ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.6.2021 | 15:04

Οδήγηση

Έχω πάρει το δίπλωμα 2 χρόνια τώρα και και δεν έχω τολμήσει να οδηγήσω μόνη μου ... πέρα από κάποιες φορές λίγες που οδήγησα με συνοδηγό..οι λόγοι είναι πολλοί αρχικά δεν έχω άτομα που να με στηρίζουν σε αυτό.. αρχίζουν τις φωνές με το πρώτο λάθος και κομπλαρω..χρηματα να πάρω δικό μου αμάξι δεν έχω..και δυστυχώς στο θέμα μετακίνηση είμαι εξαρτημένη από άλλους.. έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα να δώσει καμιά ιδέα ;;..... θεωρώ πάντως ότι ολα συνήθεια είναι και ότι είμαι σε θέση να οδηγήσω αλλά δεν έχω την απαραίτητη στήριξη σε όλο αυτό..
14
 
 
 
 
σχόλια

Βλέπω στα σχόλια τον ίδιο ουγκανισμό που θα βιώνεις κι εκεί έξω...
9 στους 10 οδηγούς που θα εκμυστηρευτείς την (έως ένα βαθμό λογική) φοβία σου, "γεννήθηκαν" πίσω από το τιμόνι και συμπεριφέρονται στους νέους οδηγούς - και δη στις γυναίκες- λες και διεκδικούν θέση στο Harvard.

Λοιπόν, εγώ έχω περάσει αυτή τη φάση και τα μαθήματα που πήρα είναι τα εξης:

1) είναι απόλυτα λογικό μετά από 2 χρόνια αποχής να μη θυμάσαι τίποτα. Ένας οδηγός για να πει ότι ξέρει να οδηγεί, χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες καθημερινής οδήγησης. (Ανεξάρτητα από τον χρόνο απόκτησης του διπλώματος...και φυσικά από τον τρόπο, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ).
Ρώτα τον περίγυρο σου κι εάν είναι αρκετά ειλικρινείς με τους εαυτούς τους, θα το παραδεχτούν.

2) Η καλή οδήγηση δεν εξαντλείται στο κομμάτι του καλού χειρισμού του οχήματος, για το οποίο εκπαιδεύεσαι 25 σαρανταπενταλεπτα στο εκπαιδευτικό όχημα, με σκοπό να δώσεις για δίπλωμα.
Υπάρχει το κομμάτι της οδηγικής συμπεριφοράς που, κατά την άποψή μου, είναι και το σημαντικότερο. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα (καλή αντίληψη, παρατηρητικότητα, γνώση Κ. Ο. Κ, ψυχραιμία). Οι δεξιότητες αυτές καλλιεργουνται με διάβασμα, παρατήρηση του δρόμου και ως πεζός και πολλα πολλά χιλιόμετρα στο δρόμο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς περισπασμους, κινητά, φοβικους συνοδηγους και χωρίς υψηλές ταχύτητες στην αρχή.
Εγώ όταν ήμουν στη θέση σου, έπιασα και ξαναδιάβασα το θεωρητικό κομμάτι, άνοιξα βίντεο, παρατηρουσα τους δρόμους της γειτονιάς και τις προτεραιότητες, συζητούσα με κόσμο, ρωτούσα, μάθαινα.

3) ο καλύτερος συνοδηγός είναι ένας καλός δάσκαλος οδήγησης. Μετεκπαίδευση λέγεται η υπηρεσία και ΔΕΝ είναι πεταμένα λεφτά. Εγώ την έκανα στο δικό μου ΙΧ. Είναι τα πιο συνειδητά δαπανημένα χρήματα που έχω επενδύσει ποτέ.

4) δεν είναι ανάγκη να οδηγούν όλοι. Και πραγματικά, αν δεν λειτουργούσε το θέμα της μετεκπαίδευσης μου σωστά, με το χέρι στην καρδιά, θα το εγκατέλειπα. Αλλά λειτούργησε σωστά και μπόρεσα να καταλάβω και το επόμενο :

5) οι συνοδηγοί σου δεν φοβούνται την άγνοιά σου αλλά την ανασφάλειά σου. Κι ο καθένας αντιδρά με τον τρόπο που μπορεί (φωνές, κοροϊδία). Έχει να κάνει με σένα και μόνο αν θα κατεβάσεις μαύρη πλερέζα από το άγχος και δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς σε μια δύσκολη συγκυρία.

Αυτά. Έχω κι άλλα τόσα να σου πω αλλά το κυριότερο είναι ότι πλέον βγαίνω στους δρόμους και δεν φοβάμαι τους νέους οδηγούς, που έχουν ακόμα το αίσθημα τους φόβου, αλλά τους "εγω-μανίτσα-μου-οδηγώ-από-τα-πέντε-μου" που κάθε ανάσα τους είναι και παραβίαση του κώδικα.
Και - λυπάμαι που τώρα θα γίνω σαν τα μούτρα κάποιων από τους προηγούμενους σχολιαστές- αλλά συνήθως ειναι άνδρες.

Αν μπορώ να βοηθήσω κάπου, στείλε μου προσωπικό μήνυμα.

Thehappycactus, δεν είμαι η εξ. αλλά κι εγώ σαν νέα οδηγός, μόλις προχθές πήρα το δίπλωμα, χρειαζόμουν πολύ αυτό σου το εξαιρετικό σχόλιο.
Ευχαριστώ λοιπόν!
Jackalynn :)

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μαζί σου. Εγώ ένα χρόνο έχω δίπλωμα αλλά δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο, αναγκάζομαι και παίρνω της οικογένειας (το οποίο είναι και θηρίο χωρίς αυτό να είναι σωστή δικαιολογία) αλλά κάθε φορά φοβάμαι πως αν συμβεί κάτι θα τους αφήσω χωρίς αυτοκίνητο.
Ναι σκέφτομαι ότι θα μου γκρινιάξουν, ίσως και να θυμώσουν μαζί μου και αυτό με κρατάει πίσω.

Όμως μαζεύω λεφτά, θα πάρω ένα μεταχειρισμένο θα κάνω και 1-2 μαθήματα ακόμα και πιστεύω θα τα καταφέρω.

Αν δεν έχεις δικό σου αμάξι με ποιανού θέλεις να οδηγείς;
Όλα πάντως είναι θέμα πρακτικής εξάσκησης.

Εγω θυμάμαι τον εαυτό μου και μετά από μερικά χρόνια εμπειρίας, στις περιπτώσεις που οδηγούσα με συνεπιβάτη τον τότε σύντροφο μου, υπέφερα και έκανα λάθη μόνο και μόνο γιατί με τρόμαζε, φωνάζοντας κάθε φορά είτε γιατί έτρεχα είτε γιατι δεν περίμενα να έρθει ο άλλος από δυο χλμ. μακριά και μετά να στριψω και χίλια δυο αλλά.
Δεν είναι όλοι κατάλληλοι όταν θέλεις να μάθεις να οδηγείς σωστά.

Καλύτερα που δεν οδηγείς, για να είμαστε κι εμείς ασφαλείς γύρω σου. Διακρίνω έντονη ανασφάλεια στην εξομολόγησή σου κι ως γνωστόν, οι γυναίκες δεν οδηγούν πολύ καλά κι επιρρίπτουν συνήθως τις ευθύνες στην "απουσία της υποστήριξης". Αγόρασε ένα ποδήλατο για τις κοντινές αποστάσεις.

"Κι ως γνωστόν, οι γυναίκες δεν οδηγούν πολύ καλά κι επιρρίπτουν συνήθως τις ευθύνες στην "απουσία της υποστήριξης".
Το λαμβάνω ως χωρατο.
Εξ. πέρα από την ανασφάλεια, που όλοι περνάνε στην αρχή μέχρι να πάρουν τον αέρα, θεωρώ ότι δεν σ' έχουν αναγκάσει οι συνθήκες να βάλεις το αμάξι στην καθημερινότητα σου. Αν για πχ είχες την επιλογή η' να αλλάζεις 3 συγκοινωνίες η' να πηγαινοέρχεσαι με το αυτοκίνητο, τι θα επελεγες; Μην περιμένεις ούτε υποστήριξη από κανέναν ούτε " ταπ ταπ" στην πλατουλα. Μεγάλο κορίτσι είσαι πλέον. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και ο κανόνας που πρέπει ν'ακολουθεις είναι η ασφάλεια η δική σου και των άλλων. Λύσε επομένως το ζήτημα της ανασφάλειας, καθώς πιστεύω ότι πέρα από την οδήγηση, είναι καθοριστική και για άλλα θέματα της ζωής σου.

Τέτοιες ανοησίες, ότι δηλ. οι γυναίκες δεν οδηγούν καλά πάνε χέρι με χέρι με την πατριαρχία και τις διακρίσεις στο όνομα της.
Ως γνωστός ο φαλλός είναι αυτός που κάνει τα αρσενικά "καλύτερα" σε όλους τους τομείς!!!!
Τέτοιες βλακείες ακούμε καθημερινά! Το τραγικό είναι ότι κάποιοι όχι μόνο τα λένε, αλλά και τα πιστεύουν...

Αυτό που είναι γνωστό είναι πως οι άντρες στατιστικά προκαλούν περισσότερα θανατηφόρα τροχαία (για αυτό κ στο εξωτερικό πληρώνουν περισσότερη ασφάλεια). Αυτό που σας περισσεύει στην οδήγηση καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα είναι το θράσος.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ