ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.5.2021 | 11:49

Είναι φυσιολογικά όλα αυτά; Τι να κάνω;

Είμαι μικρός και δεν έχω πολλή εμπειρία στην αγορά εργασίας και δεν ξέρω τι ακριβώς θα έπρεπε να περιμένω. Διαφωτίστε με όσοι ξέρετε, γιατί η γνώμη των γονιών μου δεν αρκεί. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μου "κανονική" δουλειά. Είμαι εδώ λίγο πάνω από έναν μήνα υπάλληλος γραφείου σε μια ΑΕ με αρκετά θέματα, (μερικά εκ των οποίων περιμένουν από εμένα να τα λύσω). Δουλεύω καθημερινά 12ωρα (χωρίς τις διαδρομές) από το ξημέρωμα κι έχω δουλέψει όλες τις αργίες του Πάσχα κανονικά (ακόμα και Μ. Παρασκευή βράδυ, κλπ). Μου έβαζαν και πράγματα για το σπίτι μου, με αποτέλεσμα να μη μένει πραγματικά καθόλου χρόνος για εμένα. Ο μισθός μου υποτίθεται πως είναι 800 ευρώ καθαρά (τα οποία τα θεωρώ εξαιρετικά για την ηλικία μου). Ωστόσο, ένα ποσό από αυτά θα το έπαιρνα σε κουπόνια, υποτίθεται, αλλά δεν έχω λάβει τίποτα τέτοιο, προς το παρόν. Κάθε μέρα υπάρχουν φωνές και κακό φέρσιμο από τον έναν εργοδότη - μέτοχο, χωρίς πραγματικό λόγο (αν και σε εμένα φωνάζει λιγότερο). Είναι γύφτος, ώρες - ώρες. Έχει μια πολύ ικανή υπάλληλο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και κάθε μέρα ξεσπάει σε εκείνη, σε σημείο που μετά τρέμει η φωνή της, παρόλο που είναι δυναμική. Και σε εμένα τα ίδια δε θα κάνει αργότερα; Νιώθω ότι αν διεκδικήσω τα χρήματα που μου οφείλουν, μπορεί και να με απολύσουν. Να πω βέβαια, ότι έχω καλές αντοχές και δεν είναι στη φύση μου να γκρινιάζω που δουλεύω πολλές ώρες. Αλλά είναι σωστό να αφήνω συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα; Είναι όλες οι δουλειές έτσι; Τι να κάνω; Να περιμένω μήπως μάθω καλύτερα τη δουλειά, ώστε εκτελώ πολύ πιο γρήγορα τα καθήκοντα, ώστε να φεύγω στην ώρα μου (σε συνδυσμό με το ότι θα λύσω κάποια θέματα υπάρχουν); Ή απλά θα μου αναθέτουν κι άλλα, ώστε έτσι κι αλλιώς να κάθομαι 12ωρο, αλλά χωρίς να πληρώνομαι; Επίσης, έχω βρει ένα μεταπτυχιακό που θέλω σαν τρελός να κάνω κι έχει πραγματικά εξαιρετικές προοπτικές. Είναι μερικής φοίτησης αλλά πρέπει να στείλω ΤΩΡΑ αιτήσεις για συστατικές επιστολές και για το μεταπτυχιακό. Όμως δεν μπορώ να αποφασίσω να στείλω, γιατί δε ξέρω πώς θα ανταπεξέλθω αν δουλεύω έτσι. Από την άλλη, αν δεν αποκτήσω περισσότερα προσόντα, μια ζωή τα ίδια δε θα ανέχομαι εφόσον δε θα δουλεύω σε καλύτερες εταιρίες; Δεν έχω και χρόνο να τα σκεφτώ όλα όπως πρέπει...
12
 
 
 
 
σχόλια

Η γνώμη μου είναι να κάνεις λίγο υπομονή. Δεν πιστεύω ότι θα καλυτερέψει η κατάσταση, απλώς θα μαζέψεις λιγη εμπειρία. Τα μεταπτυχιακά δεν προσφέρουν τπτ σπουδαίο, εκεί έχω καταλήξει μετα από ατελειωτα χρόνια διαβάσματος, μάλλον συγκριτικά με την εμπειρία οι σπουδές προσφέρουν μονο θεωρητική γνώση. Η πραγματική γνώση προκύπτει από την πράξη. Learning by doing είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Οσο για το εργασιακό κλίμα λίγο πολύ τα ιδια χάλια είναι παντού. Κι εγώ που βρίσκομαι σε "πολιτισμένη" χώρα το έχω αντιμετωπίσει ως φαινόμενο σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Λαμόγια είναι σε αυτή τη δουλειά μην ξεσκίζεσαι τόσο πολύ αφού δεν σε πληρώνουν. Κάνε την αίτηση ή ψάξε για άλλη δουλειά ταυτόχρονα. Οι συνθήκες δεν θα αλλάξουν γι αυτό κοιτά για άλλου. Τα λεφτά από μόνοι τους δεν θα τα δώσουν θα πρέπει να τα ζητήσεις αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος για καβγά. Τι λαμόγια υπάρχουν που νομίζουν ότι επειδή έχουν μια χαζό εταιρία έχουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται στους υπαλλήλους λες και είναι σκλάβοι.. μίλα και σε κανέναν δικηγόρο μήπως και τους τρίξει τα δόντια και σου δώσουν τα χρωστούμενα.

Δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν να σε εκμεταλλευεται... Ρώτα δικηγόρο για το ποια είναι τα δικαιώματα σου, ή ενημερώσου από το ίντερνετ στα επίσημα site, τάραξε τον στην νομιμότητα...
Ήμουν κι εγώ υπάλληλος για πολλά χρόνια, άσπρη μέρα είδα από τότε που έκανα δική μου δουλειά, το καλύτερο αφεντικό είναι ο εαυτός σου...

Για να τον ταράξω στη νομιμότητα, πρέπει να αφήσω πίσω την... ενοχικότητα. Για αρχή. Δε μου είναι εύκολο να διεκδικήσω αυτά που πρέπει και δε ξέρω τον τρόπο να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις κι αντιπαραθέσεις. Μοιάζουν με μάχες που μόνο να χάσω μπορώ, γι'αυτό και δεν τις επιλέγω. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να βρω άλλη δουλειά κι απλά να του ανακοινώσω παραίτηση. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι δύσκολα θα βρω κάτι καλό.

ΔΕΝ είναι όλες οι δουλειές έτσι

μπορείς να καθίσεις όσο αντέχεις, για να μάθεις κάποια πράγματα αλλά κυρίως μήπως σε μάθουν άλλοι πιθανοί εργοδότες (εύχομαι καλύτεροι).

πιθανόν να αναγνωρίσει κάποιος τον άθλο που κάνεις και να σου κάνει πρόταση να πάς στην δική του εταιρία.

καλο κουράγιο !

Όχι, δεν είναι φυσιολογικό, συνέχισε μόνο αν δεν έχεις ούτε μαντήλι να κλάψεις, ψάχνοντας παράλληλα αλλού για να φύγεις. Μην ανεχόμαστε τέτοια πράγματα, έτσι θα σταματήσουν να γίνονται!

Κι εγώ θα προτιμούσα να κάνω μεταπτυχιακό full time και μετά να βρω καλύτερη δουλειά, αλλά ξέρεις, είναι πανάκριβο και πρέπει να το χρηματοδοτήσω κάπως.
Δεν τα έχω τεράστια ανάγκη, αλλά θέλω να ενηλικιωθώ πια. Και χωρίς εισόδημα, δε γίνεται.

1) κάνε την αίτηση ν τρέχει
2) απο τα 800 τι μπαίνει στην τσέπη ?
3) μόνο εσύ έχεις κουπονατο μερίδιο ή κ άλλο άτομο? τα παίρνει ?
4) μάθε όσα περισσότερα μπορείς, δες για διασυνδέσεις μ πελάτες κλπ κ ψάξε εναλλακτική εργασία αν το ωράριο - συμπεριφορά δε βελτιώνεται (χλωμό)
5) ψάχνοντας πας στην πόλη ....

Θα ολοκληρώσω αύριο το πρωί τα email προς τους καθηγητές, ώστε να έχουν ημέρες για να συντάξουν τις συστατικές. Θα έχουν περίπου 19 ημέρες μέχρι να κληθούν να στείλουν τις συστατικές συν το διάστημα που μπορεί να τους δώσει το μεταπτυχιακό, αφού κληθούν. Ελπίζω να μην είναι μικρό το συνολικό διάστημα που θα έχουν και να μη θεωρείται αγένεια να τους στείλω τώρα. Πήρα με άριστα το πρώτο πτυχίο, οπότε δύσκολα θα μου έλεγαν όχι, φαντάζομαι.
Από τα 800, στην τσέπη μου μπαίνουν τα 650. Τα υπόλοιπα είναι κουπονάτα. Τα 650 τα δίνει ο ΟΑΕΔ όμως, γιατί είμαι με πρόγραμμα. Η εταιρία θα μου έδινε μόνο τα κουπόνια και θα της κόστιζα συνολικά σχεδόν τίποτα, αν το σκεφτείς!
Πρέπει να έχουν κι άλλοι τέτοιο μερίδιο, αλλά άντε τώρα να τους ρωτάω αν τα παίρνουν... Μπορεί να τα πάρω όμως, ειδικά αν τα ζητήσω, ας μην είμαστε απόλυτοι.
Με πελάτες δύσκολο να θέλω να κάνω διασυνδέσεις, λόγω του αντικειμένου της εταιρίας... Με τους προμηθευτές πρέπει, αλλά είναι πολύ δύσκολο, λόγω κάποιων πραγμάτων. Η συμπεριφορά δε νομίζω να βελτιωθεί. Δεν είναι και τόσο στο χέρι μου. Για τα ωράρια, θα κάνω ό,τι μπορώ.
Να μάθω ό,τι μπορώ, αλλά περισσότερο με βοήθησαν πλατφόρμες σαν το Coursera να μάθω πράγματα. Γι'αυτό και περιμένουν από εμένα να λύσω κάποια θέματα τώρα, λόγω αυτών που έμαθα με αυτοεκπαίδευση.
Να ψάξω πάλι για δουλειά; Πόσο ψάξιμο πια! Ίσως τώρα που ήδη δουλεύω, να είναι καλύτερα από πριν.