ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.7.2021 | 22:06

υπο το μηδεν

30+ και αντι να εχω την δικη μου οικογενεια με το παιδακι μου να το βγαζω στο παρκάκι, στις κούνιες, οπως ολες οι νορμαλ συνομηλικες μου στη γειτονια, καθομαι και διαβαζω για δευτερο πτυχιο...:( Μου χουν γινει τα ματακια μου πυγολαμπιδρς απο το διαβασμα. Εχω και μυωπια 16:( Φοβαμαι και μη μου στριψει στο τελος αφου ολη μερα διαβαζω. Ok με διαλειμματα εννοειται. Εχει τρελαθει κανείς απο την πολλη μελέτη;; Μηπως να τα παρατησω; Εχω απελπιστει. Αλλες στην ηλικια μου κανουν και δευτερο παιδι κι εγώ κοιτα πού βρισκομαι,υπο το ΜΗΔΕΝ..
15
 
 
 
 
σχόλια

Πόσο λυπηρό το κείμενό σου. Αν ήθελες να κάνεις οικογένεια, ας την έκανες. Προτίμησες να κάνεις μια άλλη επιλογή. Ζήσε με αυτό και κάνε τις όποιες βελτιώσεις πιστεύεις ότι θα σε ωφελήσουν. Βάλε προτεραιότητες και κράτα ισορροπίες. Και αρκετά με τις ηλικιακές μπούρδες ότι ¨σε αυτή την ηλικία επρεπε να χω ενα παιδί κ να πηγαίνω για δεύτερο". Ο καθένας καθεμία επιλέγει αυτό που τον την κάνει ευτυχισμένο/η.

Είμαι στα 29, τον Δεκεμβριο τελειώνω το δεύτερο μεταπτυχιακό μου και με το καλό θα κάνω και τρίτο μελλοντικά (σκέφτομαι το πολύ σε βάθος διετίας). Δουλεύω και πέρα από την "κανονική" μου δουλειά ασχολούμαι πλέον και με άλλον επαγγελματικό χώρο ,καθαρά επειδή μου αρέσει , όχι για τα λεφτά. Το δοκίμασα εντελώς στην πλάκα χωρίς προσδοκίες και μου βγήκε γιατί κάποιοι πίστεψαν σε εμένα. Ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δε συνέκρινα τον εαυτό μου με άλλες κοπέλες της ηλικίας μου που είτε έχουν παιδιά είτε είναι τώρα εγκυμονούσες είτε θέλουν και προσπαθούν. Το αντίθετο, λέω μακριά από εμενα αυτά γιατί ξέρω τι θέλω και τι οχι. Δεν ξέρω γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, αυτή τη σύγκριση εννοώ, ,αλλά μάλλον δε διαβάζεις όλη μέρα επειδή το θες αλλά για κάποιον άλλον λόγο(μήπως λέω δεν έχεις κάτι άλλο στην παρούσα φάση να σε ξεσηκώνει;), ενώ στην πραγματικότητα ίσως να ήθελες να ήσουν αλλού. Ναι ,οκ, στη ζωή υπάρχουν και τα πρέπει θα μου πεις , όχι μόνο τα θέλω ,αλλά αν θες να κάνεις οικογενεια, πρέπει να βγαίνεις και λίγο εξω. Όλοι οι άλλοι πώς τα καταφέρνουν; Και δουλειά και παιδιά και και και ??? Πίστεψε με δεν είναι καλύτεροι σου Επαναξιολόγησε τις προτεραιότητες σου, δώσε έμφαση σε αυτό που πραγματικά θες (θες όντως να διαβάζεις όλη μέρα στην παρούσα φάση , θες όντως και εσύ παιδάκι, γενικά τι θες )και να θυμάσαι πως για όλα υπάρχει χρόνος, αν τον διαχειρίζεσαι σωστά.

Καλή επιτυχία σε ο,τι κι αν κάνεις!

Εντάξει, ευχαριστούμε για το γενικό σου πόρισμα. Όσες γυναίκες άνω των 30 δεν έχουν κάνει ακόμα οικογένεια, είναι υπό των μηδέν βαθμών Κελσίου. Είναι αποτυχημένες και δεν πρόκοψαν στη ζωή τους. Όσα παιδιά κάνει καμιά, τόσο ανεβαίνει και η αξία της ως άνθρωπος. Thank you a lot.

Αν είναι να βάζεις στάνταρ ότι οι γυναίκες στα 30 ή ακόμα και στα 40 πρέπει να έχουν κάνει συγκεκριμένα πράγματα για ποια μόρφωση μιλάμε όταν έχεις τόσο οπισθοδρομικές απόψεις; Μια χαρά νορμάλ είναι να κάνεις ότι σου αρέσει σε όποια ηλικία σου αρέσει.

Ωραια ναι το επελεξαμε,εν μερει ομως διοτι δεν βρεθηκε ο καταλληλος ως τωρα για να θελω προσωπικα να παρω ενα τοσο μεγαλο ρισκο.
Αλλα και παλι καλυτερα ετσι, από το να ξεσκατίζεις ενα γκρινιαρικο μωρο, άυπνη με σακουλες στα μάτια,με διαρκή γκρίνια απο τον πασά που θα απαιτει να τον περιμένω με παντούφλες στην πόρτα και με κακιασμένα πεθερικά που θα με περιμενουν στη γωνία για να με καννιβαλισουν αν δεν κάνω κατι σωστα.
Τόσα διαβαζουμε εδω μεσα και βλεπουμε γυρω μας με κακοποιητικους συζυγους και δε συμμαζευεται.
Και αυτο ειναι το καλό σεναριο.
Αν βγει το μωρο με προβλημα ή προκυψει στην πορεία εκει να δεις τί ωραια που θα ειναι η οικογενειακη ζωή..
Οσες φορες αμφιβαλλω για τις επιλογες μου, σκεφτομαι τα αυτονοητα και ερχομαι μετά στα συγκαλα μου.

Να, έτσι ακριβώς θα λέω κι εγώ από τον Οκτώβρη που θα διαβάζω για δεύτερο πτυχίο :( Καλά, εμένα μου έχει στρίψει από την πολλή μελέτη από τα 22, γιατί δεν είναι μόνο πώς θα το βγάλεις το δεύτερο πτυχίο, αλλά και πώς θα μπεις στη σχολή για να τη βγάλεις. Νομίζω ότι θέλω να κάνω δέηση να ξεχάσω την κοινωνιολογία που έμαθα. Ένα δράμα γενικότερα.
Πάντως αυτό σκεφτόμουν κι εγώ πριν από πέντε λεπτά, χωρίς να σκέφτομαι παιδιά και κούνιες βέβαια. Αναλογιζόμουν όμως πως έχω κουραστεί πολύ και ψυχικά με το άγχος για τις εξετάσεις, την πίεση σε σημείο που δεν είμαι νορμάλ πια. Καιρός τι πιστεύω όμως; Ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μονομερής, πρέπει να είναι μέσα σε όλα. Αν παρατήσεις το διάβασμα δε σημαίνει ότι θα κάνεις αμέσως παιδιά κτλ κτλ. Στη ζωή βάζουμε προτεραιότητες μεν, αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν πρέπει να τα αφήνουμε τελείως. Υπάρχουν άλλωστε πολλοί που τα συνδυάζουν όλα μια χαρά. Θέλει οργάνωση και όχι τελειομανία. Καλή τύχη :)

Να τα παρατήσεις εφόσον ΕΣΥ δεν αντέχεις, δεν γουστάρεις, έχεις άλλα όνειρα, είναι οκ.
Να τα παρατήσεις γιατί άλλες γυναίκες έχουν παιδιά, δεν είναι καθόλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ