ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2021 | 11:36

Είναι λυπηρό

Να γεννιέσαι άσχημος! Αντικειμενικά δεν είμαι όμορφος άντρας. Ίσως να προβάλλω μια γοητεία αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και αυτη δεν είναι ικανή να κρατήσει μια ερωτική σχέση. Όσο καλή συμπεριφορά και να υπάρξει θεωρώ ότι η εμφάνιση κάποια στιγμή κουράζει όπως πχ όταν έβγαινα με μια πολύ όμορφη γυναίκα και την έβλεπα όταν πέρναγε ένας ωραίος τύπος , το πώς τον κοίταζε. Ζήλευα μπορώ να πω. Μου είναι δύσκολο να αποδεκτώ το γεγονός αυτό!! Δεν μπορώ να πλησιάσω μια γυναίκα , όσο όμορφα και να προσεγγίσω , νιώθω τον εαυτό μου άσχημο στα μάτια της εκάστοτε γυναίκας.. Έχω προσπαθήσει να το αποδεχτώ αλλά μάταια!! Δεν έχω την δύναμη αυτή και δεν θα μπορέσω ποτέ μιας και έχω περάσει τα 30 !! Δεν έχω κάτι να προσφέρω σε μια γυναίκα και πολύ σωστά φεύγουν από δίπλα μου ή περνάω τελείως ΑΠΑΡΑΤΉΡΗΤΟΣ !! Υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα το κατανοώ αλλά με έχει κουράσει πολύ ψυχολογικα το κομμάτι αυτό.. Επίσης γνωρίζω ότι δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αισθάνεται ετσι και όσοι πέρασαν ή περνούν από αυτό το στάδιο , θα ήθελα πραγματικά μια συμβουλή ή την άποψη σας και πώς μπόρεσαν και προχώρησαν!!!
24
 
 
 
 
σχόλια

Γνώριζα 2 αδέρφια.
Ο ένας άσχημος, αλλά ψηλός. Ο άλλος χαριτωμένος, αλλά κοντός.
Χρυσή καρδιά, καλή ανατροφή, πανέξυπνοι, πολύ καλό χιούμορ (καθόλου κάφρικο), πολύ ευχάριστοι και κοινωνικοί στην παρέα, πληθώρα ενδιαφερόντων.
Μπακούρια διαρκείας, η μαμά τους ρωτούσε τις κοπέλες της παρέας μας αν έχουμε αδερφές!!
Ήταν ακατανόητο γιατί δεν εύρισκαν ταίρι, ούτε για ραντεβού. Τα θετικά υπερτερούσαν τόσο των αρνητικών.

Ώσπου έσκασαν κοινές διακοπές. Στην πρώτη κιόλας μέρα βρεθήκαμε να τους πληρώνουμε. Όταν ερχόταν ο λογαριασμός τις επόμενες όλο κάτι τους συνέβαινε: τουαλέτα, γνωστοί στο τηλέφωνο, κάποια υποχρέωση... Μετά από 10 μέρες που δεν έδωσαν ποτέ το μερίδιό τους είπαμε "ποτέ ξανά".

Ο μεγάλος έμεινε με την ιδέα "άσχημος" (αντί τσιγγούνης από τους λίγους), αφέθηκε, έγινε παθολογικά παχύσαρκος, έχει έναν αξιοζήλευτο μισθό στο εξωτερικό, κι είναι πάντα μόνος. Κι όχι επειδή το άξιζε. Είναι εξαιρετικός και θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα ευτυχή. Αλλά....
Ο μικρός πέθανε. Μόνος.

1)Γράφεις ο ένας άσχημος αλλα ψηλός και ο άλλος χαριτωμένος αλλά κοντός. Καταρχάς ποιός σου είπε ότι το είναι κοντός κάποιος είναι μειονέκτημα;;
2)Η "τσιγγουνιά" είναι κάτι καλό. Είναι καλό να είσαι σφιχτός οικονομικά ,για να μην τρέχεις μετά να χρωστάς σε εφορίες και τράπεζες. Ξέρω ξέρω για τις γυναίκες είναι βαρετά όλα αυτά.
3)Εγώ στην θέση σου θα ένιωθα μεγάλη ευθύνη που ο μικρός αδερφός πέθανε μόνος. Προφανώς περίμενε βοήθεια που ποτέ δεν έλαβε. Δεν νοιάστηκες ποτέ να τον πάρεις απο το χεράκι και να τον βοηθήσεις.

Δεν νομίζω ότι υπήρξε χρονική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας που το να είναι κανείς κοντός δεν ήταν μειονέκτημα. Και να σκεφτείς ότι κατά τα άλλα τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν. Άσε που από την στιγμή που το θέμα του εξομολογουμενου είναι η απήχηση του στις γυναίκες, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών το αντιμετωπίζει ως μειονέκτημα, μειονέκτημα είναι. Πέραν όλων αυτών, το ύψος δεν έχει να κάνει μόνο με την ελκυστικότητα. Λχ έχω παρατηρήσει ότι οι ψηλοί άνθρωποι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να δεχθούν προσβολές και γενικότερα αρνητικές συμπεριφορές στη δουλειά τους αλλά και γενικότερα.

Έλα τώρα βρε Γιώργο που έχει ευθύνη ένας άλλος άνθρωπος για το ότι κάποιος πέθανε μόνος.

Αν δέχονται περισσότερες προσβολές οι κοντοί άνθρωποι κακώς τις δέχονται. Δεν μπορούμε μια αρνητική συμπεριφορά της κοινωνίας να την αποδεχόμαστε και στο τέλος να την ενστερνιζόμαστε.
Αν εσύ δεν δέχεσαι να κοιτάξεις κοντούς άντρες,τους θεωρείς κουτσά άλογα, ακόμα και αν ισχύει για την πλειοψηφία των γυναικών αυτό , δεν μπορεί να γίνει ανεχτεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Προβολές δικές σου είναι αυτές που κάνεις.
Πάμε όμως.

1) Ο ίδιος θεωρούσε ελάττωμα το "κοντός". Δεν είναι δική μου θεώρηση. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι δεν έφταιγε το εμφανισιακό, ούτε στη μία, ούτε στην άλλη περίπτωση.
2) Μπερδεύεις την τσιγγουνιά και την επακόλουθη μιζέρια με την συνετή οικονομική διαχείριση.
3) Δεν ήμουν η μαμά του για να τον πάρω από το χεράκι (ολόκληρος άντρας ήταν! άλλος θα του έβρισκε γκόμενα;), κι επιπλέον ήμουν ήδη δεσμευμένη όταν τον γνώρισα. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να "του κάτσω" για να βοηθηθεί! Ωραίο σκεπτικό! :/
Πέθανε μόνος εννοώ αζευγάρωτος, κοινωνικά μια χαρά παρέες είχε.

Στην ταινία του τζόκερ στο τετράδιο του που έγραφε τις σκέψεις του υπήρχε γραμμένο το εξής σημείωμα "The Worst Part About Having a Mental Illness Is People Expect You To Behave Like You Don’t". Πέφτεις νομίζω στο ίδιο λάθος. Περιμένεις απο ανθρώπους που έχουν μια ψυχική ασθένεια να συμπεριφερθούν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι.

Άτυπο το κείμενο σου caravan. Δεν νομίζω ότι βοηθά κάπου εμένα ή τον οποιοδήποτε.. Και αν θες να πάμε στο σκεπτικό σου , καταλήγουμε στο ότι η εμφάνιση έπαιξε καθοριστικό ρόλο.. Βλέπεις τέτοιοι τύποι σαν τα αδέλφια όπου αναφέρεις είναι το κλασσικό "πολύ καλό παιδί αλλά".. Κατανοώ εν μέρει το σκεπτικό σου αλλά και πάλι , το θεωρώ άτυπο..

Μάλλον εννοείς "άτοπο". Το "άτυπο" σημαίνει τελείως διαφορετικό πράγμα.

Το κείμενο διατυπώνει έναν προβληματισμό στο κατά πόσον αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς για τον εαυτό του προβάλλεται προς τα έξω, και τελικώς κυριαρχεί. (Ο ένας ήταν ξαναλέω νοστιμούλης).
Η απάντησή σου επιβεβαιώνει ότι εστιάζεις στην υποτιθέμενη ασχήμια σου ως το βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει επομένως κανείς μας, παρά μόνον πλαστικός χειρουργός. Μάζευε λεφτά για να έχεις να τον πληρώσεις, λοιπόν. Πιο πρακτική συμβουλή δεν έχω να δώσω υπό τις παρούσες συνθήκες που βάζεις.

Τυπογραφικό λάθος , έχεις δίκιο...
Άλλο νοστιμουλης , άλλο χαριτωμένος... Παρόλα αυτά , καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και το παράδειγμα όπου δίνεις αλλά δεν νομίζω ότι βοηθά (ούτε και ο πλαστικός χειρουργός φυσικά)..

Και νοστιμούλης και χαριτωμένος. Μια χαρά ήταν ο άνθρωπος. Έλεγες "τον πέρναγα ένα μανίκι" για να σε διευκολύνω. :)

Αν δεν βοηθά ο πλαστικός χειρουργός, για ζήτημα ασχήμιας, μήπως τότε δεν είναι ζήτημα ασχήμιας εξαρχής; Αυτό λέω τόσον καιρό, αλλά υπάρχει μεγάλη, τεράστια άρνηση ;όπως βλέπω (μάλλον επειδή η ασχήμια θεωρείται εκτός πεδίου ελέγχου του ατόμου και βολεύει για την μαρτυρούμενη αδράνεια).

Δεν ξέρω, σκέψεις παραθέτω. Εσείς που έχετε το πρόβλημα, πρέπει και να σκεφτείτε εκτός του προβλήματος, σαν τρίτοι παρατηρητές, επειδή όσο το βλέπετε από μέσα, τόσο πελαγοδρομείτε. Το να απαιτείτε από τις κοπέλες να "σας κάτσουν" επειδή έτσι, σίγουρα δεν λύνει το θέμα. Αν το επιδιωκόμενο όμως δεν είναι να λυθεί το θέμα, αλλά να επικοινωνηθεί μια αρρενωπή δυσφορία με το σχετίζεσθαι των δύο φύλων στο σύχρονο χωροχρονοσυνεχές, τότε ο χώρος των Lifo Εξομολογήσεων δεν είναι ο κατάλληλος, θα πρέπει ή να πολιτευτείτε στην alt-right, ή να κάνετε καμμιά επιστημονική δημοσίευση σε εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό. Τουλάχιστον να μείνει και κάτι.

1) Καταρχάς η έκφραση για το μανίκι ισχύει για το θηλυκό και όχι για το αντίστροφο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας πούμε ότι μια γυναίκα δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι.
2)Το θέμα του πλαστικού χειρουργού δεν είναι τόσο απλό όσο το κανείς να φαίνεται. Πολλές φορές δεν είναι εξοφθαλμη η αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα,πχ μια πολύ στραβή μύτη ή πεταχτά αυτιά , αλλά μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο το σχήμα της γνάθου, ένα μεγάλο μέτωπο. Να προσθέσουμε το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης+ το ρίσκο να μην πετύχει αυτό που θέλουμε.
3)Το πρόβλημα είναι η νέα τάξη πραγμάτων που έχει διαμορφώσει έναν κόσμο που ευνοεί τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους. Τα κινήματα της alt-right τα στηρίζω όσο μπορώ. Τι άλλο να κάνω να κατέβω με τον Λιάκο;
4) Πρέπει να υπήρχε ένα σύστημα που θα εξασφάλιζε σε όλους τους ανθρώπους ένα ταίρι . Η αντιστοίχηση θα έπρεπε να ήταν γινόταν όσο το δυνατόν δικαιότερα. Να έπαιρνα αυτό που μου αντιστοιχούσε χωρίς πολλά πολλά, τόσο απλά.

Με κάθε απάντηση γίνεται όλο και πιο ανάγλυφο στους αναγνώστες μας γιατί δυσκολεύεσαι να βρεις γυναίκα. Δεν υπολείπεσαι μυαλού, οπότε πιστεύω κι εσύ το καταλαβαίνεις.

Ας επιχειρηματολογήσουμε όμως και για τα bullet points που θέτεις.

1) Φυσικά και ισχύει κι αντίστροφα, με λίγη καλή θέληση. Έχεις ακουστά για pegging? Άλλο φρούτο. :) Αλλά και μη κυριολεκτώντας (που πολλοί θα έτρεχαν), πάλι μια γυναίκα μπορεί να εκφραστεί όπως επιθυμεί, εφόσον δεν αρθρώνει ρητορική μίσους. Ποιός θα την εμποδίσει, εσύ;

2) Θεωρείς αντικειμενικά δύσκολο και με αβέβαιο αποτέλεσμα την πλαστική χειρουργική, όμως έχεις την απύθμενη βεβαιότητα ότι η γυμναστική κι η διατροφή που προτείνεις από το Men's Health θα έχουν σίγουρο αποτέλεσμα στους αναγνώστες μας που δυσκολεύονται με τον σωματότυπό τους, τα γονίδιά τους, και την υγεία τους! Δύο μέτρα και δύο σταθμά, μήπως;

3) και 4) Τα δύο αλληλοαποκλείονται. Δεν μπορεί να υπάρχει σοσιαλιστική διανομή των διαθέσιμων σωμάτων κατά τα πρότυπα "δελτίου τροφίμων" που ονειρεύεσαι και ταυτόχρονα alt right δυναμική στην κοινωνία.
Αλλά επιπλέον η αντικειμενοποίηση του σεξουαλικού υποκειμένου, που του αποστερεί κάθε ανθρώπινη ιδιότητα, αποκαλύπτει ψυχογενείς αιτιάσεις που ίσως εμπίπτουν στο DMS5. Μήπως ένας ψυχίατρος θα ήταν χρήσιμος, μιας και ανέφερες πιο πάνω τον Joker, μπας και προλάβουμε καταστάσεις Ted Bundy και Jeffrey Dahmer?
Μην μας πεις πάλι "είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα" ή "δεν έχω χρόνο", γιατί θα θυμίσω ότι όταν η μέση γυναίκα το λέει για τα ψωμάκια της της απαντάς "δικαιολογίες".

ΥΓ. Στην ανάρτηση Shopping Therapy βλέπω και τον tom να έχει καβούρια στην τσέπη (εκτός αν ειρωνεύεται, ας με διορθώσει). Τυχαίο; Χμμμ.

Γιατί να μην τον αντέξει μια γυναίκα;;
Γιατί να μην τον στηρίξει μια γυναίκα;;
Γιατί να μην τον βοηθήσει μια γυναίκα να δεί τον κόσμο διαφορετικά;;
Αηδία εχετε καταντήσει.

Αφού αυτό σε έχει κουράσει ψυχολογικά,όπως ο ίδιος λές,γιατί δέν ζητάς βοήθεια ειδικού; Άν πχ είχες πρόβλημα με τη μέση σου,δέν θα επισκεπτόσουν Ορθοπεδικό; Λέω εγώ τώρα...

Balloon , έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν δίνω ελαφρυντικά στον εαυτό μου αλλά το ωράριο εργασίας μου είναι τόσο πιεστικό όπου δεν υπάρχει χρόνος ούτε μέσω διαδικτύου...

Αχ, κύριε, μονάχα να ήξερες. Δεν είναι θέμα εμφάνισης. Κερδίζεις στο χρόνο όχι με την εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά με το χαρακτήρα και άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του να είσαι περιποιητικός στο κρεβάτι. Όσο για το γεγονός ότι η άλλη κοίταξε τον ωραίο περαστικό, εντάξει, έχει σημασία και πώς τον κοίταξε. Για παράδειγμα, πες ότι σ' αρέσουν οι τροφαντές και βρήκες μια τροφαντή που τη βρίσκεις τέλεια για σένα και είστε μαζί. Άμα περάσει από δίπλα σου μια δίμετρη γαζέλα, ακόμα κι αν δεν είναι ο τύπος σου, δεν θα γυρίσεις να της ρίξεις μια ματιά από περιέργεια; Σημασία θα έχει και τι ματιά, φυσικά. Άλλο η απλή ματιά και άλλο η ματιά του λιγούρη. Ε λοιπόν μπορεί και εκείνη η πολύ ωραία που λες να κοίταξε από περιέργεια. Διαφορετικά, αν είναι να έχεις δίπλα σου γυναίκα που να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι συμβιβάζεται με κάτι "ανεπαρκές" ή "λιγότερο" για την ίδια, τότε ναι, καλύτερα μόνος σου. Για όλους έχει ο θεός, φίλε μου, κι ας μην είμαι θρήσκα σου το λέω. Για όλους υπάρχει ταίρι. Για κάποια θα είσαι ο θησαυρός που ψάχνει. Όλα καλά να σου πάνε.

Να είσαι καλά bellatrix.. Για όλους έχει ο Θεός , συμφωνώ , με την διαφορά ότι περνάνε τα χρόνια , μεγαλώνω και ακόμα δεν βλέπω φως.. Μια ακόμα περίπτωση πέρασε , πιστεύοντας ο ηλίθιος ότι είναι αληθινό αλλά τελικά όπως φαίνεται η εμφάνιση μαζί με τα κόμπλεξ που κουβαλάω πλέον , την έκανε να φύγει.. Όπως φαίνεται θα πρέπει να δώσω βάρος στο να να αποδεχτω την κατάσταση της ΠΛΉΡΗΣ μοναξιάς..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ