ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.5.2021 | 22:35

Προβληματισμενος

Γενικα στην ζωη μου η σχεση μου με το αλλο φυλλο δεν ηταν και η καλυτερη.... Ημουν κυριως ντροπαλος, νομιζα οτι δεν αρεσω καθολου στις γυναικες κλπ! Αυτα αλλαξαν λιγο με τις πρωτες μου 2 σχεσεις απο τις οποιες η μια ειναι η τωρινή μου τωρα στα 27 μου! Γενικα με την κοπελα μου περναμε καλα, εχουμε στιγμες πολυ ομορφες, αγαπαμε ο ενας τον αλλον, αυτο ελλειπε μετα απο 1,5 χρονο και γενικα ειμαστε καλα τον περισσοτερο χρονο! Αυτο που με προβληματιζει λιγο ειναι το εξης, καταρχας οταν γνωρισα την κοπελα μου ηταν 5-10 κιλα παραπανω απο το "φυσιολογικο" αν ειναι σωστο να το πουμε ετσι... δηλαδη αυτο που προτεινουν οι διαιτολογοι στο δείκτη μαζας, ειχε 10 κιλακια παραπανω! Εμενα δεν με πειραζε αυτο να πω την αληθεια, ισα ισα δεν μου αρεσει και το πολυ λεπτο σωμα! Απο τοτε μεχρι σημερα ομως η κοπελα εχει παρει ακομα 10 με 15 κιλα και σκεφτομαι μηπως εχει αρχησει και με θεωρει δεδομενο οποτε δεν την πολυ νοιαζει η εμφανιση της! Οχι οτι δεν προσεχει τα υπολοιπα, δηλαδη βαφεται, ντυνεται ωραια, χτενιζεται αλλα ως προς το σωμα της δεν το προσεχει.... βαριεται να κανει γυμναστικη και νομιζει οτι ακολουθει διαιτα που ουσιαστικα δεν την ακολουθει... ή τουλαχιστον δεν κανει δουλεια! Οκ κανει προσπαθειες μπας και χασει μερικα κιλακια, με προτροπη δικια μου με καλο τροπο και οκ εχει καταλαβει και η ιδια οτι πρεπει να χασει! Ο κυριως προβληματισμος μου δεν ειναι αυτος ομως (ασχετα αν μπορει αυτο να παιζει γενικοτερο ρολο), εχει αρχισει να γκρινιαζει αρκετα, δηλαδη αν δεν γινουν ολα οπως ακριβως τα θελει εκεινη, θα παραπονεθει, μπορει να ξεσπασει πανω μου αν δεν της παει κατι καλα, βεβαια μετα το αναγνωριζει οτι ηταν λαθος της και ζηταει συγνωμη αλλα οταν αυτο γινεται καθε 2 ή 3 εβδομαδες αρχιζει και με κουραζει η φαση! Ειναι φασεις που μπορει να την πειραζουν τα παντα, οτι και αν κανω, ακομα και να λεει πραγματα που δεν τα εννοει, εχω μαθει σε τετοιες φασεις να την βαζω στο mute αφου ξερω οτι μετα ερχαιτε και μου ζηταει συγνωμη αλλα δεν ειναι λυση αυτη! Ειναι γενικα δυναμικη γυναικα κατι που ηθελα, δεν ντρεπεται να μιλησει να πει την αποψη της, αλλα μερικες φορες ψιλοξεφευγει και μπορει ευκολα να παρεξηγηθει ή και να μαλωσει με καποιον! Εγω ειμαι σχεδον το αντιθετο, δηλαδη δεν μου αρεσουν οι εντασεις ή να ειμαι στην πρεσα συνεχεια και εχουν υπαρξει φασεις που μπορει να νευριασει με καποιον και να μου την πει αργοτερα επειδη δεν πηρα θεση ή επειδη δεν πηρα το μερος της! Δεν ξερω αν ολο αυτο ειναι ψυχολογικο και αν αλλαζει, αλλα μερικες φορες κουραζομαι πολυ με την ολη αυτη συμπεριφορα και χαλαει και η διαθεση μου πολλες φορες χωρις πραγματικα ουσιαστικο λογο... Δεν ξερω τι να κανω και πως να την βοηθησω.... και εμμεσα να βοηθησω και εμενα δηλαδη...
8
 
 
 
 
σχόλια

Είναι πολύ πιθανό η αύξηση του βάρους της και η προβληματική συμπεριφορά της να έχουν κοινή ρίζα. Κάτι της συμβαίνει πιθανότατα. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφενός δεν έχει κουράγιο να προσέξει τη διατροφή του, αφετέρου γίνεται ευεξαπτος και του φταίνε όλα. Σαφέστατα όμως εσύ δεν είσαι σάκος του μποξ για να δέχεσαι τα νεύρα της. Αν θέλεις να τη βοηθήσεις, προσπάθησε να την καθοδηγήσεις όσο μπορείς για να βρει την ρίζα του προβλήματος. Σχετικά με τα κιλά η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να την προτρέπεις να τα χάσει. Όσο καλός και αν είναι ο τρόπος σου το πιθανότερο είναι ότι εκείνη νιώθει πίεση και το σημαντικότερο, νιώθει ότι δεν είναι ελκυστική για εσένα. Αυτό μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά, δηλαδή να στραφεί ακόμη περισσότερο στο φαγητό.

Οταν λες οτι στην λέει επειδή δεν πηρες θέση ή το μερος της εννοείς πχ οτι νευριάζει επειδή δεν τσακώθηκες εσυ για εκείνη? Η κοπελα απο οτι εχω καταλάβει πρέπει να εχει το τσακωμο στο τσεπάκι της, όχι αποκλειστικά με εσενα πάντα αλλα γενικα... Αλλα απο την αλλη λες οτι καταλαβαινει το λάθος της και ζητάει συγνώμη...
Σχεδον ξεκαθαρη περίπτωση κυκλοθυμικου ανθρωπου, νομίζω πρέπει να δει ψυχολόγο.... Αλλιως θα στείλει εσενα εκεί

μαύρα σύννεφα στον ουρανό της Μόρντορ κ ΔΕΝ θα φύγουν, σκέψου κ πράξε, μπαίνεις σε βρόγχο ( ξέρεις όπως τ χαμστεροχνουδικα που τρέχουν στη ρόδα ... )

Ίσως πρέπει να αναρωτηθείς αν αυτή η κοπέλα περνάει κάποια περίοδο άγχους για να έχει βάλει τα κιλα ή για να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Κ να προθυμοποιηθείς να τη βοηθήσεις αν έχεις συναισθήματα για εκείνη. Όσο για τα παραπάνω κιλα δε νομίζω πως πρέπει να της το τονίζεις εκτός αν ανοίξει η ίδια την κουβέντα μαζί σου. Η πρώτη που ξερει πως πάχυνε είναι η ίδια δε χρειάζεται υπενθυμίσεις από άλλους.

Ακριβώς έτσι είναι! Σίγουρα βλέπει και στον καθρέφτη της και στη ζυγαριά της ότι έχει παχύνει. Το να της το επισημαίνει μόνο κακό κάνει.

Αργοναύτη, καταρχάς καλώς ξανά ήρθες. Αν το παρατηρήσεις στα κιλά αναφέρεται πρώτα ο εξομολογουμενος. Οι άνθρωποι συνήθως αναφερόμαστε πρώτα σε αυτό που μας απασχολεί περισσότερο.

Καλως σας ξαναβρηκα Αριαδνη! Σιγουρα ισως τον εξομολογούμενο να τον απασχολουν κυριως τα κιλα της κοπελας, αλλα νομιζω ζηταει πιο πολυ βοηθεια για το τι πρεπει να γινει με την συμπεριφορα της! Βεβαια ισως ισχυει αυτο που λες στο πανω σχολιο, οτι μπορει τα κιλα της να ειναι μια απο τις αιτιες που ξεσπαει!