ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.5.2021 | 13:27

ελευθερία

καλησπέρα παιδιά, ειμαι 22 χρονών και και τον ιουλιο παίρνω το πτυχίο μου σε μια σχολή η οποία δεν με ενδιαφέρει και τόσο. μένω στην πόλη που σπουδάζω ωστόσο τον Σεπτέμβρη θα ξενοικιάσω. το αγόρι μου μένει εξωτερικό και θέλω ν παω να τον βρω και να κάνω μεταπτυχιακό εκει. είμαστε μαζι πολλα χρόνια . Υπάρχει όμως ένα προβλημα. Οι γονείς μου δεν τον θέλουν καθόλου. γενικότερα ειναι υπερπροστατευτικοι΄. Εγω απο την αλλη δεν εχω δουλεψει ποτέ μου οπότε θα εχω ελάχιστα χρήματα μαζι μου για εξωτερικό. Αν και το αγορι μου μου θα με στηρίξει στην αρχη. Το θέμα ειναι οτι αν το πω στους γονείς μου θα εχουμε πολυ άσχημη κατάληξη και δεν ξερω τι να κανω.. μπορει να μην μου ξαναμιλησουν ποτέ η ακομα και να με εμποδισουν να παω με καθε τρόπο. τι προτείνετε;; ευχαριστω πολυ!!
12
 
 
 
 
σχόλια

Αν η σχέση έχει δοκιμάστει και είναι υγιής και είστε καλά και κυρίως υπάρχει αγάπη εγώ λέω να πας εν ανάγκη ακόμη κ κρυφά αφήνοντας σημείωμα στους γονείς σου ....δεν γίνεται να καθορίζουν οι γονείς τις προσωπικές επιλογές γιατί αυτό μόνο δυστυχισμένους θα μας κάνει..αν είναι να σαμποτάρουν τις επιλογές σου χίλιες φορές να μην μιλάτε από το να μην σε σεβονται ..αν τελικά φύγεις επιδίωξε να διατηρήσεις επικοινωνία αν αυτοί επιλέξουν να μην σου μιλάνε αυτοί θα έχουν κ την ευθύνη κ θα είναι ένδειξη του πόσο εγωιστές χειριστικοι είναι κ ότι μια ζωή θα σου βάζουν τρικλοποδιές .....σκέψου από την άλλη για ποια πράγματα δεν τον θέλουν μήπως είναι βάσιμος ο λόγος που ειναι αρνητικοί πχ αν είναι βίαιος η αλκοολικός η τζογαδόρος εκεί θα τους έδινα δίκαιο εάν ήταν αρνητικοί αν κ πάλι θεωρώ ότι το παιδί ιδίως το ενήλικο πρέπει να έχει ελευθερία επιλογών κ συνεπειες της επιλογής φυσικά ..ακόμη και ο ίδιος ο Θεός -δεν ξέρω αν πιστευεις- άφησε τον άνθρωπο ελεύθερο ακόμη κ να τον απορρίψει πόσο μάλλον κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να στερεί σε έναν άλλον το δικαίωμα στην ελευθερία επιλογής

Κανόνισέ τα όλα και πες τους το πριν την πτήση.
Ο μόνος έλεγχος που μπορούν να αου ασκήσουν είναι ο οικονομικός, οπότε βάλε λεφτά στην άκρη, άνοιξε έναν λογαριασμό σε διεθνή τράπεζα (πχ HSBC) στο δικό σου όνομα ΜΟΝΟ. (έχει συμβεί σε άνθρωπο με κοινό λογ/μό με γονείς να της τραβήξουν όλα τα λεφτά για να την αναγκάσουν να γυρίσει).
Να είσαι σίγουρη ότι θα παρακαλάνε να τους μιλήσεις ΕΣΥ έτσι και φύγεις έξω. ;)

Μέχρι να ξενοικιάσει το Σεπτέμβρη γίνεται να μαζέψει από χαρτζηλίκι τα έξοδα για φαγητό-λογαριασμούς ενός-δύο μηνών και εισιτήριο επιστροφής για καμιά στραβή. Δοκιμάζει και βλέπει, αν βρει δουλειά καλά θα της έρθει.

Έχεις κάποιο δίκιο, Πενθεσίλεια, φαντάστηκα ότι μπορεί να είχε κάποιο γενναίο χαρτζηλίκι ή να έχει πρόσβαση που αρκετοί γονείς κάνουμε κομπόδεμα για την χρήση των γονιών.
Φυσικά αυτό δεν είναι βέβαιο.
Βέβαια ενδεχομένως να βρει εργασία, έξω, εφόσον έχει στήριξη τους πρώτους μήνες από τον σύντροφό της (αυτό βέβαια οφείλει να προγραμματιστεί οργανωτικά τι και πώς προτού φύγει).

Δυστυχώς επιστρέφουμε στις εποχές της δεκαετίας του '60 που έφευγαν οι Έλληνες κατά κύματα με 3,60 στην τσέπη χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα.
Με θλίβει απίστευτα η κατάσταση αυτή, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που ουσιαστικά δεν έφταιξε σε τίποτα όμως θα πληρώσει για τις αμαρτίες των προηγούμενων.

Γιατι πρέπει να το πεις. Για μεταπτυχιακό δεν θα πας;; Κάνε αίτηση στο πανεπιστήμιο και μακάρι να σε πάρουν αν δεν σε πάρουν ας έρθει το αγόρι σου όταν τελειώσει εκείνα το μεταπτυχιακό του να σε βρει στο πανεπιστήμιο που θα σπουδάζεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ