ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.9.2021 | 10:39

Μεταπτυχιακό ή Εργασία;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες! Θα ήθελα την δική σας άποψη για ένα προβληματισμό. Πριν από λίγες μέρες με ειδοποίησαν από μια εταιρεία ότι ενδιαφέρονται για τη πρόσληψή μου. Χαροποιήθηκα ιδιαίτερα μιας και είναι μια από τις πρώτες καλές ευκαιρίες που σημειώνω. Παράλληλα είχα κάνει αίτηση σε ένα μεταπτυχιακό το οποίο με ενδιαφέρει και δεν έχει σχέση με το προπτυχιακό μου. Τσεκάροντας πριν από λίγο τις ώρες εργασίας σε συνδιασμο με τις ώρες διδασκαλίας παρατηρώ ότι θα έχω καθημερινά 10 ώρες όπου θα είμαι αφιερωμένος σε εργασία-σπουδές. Έχω διάθεση να το κάνω, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω. Εσείς τι θα κάνατε σε παρόμοια περίπτωση. Θα προσπαθούσατε να τα συνδυάσετε ή θα επιλέγατε ένα από τα δυο; Ευχαριστώ πολύ.
4
 
 
 
 
σχόλια

"παρατηρώ ότι θα έχω καθημερινά 10 ώρες όπου θα είμαι αφιερωμένος σε εργασία-σπουδές."

Έχω μια απορία. Γιατί βλέπω και ακούω όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν το "όπου"; Δε φανερώνει τόπο; Δεν έπρεπε να πεις "θα έχω καθημερινά 10 ώρες κάτι τις οποίες θα είμαι αφιερωμένος σε εργασία-σπουδές". Ειλικρινά το έχω απορία, φοβάμαι ότι κάνω κάτι λάθος και να ρώτησε κι ένας μαθητής μου προχθές που παρατήρησε το ίδιο ακριβώς με μένα και νιώθαμε έξαλλοι και οι δυο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν διάβασα τον τίτλο νόμιζα ότι έπρεπε εκ των πραγμάτων να επιλέξεις ένα από τα δύο καθώς συμπίπτουν οι ώρες. Εφόσον όμως μπορείς να κάνεις και τα δύο, κάνε τα δίχως δεύτερη σκέψη. Είσαι νέος, τώρα πρέπει να παλέψεις, να κουραστείς. Έχω περάσει και θα περάσω από το στάδιο αυτό με ακόμη δυσκολότερες συνθήκες πέρυσι και θα το περάσω και φέτος. Ξέρεις όμως κάτι; Είμαι ακόμη μια χαρά ζωντανή. Ο χρόνος δε γυρνά πίσω κι εσύ πρέπει να κάνεις τα πάντα σε κάθε τομέα. Δε λέμε ποτέ όχι στη μόρφωση και σε καλές επαγγελματικές ευκαιρίες, ποτέ.

Σιγουρα δεν λεμε ποτέ οχι στη μορφωση.
Το παν ειναι τα πτυχια διοτι αυτα κανείς δεν μπορει να μας τα παρει.
Αλλα δεν εχουν ολοι τις ιδιες αντοχες.
Κανοντας κατι τετοιο σιγουρα θα καταρρευσει και μετα δεν θα ειναι αποδοτικος σε τιποτα.
Εχει καιρο για μεταπτυχιακα.
Η δουλεια θα τον βοηθησει να καταλαβει και κατα ποσο του ταιριαζει το συγκεκριμενο μεταπτυχιακο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ