ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.7.2021 | 19:28

Είμαι στεναχωρημένη

Χθες πήγα να κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ο νοσηλεύτης με ρώτησε αν είμαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, απάντησα μονολεκτικά ότι είμαι αριστερόχειρας, του είπα ότι την πρώτη φορά μού έκαναν το εμβόλιο από το δεξί, μου εξήγησε πώς θα μου το κάνουν τώρα. Μόλις μου έκαναν το εμβόλιο, με ρώτησε αν νιώθω καλά, κούνησα καταφατικά το κεφάλι. Με κοιτάει και μου λέει χαμογελαστά "είστε λίγο λιγομιλητη ή μου φαίνεται;" Δε θυμάμαι τι απάντησα κι έπειτα έφυγα. Εντωμεταξύ και την προηγούμενη φορά που πήγα για την πρώτη φορά μού είπε ο γιατρός "δε μιλάς πολύ". Ευγενικοί ήταν οι άνθρωποι και δεν θα το είπαν για κακό, αλλά εγώ στεναχωρήθηκα με μένα. Δεν ξέρω τι πρέπει να λέω, λέω τα απαραίτητα, δε μιλάω πολύ αλλά τι κυριότερο είναι ότι έχω άγχος και αμηχανία όταν είμαι με κόσμο. Το είχα καταπολεμήσει προ κορονοϊού με πολλή προσπάθεια και είχα φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά μετά από 1,5 χρόνο εγκλεισμού με έπιασε πάλι. Έγινα πάλι αντικοινωνική και αμήχανη, δεν μπορώ να μιλάω πολύ, έχω άγχος μπροστά στον κόσμο και νιώθω πως όση προσπάθεια έκανα πήγε χαμένη.
5
 
 
 
 
σχόλια

Αν ο γιατρός ήθελε τσιλιμπουρδισμα εν ώρα εργασίας είναι δικό του θεματάκι αυτό. Στην τελική έπρεπε να σκεφτεί ότι έχεις αγχωθει με τόσα που ακούγονται για τα εμβόλια. Το να αντιδράσει έτσι το βρίσκω γελοίο. Και ναι δεν είναι όλοι κοινωνικοί και να λένε ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες την ώρα ενός εμβολίου που δεν κρατάει πάνω από δύο λεπτά.

Δε χρωστάς επικοινωνία σε κανένα. Περνάμε όλοι πάρα πολύ δυσκολα αυτό το καιρό και ο κάθε ένας μας το διαχειρίζεται με το δικό του τρόπο. Δώσε χώρο και χρόνο στοννεαυτο σου και θα σε ξαναβρείς.

Να μη στενοχωριεσαι, και εγώ έτσι ήμουν κάποτε, όλοι λέγανε ότι ιδρωναν να μου πάρουν κουβέντα, ήμουν κυριολεκτικά το αμίλητο παιδί και τώρα δεν βάζω γλώσσα μέσα. Θέλει αρκετή εξάσκηση, τριβή στις κοινωνικές σχέσεις και υπομονή. Και μην υποτιμάς γάτε την κουβέντα με τον εμβολιανθρωπο, εξάσκηση στο small talk είναι και αυτό.