ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.5.2021 | 23:19

Θέλω να περιμένω μέχρι τον γάμο.

Είμαι 19 ετών και τώρα τελευταία σκέφτομαι να περιμένω να κάνω σεξ μετά τον γάμο. Δεν είχα ποτέ ξανά αυτήν την σκέψη ούτε έχω μία δυνατή σύνδεση με την θρησκεία μου. Πριν λίγες μέρες μιλησα με μία φίλη μου πολή συντηρητική και μου εξήγησε γιατί περιμένει μέχρι τον γάμο η ίδια. Οι λόγοι της μου φάνηκαν αρκετά καλοί. Με αυτήν την κίνηση αποκλείεις το σεξ ως πολύ σημαντικό παράγοντα στην σχέση και προσέχεις περισσότερο τον χαρακτήρα και τα πιστεύω του άλλου. Επιπλέον ν περιμένει μαζί σου και ο σύντροφος σου χτίζεται έτσι μία παραπάνω γέφυρα εμπιστοσύνης. Παρότι θέλω να το κάνω αυτό φοβάμαι τις αντιδράσεις των γύρω μου όταν το μάθουν καθώς δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου και στα ενδιαφέροντα μου αυτή η στάση. Όταν κάνω σχέση με κάποιον συνομήλικο μου πως θα του το εξηγήσω; Θα το δεχθεί; Δεν ξέρω τι να κάνω.
27
 
 
 
 
σχόλια

Τι απόψεις είναι αυτές εξομολ. Είναι δυνατόν να εξαιρεις το σεξ σε μια σχέση ? Τι σχέση είναι αυτή ?
Είναι δυνατόν να περιμένεις μετα το γάμο να κάνεις σεξ?
Αν υποθέσουμε ότι θα παντρευτείς στα 30-35 σου, μπορείς να καταλάβεις ότι θα έχεις χάσει τα καλύτερα 15 χρόνια σου ??

Η ζωή δική σου είναι, μπορείς να την κάνεις ό,τι θες. Τα ρέστα μην ζητήσεις μετά.

Η φίλη σου κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να προστατευτεί από αυτό που φοβάται περισσότερο, μην δεν "μετρήσει" ως άνθρωπος, επειδή έμαθε ότι η αξία μας μετριέται και ζυγίζεται με το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Θέλει να "υποβάλλει" λοιπόν μια αξία στη σχέση που δεν θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει διαφορετικά, λες κι η διαμεσολάβηση της σαρκικής επαφής θα "μαγαρίσει" την αξία αυτή. Πρόκειται φυσικά και για χειριστική τακτική (κάνω αυτό για να πετύχω κάτι άλλο), αλλά και για βαθιά συντηρητική στάση που διαχωρίζει το πνεύμα από το σώμα. Όμως ο γάμος είναι σύζευξη σάρκας και πνεύματος: "και εγένοντο σάρκα μία"! Πώς κάτι δεν αφαιρεί στο κατόπιν, αλλά αφαιρεί μόνο στο πριν;
Είναι το βασικό επιχείρημα των παραθρησκευτικών κύκλων των ΗΠΑ, να γνωρίζεις.

Και πρακτικά όμως το να αποδίδεις τόσο μικρή αξία στην σαρκική επαφή σε βάζει σε κίνδυνο (ιδιαίτερα εσένα, που είσαι ΓΥΝΑΙΚΑ) να σου προκύψει ανίκανος, φετιχιστής, gay, ασέξουαλ ή οτιδήποτε άλλο, και να βρεθείς στην πολύ δυσάρεστη θέση να πρέπει να υποστείς και το ψυχολογικό τραύμα και τα έξοδα ενός διαζυγίου....
Εδώ είναι δοκιμασμένοι από πριν στον ερωτικό τομέα και βλέπεις τόσες γυναίκες να μας εξομολογούνται ότι είναι δυστυχισμένες στην προσωπική τους ζωή και να αναρωτιούνται πώς πάνε τόσο άσχημα στο κρεβάτι.

Εσύ θες γουρούνι στο σακί. Τι να πω, να φοβηθείς τους άντρες που θα είναι πολύ πρόθυμοι να μπουν σε τέτοια συμφωνία μαζί σου. Κάτι άλλο θα θέλουν να κρύψουν...

@caravan

η παρθενιά σεθα γυναίκα από τα παλιά χρόνια είναι κάτι πολύτιμο

τισχέση έχει αν είναι κάποιος ανίκανος, γκει , ασεξουαλ και φετιχιστης?

Η παρθενία ήταν σημαντική στις αγροτοποιμενικές κοινωνίες, πριν υπάρξει το τεστ πατρότητας, ώστε να μπορεί κανείς να είναι κατά το δυνατόν "σίγουρος" ότι δεν θα κληροδοτήσει την περιουσία του σε άλλου το παιδί. Στις κοινωνίες αυτές οι παρθένες των χωριών έκαναν πρωκτικό σεξ για να μην καταστρέψουν "την παρθενία τους" την περιλάλητη κι αργυρώνυτη με τα προικοσύμφωνα (και από κει απορρέει τίτλος θρυλικής πορνό ταινίας), καθώς και για να αποκλειστεί κι η αναπαραγωγή, οπότε ο φαρισαισμός κι η υποκρισία ξεχείλιζαν όπως ευκόλως κατανοείς. ;) Τι εστί τελικά αγνότητα;

Για το ερώτημά σου, πάλι, απορώ που ρωτάς. Αν η γυναίκα κάνει σεξ με τον υποψήφιο, αρκετές φορές πριν τον παντρευτεί, παίρνει και μια ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι κατόπιν, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Αν όμως είναι παρθένα μέχρι το γάμο, κινδυνεύει να τα μάθει τα θλιβερά μαντάτα μετά την δέσμευση. Σε όλες τις περιπτώσεις που είπα εκείνη θα απογοητευτεί και θα παγιδευτεί. Δεν είναι δα πυρηνική φυσική.

Δεδομενου ότι η γυναίκα εξ φύσεως κι ανατομίας έχει πολύ μικρότερα περιθώρια "δυσλειτουργικότητας" στο σεξ (κι αυτά πάλι αφορούν αποκλειστικά στην ίδια και τη δική της απόλαυση), ο μόνος χαμένος από την σεξουαλική αποχή πριν τον γάμο είναι η γυναίκα.
Γι'αυτούς τους λόγους άλλωστε και κάποτε καθιερώθηκε η περίεργη αυτή πρακτική. Την πασπαλίσαν ιδεολογικό άλλοθι για να είναι εύκολη η κατάποση.

caravan
σε ολες τις κοινωνιες πιστευω ειναι σημαντικη αλλο που δεν θελουν να το παραδεκτουν και τα παλια χρονια εδιναν και παραπανω προικα οταν η γυναικα δεν ηταν παρθενα

υπαρχουν περιστατικα που αλλος πατερας μεγαλωνει το παιδι ενω στην πραγματικοτητα ο βιολογικος ειναι αλλος

υπηρχε και λεγομενο ''ραψιμο'' που εκαναν

υγ δεν την γνωριζω αυτη την ταινια πορνο

τον γκει μπορεις να τον καταλαβεις χωρις να κανεις σεξ ,τα προκατακτικα ομως δεν απαγορευονται δεν χαλαει καμια παρθενια,ουτε και ο αυνανισμος

μεγαλο ποσοστο γυναικων δεν ερχονται σε οργασμο! αλλα θα μου πεις σε αυτο εχουν μεριδιο και οι συντροφοι

Πιθανολογώ να εκραγεί ο εγκέφαλός σου από αυτό που θα πω τώρα, μιας και δεν ποκυκυκλοφορεί, αλλά πρέπει να το βάλω στην εξίσωση επειδή δίνει εντελώς άλλη κατεύθυνση στην "σημαντικότητα" αυτού που λες και θεωρείς και αυτονόητο. (Σε κάποιες κοινωνίες η παρθενία πωλείται, μιλάμε για κτηνώδη εκμετάλλευση, όχι για κάποια "αξία")

Η ανατομική ιατρική αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει παρθενικός υμένας, με την έννοια μιας κουρτίνας που αν σκιστεί μετά τέλος. Πρόκειται για μια ελαστική πτύχωση η οποία στις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες διευρύνεται. Οι γυναικολόγοι παραπονιούνται για γυναίκες που πηγαίνουν για γυναικολογική εξέταση μετά από χρόνια ερωτικής αποχής, όπου δεν μπορούν να εισάγουν κολποσκόπιο ή ενδοσκοπικό υπέρηχο, επειδή η μεμβράνη έχει θρέψει πάλι κι είναι σαν να "ξαναπαρθένεψαν. "!!!
Εδώ κι η επιστημονική μελέτη:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6547601/

Επομένως η κοινωνική διάσταση της παρθενίας είναι βασισμένη σε ένα ψεύδος επειδή δεν έχει εγγενή αξία, αλλά εξυπηρετεί σκοπιμότητες φαλλοκρατικού χαρακτήρα. Τον έλεγχο, την παραβίαση, την απόδειξη, το αποθησαυριστικό κεφάλαιο εκ μέρους των γονιών που πουλάνε τις κόρες στον πλειοδότη.

Επιπλέον όμως -και το σημαντικότερο- το επιχείρημα της αποχής υποτίθεται είναι η πνευματικότγτα. Άμα αλληλοταράζονται στον αυνανισμό και τα προκαταρκτικά, για ποιά αγνότγτα μικάμε, πώς "δεν δίνεις σημασία στο σεξ αλλά στα συναισθήματα και το χαρακτήρα"; Τι είναι τελικά σεξ, μόνο ένα πέος μέσα σε ένα κόλπο;

Τέλος υπάρχει πλήθος γυναικών που έχουν παντρευτεί gay άντρες εν αγνοία τους (δεν ομιλώ για προσυμφωνημένες καταστάσεις όπου είναι σεβαστό), δεν φέρει φωτεινή επιγραφή στο κούτελο η gayοσύνη. Οι άντρες αυτοί μπορούν να συνερευθούν με γυναίκα (αραιά και που) και ακόμη και παιδιά να κάνουν, κι η άλλη μένει χρόνια με την πικρία ότι ακυρώνεται ως γυναίκα κι ως σεξουαλικότητα και δεν μπορεί και να καταλάβει γιατί!

caravan
οταν λες δεν πολυ κυκλοφορει τι εννοεις?
πωλούνται οι παρθένες σε τριτοκοσμικες χωρες σαν σκλαβες ολοι το γνωριζουμε αυτο

εγω δεν θα το θεωρουσα φαλλοκρατικο αλλα περισσοτερο σαν εγωιστικο

για εμενα αλλη ερμηνεια εχει το σεξ ;απο τον ερωτα

Τι να εννοώ; Εσύ δηλαδή είχες ακούσει ότι δεν υφίσταται παρθενικός υμένας; Γιατί εγώ έφτασα αρκετών ετών για να το μάθω, είχα μεγαλώσει με άλλη εντύπωση από το περιβάλλον (παρόλο που μεγάλωσα σε ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλη και μορφωμένη οικογένεια, υπήρχε διαδεδομένη η έννοια της παρθενίας σε φίλες, ποπ κουλτούρα κλπ).

Μην κάνεις διαχωρισμό έρωτα και σεξ. Το σεξ δεν είναι κατούρημα! Να μην ξαναθεωρήσεις ποτέ ότι ένας μεγάλος έρωτας υπερτερεί του σεξ: το σεξ είναι η ωραιότερη, η πιο ιερή αν θες έκφραση ενός μεγάλου έρωτα, πάνε πακέτο. Αλλιώς βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου!

εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχει παρθενικός υμένας!

γιατί να μην κάνω διαχωρισμό? μπορεί να φαίνεται στην πράξη ίδια αλλά είναι άλλη σύνδεση, υπάρχει και ο Πλατωνικος

δεν μου αρέσει η λέξη ιερή δίπλα στο σεξ δεν πάνε μαζί το θεωρώ προσβλητικό

Είσαι μεγάλος άνθρωπος, δεν θα σου υποδείξω εγώ τι θα πιστέψεις.
Η εξομολογούμενη έχει άλλο πεδίο δυνατοτήτων, άλλο προβληματισμό (μοιράζεται έναν "φόβο" για το τι θα της συμβεί σε μια σχέση) και της απαντώ ως προς αυτό. Ότι δηλαδή είτε έχεις σαρκική επαφή από το πρώτο ραντεβού, είτε μετά από γαμήλια τελετή με παπά και με κουμπάρο, το ίδιο πιθανό είναι να σου φερθούν άσχημα, δεν υπάρχει σχέση αιτιότητας. Η ζωή το δείχνει. (Επιπλέον είναι τυχαιότητα ορισμένα πράγματα. )
Απλώς στην πρώτη περίπτωση σώζεις πολύτιμο χρόνο που δεν γυρνάει πίσω. Η εξομολογούμενη βέβαια είναι 19 ετών και θεωρεί ότι έχει όλο τον χρόνο του κόσμου μπροστά της...αν ήταν σαν εμένα ή αν της έλεγαν σε 10 μέρες θα καταστραφεί ολοσχερώς ο πλανήτης θα αντιδρούσε πολύ διαφορετικά, είμαι σίγουρη. Αλλά ξέρεις τι λένε, τα νιάτα χαραμίζονται στους νέους.

Τέλος πάντων, υπάρχει μια ιουδοχριστιανική θεώρηση (που συμφύεται φιλοσοφικά με τους νεοπλατωνικούς) στην οποία η σαρκική έκφραση (σε οτιδήποτε, όχι μόνο στο ερωτικό) είναι υποδεέστερη. Τα είπε κι ο Φρόυντ στο Πολιτισμός Πηγή Δυστυχίας. Αυτή όμως είναι ΜΙΑ φιλοσοφική θεώρηση. Υπάρχουν κι άλλες! Σεν είναι κακό να γνωρίσουμε και τις υπόλοιπες φιλοσοφικές θέσεις προτού πάρουμε την ζωή μας με συγκεκριμένο τρόπο. Πχ. στην τάντρα ιερότατη είναι η σωματική επαφή. Ο Osho έλεγε επίσης ότι χωρίς οργασμικότητα είσαι αποκλεισμένος από τις ανώτερες πνευματικές αλήθειες, εξ ου κι η έκφραση "είδαμε το θεό" για την επίμαχη στιγμή. :)

Μάλλον η έννοια σεξ στο μυαλό σου απορρέει από mainstream πορνογραφία ή κάτι αντίστοιχα απαξιωμένο (ξεκωλέ καταστάσεις), για να εκφράζεσαι έτσι, ότι το θεωρείς προσβλητικό. Σεβαστό όμως, δεν επιμένω. Το αφήνω απλώς εδώ για εσωτερικό διάλογο.

Διάβασα κάπου κάτι ενδιαφέρον και το μεταφέρω:
"Υπάρχουν δύο τρόποι σκέψης, δύο σχέσεις νόησης & είναι.Στον ένα τρόπο (μειοψηφία) το υποκείμενο της γνώσης (αντανάκλαση πραγματικότητας) καθορίζεται από το αντικείμενό της (πραγματικότητα).
Αυτός ο τρόπος σκέψης λέγεται έξοδος, γιατί πραγματώνεται.
Στον άλλο τρόπο σκέψης (πλειοψηφία) σκέπτονται με τον ακριβώς ανάποδο τρόπο.Το αντικείμενο της γνώσης (θρησκεία-επέκεινα) καθορίζεται από το υποκείμενο της (ένα εντελώς αφηρημένο ον-θεός).Αυτός ο τρόπος σκέψης λέγεται εγκλεισμός γιατί βρίσκεται μέσα στο μυαλό των ανθρώπων χωρίς να μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Έτσι με αυτή τη λογική όντως πετάει ο γάιδαρος και όντως υπάρχουν πράσινα άλογα.
Το πρώτο είναι αισθησιοκρατία, το δεύτερο ιδεαλισμός. Η πλειοψηφία κινείται στον δεύτερο άξονα. "

"τον γκει μπορεις να τον καταλαβεις χωρις να κανεις σεξ" από που ? έχει στάμπα στο μέτωπο ? Στην εποχή μας οι gay ή bi άντρες στην πλειονότητα τους είναι στον ίδιο βαθμό ή κ περισσότερο αρρενωποι απο τους καθαρά str8 Κάποια άτομα (λολ λολ) έχουν μείνει στις "εκδοχές" του 1960-1970 κ στις περσονες των ελληνικών ταινιών της χρυσής εποχής ... χωρίς ν έχουν ιδέα για το συμβαίνει δίπλα τους

Γενικά καλό είναι να μην ενημερώνουμε όλο τον περίγυρο για το πότε πόσο κ πως θα κάνεις έρωτα /σεξ..δεν αφορά κανέναν κ όσο λιγότερο ξέρουν τόσο καλυτερα γενικά να μην δίνεις δικαίωμα στους άλλους να ανακατεύονται στα της σχέσης. Το πότε θα κάνεις έρωτα είναι δική σου υπόθεση κ για αυτό ανάλογα με το τι θέλουμε βρίσκουμε κ αντίστοιχο σύντροφό

Άλλαξε επειγόντως παρέες με κακές συμβουλές. Όπως λες η ίδια δεν ταιριάζει η ζωή σου με αυτό τον τρόπο σκέψης. Είσαι μικρή και θα σου πω το εξής :αν βρεις κάποιον να περιμένει να κάνετε σεξ μετά το γάμο,τρύπα μου τη μύτη. Και το πιθανότερο είναι να γελάσει οποίος το ακουσει αυτό ή να φύγει τρεχοντας.Το σεξ δεν είναι κάτι ασήμαντο σε μια σχέση, είναι αυτό που δένει δύο ανθρώπους μαζι. Σε παρακαλώ συνελθε, βρες ένα αγόρι που να σε σέβεται και να περνάτε καλά και θα έρθει από μόνο του. Δεν είναι ταμπού ούτε κακό να κάνεις σεξ πριν το γάμο.

This is a woman's world
γιατί αμφιβάλλεις ότι δεν θα μπορεί να βρει άντρα που να έχει τις ίδιες απόψεις?

εμείς το κάνουμε σημαντικό το σεξ δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο
και η αγάπη και ο έρωτας(όχι σαρκικος) ενώνει τους ανθρώπους

λάθος συμπέρανες! δεν θα κάτσω να αναλύσω την ερωτική μου ζωή

μπορεί κάποιος να ζήσει και χωρίς σεξ δεν είναι το κέντρο του κόσμου, τα έχουμε μεγαλοποιηση

Κανείς δεν θα σου πει τι πρέπει και τι όχι να κάνεις.
Αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να θέλει το ίδιο.
Επίσης θα σου πω την γνώμη μου χωρίς όμως να "επιβάλλω" τι να κάνεις και τι όχι. Κάνε ότι θέλει η καρδιά σου.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι:
1. Το αν θα κοιτάς ή όχι τον χαρακτήρα του άλλου είναι άσχετο με το πότε έχεις καθορίσει να κάνεις σεξ.
2. Το να πεις ότι θες να κάνεις σεξ μετά τον γάμο (ή οτιδήποτε άλλο πει κάποιος πχ. να κάνει σεξ μετά από 3 μήνες, μετά από 1 χρόνο, κλπ) σε περιορίζει πολύ και δεν σε αφήνει ελεύθερη. Γνώμη μου είναι να κάνει κάνεις σεξ όποτε το νιώθει! Και όχι σύμφωνα με κάποιο χρονοδιάγραμμα ή με αυστηρές προϋποθέσεις.

αν σε θέλει πραγματικά θα σε στηρίξει, δεν είσαι υποχρεωμένη να πεις στους γονείς σου τις επιλογές σου

έχε και το ενδεχόμενο μήπως σε απατήσει

όταν λες δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα. μου και στα ενδιαφέροντα μου θα ήθελες να μας το εξηγήσεις?

Eξομ. σαφώς και είναι δικαίωμά σου, αλλά η προσέγγισή σου είναι μη ρεαλιστική. 'Ασε που είναι σημαντικό να έχεις σεξουαλική σχέση με κάποιον πριν αποφασίσεις να τον παντρευτείς. Από το σεξ μαθαίνεις πολλά για τον άλλο, τι είναι και τι δεν είναι και το πόσο ενδιάφέρεται για σένα. Αν όλα αυτά είναι πολύ κάτω του μετρίου ή ακόμα χειρότερα, γιατί να έχεις προχωρήσει σε ένα γάμο πριν τα ανακαλύψεις;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ