με στοματικό έρωτα αλλά και με τη δερματική επαφή γιαυτό και το 80% του πληθυσμού φέρει τον ιό.Μπράβο του που το είπε μπας και κάνει κανενας καμια εξέταση όπως και το εμβόλιο και περαστικά στον άνθρωπο.