ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.8.2021 | 14:19

Πρόβλημα κι αυτό...

Είμαι έγκυος,και σε μία εβδομάδα μπαίνω στον 8ο μήνα.Η εγκυμοσύνη μου μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί χωρίς προβλήματα,και ο γιατρός μου μου έχει πεί πως εκτός απροόπτου θα γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό.Όλα είναι μιά χαρά,αλλά με τον σύζυγο μου έχουμε μία διαφωνία.Εκείνος θέλει να είναι μαζί μου την ώρα του τοκετού,ενώ εγώ δέν θέλω.Μου είπε ότι δέν θα κοιτάζει,ότι θέλει μόνο να είναι δίπλα μου αυτή την τόσο μοναδική στιγμή και τίποτε άλλο.Το καταλαβαίνω,αλλά εγώ ούτε αυτό θέλω.Δέν ξέρω άν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ επειδή αυτό συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια,αλλά νομίζω πως το θέλει πραγματικά γιατί γενικότερα δέν είναι άνθρωπος που επηρεάζεται από "μόδες" ας μου επιτραπεί η έκφραση,και από το τί κάνουν οι άλλοι.Εγώ πάλι δέν θέλω όχι τώρα,την ίδια άποψη έχω εδώ και χρόνια,δηλαδή είμαι αντίθετη σε αυτό ώς προσωπική μου επιλογή πάντα και όχι ώς επιλογή των άλλων γυναικών,μήν παρεξηγηθώ.Του έχω πεί,δηλαδή αυτή την εξήγηση έχω δώσει και η ίδια στον εαυτό μου,ότι δέν θα νιώσω καλά να με δεί σ'αυτή την πολύ ευάλωτη στιγμή στην οποία θα βρίσκομαι.Μου είπε να μήν έχω τέτοιες αναστολές,και ότι αυτό θα μας δέσει ακόμα περισσότερο σαν ζευγάρι.Δηλαδή θα μας δέσει η διαδικασία περισσότερο από ότι το ίδιο το μωρό;Έχω διαβάσει πολλά για το συγκεκριμένο θέμα,και κάπου διάβασα πως αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μετέπειτα ζωή του ζευγαριού,κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της γυναίκας/συζύγου/μητέρας από τον σύζυγο της.Δέν υπάρχει καμία έντονη διαφωνία,ανταλλαγή απόψεων κάνουμε,και μου είπε ότι θα γίνει αυτό που εγώ θα αποφασίσω τελικά,αλλά καταλαβαίνω ότι το θέλει πολύ.Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε στον γιατρό μου,και σκέφτηκα μήπως κάνουμε εκεί μία συζήτηση,αλλά δέν ξέρω άν είναι σωστό να εμπλέξω τον γιατρό σε κάτι τέτοιο.Λέω πάλι μήπως εγώ είμαι υπερβολική και το έχω μεγαλοποιήσει στο μυαλό μου σε αντίθεση με άλλες γυναίκες στις οποίες φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό.Συγγνώμη άν σας κούρασα,και άν θέλετε,θα με βοηθούσε οποιαδήποτε άποψη.
24
 
 
 
 
σχόλια

Σε μια γέννα αυτό που είναι το σημαντικότερο όλων είναι να γίνει όσο πιο φυσιολογικά και ανώδυνα γίνετε για το καλό και της μητέρας και του μωρού. Ο σύζυγός να βάλει στην άκρη τα θέλω και τους εγωισμούς γιατί δεν ειναι η κατάλληλη ώρα. Θα έχεις που θα έχεις το άγχος της γέννας να έχεις και το άγχος του σίγουρα δεν βοηθήσει και ίσος να κάνει και πιο επίπονο και χρονοβόρο αυτό που θα περάσεις. Θα ήταν καλό να του εξηγήσεις τι συμβαίνει στο σωμα μιας γυναίκας όταν γεννάει μήπως καταλάβει γιατί μάλλον νομίζει ότι είναι διασκεδαστική διαδικασία.

Χμμμ, νομίζω πως θα πάρω το μέρος σου. Και ίσα-ίσα, πολλές φορές η παρουσία του άνδρα στον τοκετό επηρεάζει πράγματι την αντιμετώπιση που θα έχει η σύζυγός του από τον ίδιον... αρνητικά συνήθως. Είναι η ψυχολογία, βλέπεις. Αν ο άνδρας δει τη γυναίκα να ταλαιπωρείται τόσο πολύ στη γέννα (ειδικά αν προκύψουν κι επιπλοκές), υποσυνείδητα μπορεί να πάρει το μήνυμα ότι η κύηση φέρνει "άσχημες συνέπειες" σ' εσένα γιατί "σε κάνει να υποφέρεις στο τέλος." Με αποτέλεσμα να μπλοκάρει στην κρεβατοκάμαρα ο ίδιος, να μην μπορεί ν' αφεθεί ερωτικά φοβούμενος να σε ξαναφήσει έγκυο (κι ας παίρνει προφυλάξεις). Κάποιοι άνδρες, βέβαια, δεν είναι τόσο πια ευάλωτοι στο υποσυνείδητο, πάντως συνήθως δεν έχει καλό αντίκτυπο στην ερωτική ζωή αυτή η στιγμή, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Και όσο για το "ευλογημένη" που διάβασα στο άλλο σχόλιο, σιγά μην είμαι είμαστε και το Άγιο Πνεύμα επειδή μένουμε έγκυος ή γεννάμε παιδιά. Ευλογημένη είναι κάθε γυναίκα που ξέρει τι θέλει και δεν φοβάται να το διεκδικήσει. Ευλογημένη είναι η γυναίκα που πατάει στα πόδια της και δεν περιμένει να παντρευτεί ή γίνει μάνα για να.... ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος. Και τι θα πει Χταπόδι "αντί να νοιώθεις χαρούμενη"; Όπως θέλει θα νοιώθει, και αν το μωρό "ανήκει και στους δυο" ας πάει να το γεννήσει ο άντρας της.

Εσύ που λες ότι δεν το έκανε μόνη της. Είναι αυτό επιχείρημα για ένα τέτοιο ζήτημα; Προσωπικά δεν μπορώ να διναοηθώ να ήμουν άντρας και να ασκούσα πίεση στην γυναίκα μου να ανεχτεί την παρουσία μου χωρίς να το θέλει. Επειδή έχει το μωρό τους στην κοιλιά της δεν σημαίνει ότι είναι έρμαιο χωρίς δική της βούληση. Σε τέτοιες ευάλωτες στιγμές πρέπει να δείχνουμε ενσυναίσθηση αντί να μαλώνουμε αν "δικαιούται" να είναι παρών ο άντρας ανεξάρτητα αν το θέλει η γυναίκα ή όχι. Είναι απολύτως φασιστικό κατά την γμώμη μου να επιβάλλουμε σε οποιαδήποτε στιγμή την παρουσία μας, πόσο μάλλον σε με τέτοια περίπτωση. Δεν βλέπω από την στιγμή που γεννιέται ένα μωρό να σκοτώνονται οι άντρες λέγοντας "δεν το έκανες μόνη σου" απαιτώντας να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο στο μεγάλωμα του παιδιού. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε όλους. Για μένα είναι αδιανόητο από την στιγμή που η γυναίκα δεν επιθυμεί την παρουσία του να καθόμαστε να συζητάμε ποιό είναι το σωστό. Και δεν πρόκειται να "δυστυχήσει" κανένα παιδί επειδή δεν θα είναι εκεί ο μπαμπάς του όταν γεννηθεί, μη λέμε ότι νάναι. Το μωρό γεννιέται και το βάζουν πάνω στο σώμα της μητέρας δεν ψάχνουν να βρούνε τον πατέρα για να το ακουμπήσουν πάνω του. Μπορούμε νομίζω όλοι να φανταστούμε ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να γεννιέται ένα μωρό από μια "σφιγμένη" μητέρα επειδή καταπιέστηκε να γεννήσει υπό όρους που δεν επέλεξε η ίδια. Ούτε για την μητέρα, ούτε για το ίδιο το παιδί. Ειλικρινά απορώ που κάθομαι και τα γράφω τώρα αυτά-

Πίπα, φίλη...
Το σχόλιό σου βγάζει έντονη μισανδρία. Δεν φταίω γω αν δεν τα πας καλά με τους άντρες. Ναι; Πάμε παρακάτω. Το μωρό "ανήκει" είναι δηλαδή δημιουργία και των δύο γονέων!! Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο έχουν το δικαίωμα να παρευρεθούν στη γέννα. Και τέλος, ο προορισμός του ανθρώπου είναι η οικογένεια. Δεν νομίζω ότι κανένας επιθυμεί βαθιά μέσα του να μείνει μαγκούφης ή γεροντοκόρη στα 50-60 και να χαίρεται με τη 'ζωή' του.

Οι μόνοι άντρες που δεν τα πάω καλά, είναι τύποι σαν κι εσένα. Αν είχα καταλάβει εξ αρχής ποιός είσαι δεν θα είχα αναφερθεί στο δικό σου σχόλιο. Είσαστε δυο τρεις εδώ μέσα που γίνεστε χυδαίοι και έχετε το θράσος να μιλάτε λες και βρίσκεστε στην Τρούμπα. Τα έχουμε ξαναπεί, τα καλά του διαδικτύου. Τις πίπες να τις βάλεις εκεί που ξέρεις ανεπίδεκτε, ε ανεπίδεκτε.

Ώστε σε αποκάλεσε " Πίπα " ... Έλεος !!!! Εμένα κάποιος ανεκδιήγητος κοίταξε μιμηθεί ανεπιτυχώς σε μια εξομολόγηση τον τρόπο σκέψης και γραφής μου, παρουσιάζοντας με σαν χαζοχαρούμενη αιθεροβάμων προχθές και έδωσα εντολή να την σβήσουν ... Υπάρχει πολλή κακία και κυνισμός εδώ από κάποιους με πολλά απωθημένα που τα ξεσπούν στην πρώτη ευκαιρία... Το αξιοπερίεργο είναι ότι δηλώνουν ότι έχουν πάρει αγάπη στην ζωή τους και όλα τους πάνε καλά στην ζωή τους... Επίσης κάποιες φορές δεν είναι χυδαίες οι λέξεις και οι εκφράσεις ,αλλά οι πράξεις ... Μπορεί κάποιος να μιλάει καθώς πρέπει και με λέξεις της καθαρεύουσας για να νομίζετε ότι είναι αξιόλογος , να τον εμπιστευθούν και τελικά είναι ο χειρότερος απατεώνας ... Να το θυμάσαι ... Δυστυχώς το επίπεδο των περισσότερων Ελλήνων έχει πάρει την κατρακύλα ειδικά μετά την Καραντίνα... Χαιρετισμούς αν είσαι η Βοριοελλαδιτισσα φίλη ...

Κράτα τις απόψεις σου για τον εαυτό σου χταπόδι, ο κάθε άνθρωπος βρίσκει την ευτυχία εκεί που θέλει...Ο πατέρας έχει δικαιώματα στο παιδί αλλά είτε σου αρέσει είτε όχι το κυοφορεί και το γεννά η μάνα. Στο δικό της το σώμα μόνο αυτή έχει λόγο. Ο πατέρας είναι διπλά της τόσο καιρό και οφείλει να είναι παρών στην ανατροφή του παιδιού του, όχι απαραίτητα στη γέννησή του. Δεν βγάζει μισανδρία η Πίπη, εσύ είσαι μισογύνης και φροντίζεις να διαλαλείς σε κάθε σου ανάρτηση. Και μάθε πως τη ζωή του τη χαίρεται πραγματικά όποιος τα έχει καλά με τον ευατό του, όχι όποιος τη στηρίζει σε άλλους για να πρέπει όλοι να είναι ζευγαρωμένοι.

Χταπόδι ο προορισμός του ανθρώπου είναι να βρίσκεται σε αρμονία με τα θέλω του και τις ανάγκες του που μπορεί να διαφοροποιούνται από τις ανάγκες των άλλων. Ο ανθρωπος που ΕΠΙΛΕΓΕΙ (ναι, υπάρχουν και αυτοί!) να μείνει ελεύθερος σε οποιαδήποτε ηλικία από το να προτιμήσει μια σχέση-ψαλίδισμα-του εαυτού του ή σχέση-πατερίτσα είναι ο ΔΥΝΑΤΟΣ άνθρωπος και ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ την ζωή του! Καλό είναι να δουλέψεις πάνω στα στερεότυπα που έχεις διαφορετικά θα δυσκολεύεις τον εαυτό σου περιμένοντας να δεις γύρω σου ανθρώπους καρμπόν του εαυτού σου. Η ζωή θα σε διαψεύδει και θα σε απορρίπτει γιατί η ζωή ειναι χώρος της διαφορετικότητας και της ατομικότητας.

Maria Papa καλοσύνη σου. Ειρήνη φυσικά δεν είναι σωστός άνθρωπος κάποιος μόνο και μόνο επειδή μιλάει σωστά ελληνικά. Απλά όσοι ξεμπροστιάζονται από μόνοι τους μας κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, πιστεύω να συμφωνήσεις σε αυτό. Για αυτό έχω παρακαλέσει να μην γίνονται αναφορές σε υβριστικά σχόλια που έχουν γραφτεί κατά καιρούς εναντίον μου. Ένας φίλος μου είπε κάποτε ότι αν ποτέ θελήσει να εντοπίσει τους προβληματικούς σχολιαστές μιας στήλης θα με βάλει να σχολιάσω ειδικά για το θέμα της τεκνοποίησης (: Από ό,τι φαίνεται έχω το ταλέντο να εξοργίζω συγκεκριμένη κατηγορία αντρών και πολλές φορές γελάω μέσα μου στην καθημερινότητα όταν ξεχωρίζω τέτοιες περιπτώσεις και ξέρω ότι αν τους "συναντούσα" στο διαδίκτυο θα έδειχναν άλλη συμπεριφορά. Για φαντάστείτε λέει να πήγαινα στην δουλειά και να μου έλεγε ο άλλος "Καλημέρα πίπα φίλη". Καταλαβαίνειτε ότι θα ήταν η τελευταία μέρα του στη δουλειά, ενώ στο διαδίκτυο.....
Παιδιά θα μας δοθεί φαντάζομαι και άλλη ευκαρία να συζητήσουμε ή πιο σωστά να συν-σχολιάσουμε για σχετικά ζητήματα και όχι μόνο.. Προσωπικά αν επιμένω σε κάποια πράγματα δεν είναι για να βάλω μυαλό σε ανεγκέφαλους. Είναι για κάθε Χριστίνα και για κάθε Εύη (όπως και για κάθε Αντώνη) που έχουν επιλέξει να μην κάνουν παιδιά ή που θέλανε παιδιά και δεν κατάφεραν να αποκτήσουν. Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι επηρεάζονται και στενοχωριούνται, ή έχουν τους γονείς να τους λένε ότι δεν αξίζουν αν δεν κάνουν οικογένεια. Για αυτούς τα λέω και τα ξαναλέω, κανένας άνθρωπος δεν γίνεται καλύτερος επειδή θα αποκτήσει παιδί. Κανενός η αξία δεν μετριέται με το αν έχει παιδιά ή όχι. Στην ζωή ανοίγονται πολλοί δρόμοι μπροστά μας και ενας από αυτούς είναι να γίνουμε γονείς. Κάποιοι φυσικά καλύτερα να μην γινόταν αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Ευτυχώς οι καιροί που ένας άνθρωπος ήταν υποχρεωμένος να δημιουργήσει οικογένεια πέρασαν και μας άφησαν χρόνους. Σήμερα είναι στο χέρι της κάθε γυναίκας (του κάθε ανθρώπου) και αν ΑΥΤΟ δεν είναι ευλογία, τότε δεν ξέρω τι είναι.

Εξομολογούμενη ζητώ συγγνώμη που ξεφύγαμε, αλλά βλέπεις τι προκάλεσες με τους προβληματισμούς σου (: Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Εφόσον δεν θέλεις να είναι εκεί, να του το ξεκαθαρίσεις. Εσύ θα γεννήσεις δεν θα γεννήσει ο σύζυγος. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάς με κανέναν κάτι για το οποίο είσαι ξεκάθαρη. Προσωπικά δεν ήξερα πως θα μου βγει αλλά όταν ήρθε η ώρα δεν ήθελα κανέναν δίπλα μου εκτός από το προσωπικό (ούτε καν μη σου πω) και το δήλωσα. Ο σύζυγος έμεινε έξω όπως φυσικά και όλοι οι άλλοι. Μερικές γυναίκες θέλουν τον άντρα τους δίπλα τους και άλλες όχι, όπως και οι άντρες δεν καίγονται όλοι να είναι "μέσα" μαζί με την σύντροφό τους. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό, αν δεν θέλεις δεν θέλεις κανείς δεν θα σου πει πως "πρέπει" να νοιώθεις. Να με συγχωρέσουν οι άντρες αλλά μόνες μας γεννάμε και τουλάχιστον την ώρα της γέννας ας είναι διακριτικοί με τις επιθυμίες τους και ας επικεντρωθούν στο τι θέλουν οι γυναίκες τους. Δεν είναι και τόσο δύσκολο,ε;

Ακριβώς! Έτσι είναι όπως τα λες pippi! Εξομολογουμενη η απόφαση αυτη είναι ξεκάθαρα δική σου και μόνο δική σου. Μην ξεχνάς πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για την γυναίκα που γεννάει να πάρει μόνη της τέτοιου είδους αποφάσεις γιατί η ιδια και μόνο η ίδια γνωρίζει το τι θα της προκαλούσε περισσότερο στρες και τι θα την βοηθούσε να το μειώσει (απουσία ή παρουσία συζύγου). Από την στιγμή που εσύ δεν το θελεις, η παρουσία του θα σου δημιουργήσει στρες και η γέννα δεν θα «σας δέσει ως ζευγαρι» καθότι πρωτίστως «δεν θα δένει» με τα θέλω και τις ανάγκες σου που εχεις εκείνη τη στιγμή. Πες στον σύντροφο σου ότι αν θέλει να δεθείτε περισσότερο ως ζευγαρι ας ξεκινήσει με το να ακούει κ να ανταποκρίνεται σε αυτά χρειάζεσαι. Και το να μην θέλεις να είναι στην γέννα δεν είναι καπρίτσιο, αλλά ανάγκη να ελέγξεις το στρες σου σε μια κατάσταση που είναι σωματικά δυσφορικη! Με το καλό να υποδεχτείτε το παιδάκι σας!

Προσωπικά θεωρώ πολυ φυσιολογικό να θέλει να είναι παρόν στην γέννηση του παιδιού του. Ανεξάρτητα από το αν κουβαλάς εσύ το παιδί έχει και αυτός άγχος και θέλει να βιώσει από κοντά την γέννα και όχι ως κομπάρσος. Καλά έκανες και συζήτησες μαζί του και πιστεύω πως το διαχειρίστηκε πολύ καλά ο άνθρωπος. Καλή λευτεριά να έχεις να καλοδεχτείτε υγιές το μωρό σας.

Αντί να νιώθεις χαρούμενη κι ευλογημένη που κουβαλάς ένα μωρό μέσα σου και να εύχεσαι να γεννηθεί υγιές και καλότυχο...ασχολείσαι με τρίχες! Το μωρό ανήκει και στους δύο γονείς κι αν ο πατέρας θέλει να βρίσκεται στη γέννα, οφείλεις να το σεβαστείς και να τον καλοδεχτείς κοντά σου. Ήμαρτον κάπου με την αχαριστία γύρω μας.

Καλή λευτεριά και με έναν πόνο!

Ευλογία δεν είναι να γεννάς. Ξεχνάς οτι υπάρχουν γυναίκες και άντρες που παρατάνε ή κακοποιούν τα παιδιά τους. Αυτούς τους ευλόγησε ο Θεός; Ευλογία είναι να μπορείς να ζηγιάζεις τις καταστάσεις και να κάνεις πίσω όταν ο άλλος πιέζεται περισσότερο από εσένα. Να κανεις αυτό που πρέπει. Το νοιάξιμο την σωστή στιγμή είναι ευλογία.

Εξομολογητρια θεωρώ πως πρέπει να αφήσεις τον πατέρα μέσα. Φοβάσαι μην επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή το καταλαβαίνω , πίστεψέ με, όμως αν αυτός ο άνθρωπος δει το παιδί του να γεννιέται και αυτό τον κάνει να μη σε θέλει θα είναι μια καλή ευκαιρία να τον ξεφορτωθείς μια ώρα νωρίτερα. Κανείς ΩΡΙΜΟΣ άντρας δε θα ποθήσει λιγότερο τη γυναίκα του επειδή θα έχει δει τη γέννα. Ξέρω άντρες τόσο τρελαμενους να κάνουν παιδί, τόσο τρελαμενους που είδαν το παιδάκι τους να παίρνει την πρώτη του ανάσα που μετά τις γυναίκες τους τις είχαν Ιέρειες και τις "υπηρετούσαν "πίστα γιατί είδαν τι μπορεί να κάνει το σώμα τους!Τις θαύμασαν και τις θέλησαν ακόμη πιο πολύ!