ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.4.2021 | 00:25

Τους γονείς δεν τους επιλέγεις

Λυπάμαι που το λεω, αλλά έτσι είναι. Λυπάμαι που έχω ένα πατέρα παγερά αδιάφορο. Οι γονείς μου έχουν χωρίσει εδώ και κάτι χρόνια. Ο πατέρας μου έχει την κηδεμονία από την πρώτη ημέρα, γιατί τάχα μου θα έπαιρνε κάτι επιδόματα για να μας βοηθήσει. Από την πρώτη μέρα μέναμε με την μητέρα μας και ας λέγαν τα χαρτιά ότι την κηδεμονία την είχε ο πατερας μας. Όταν χώρισαν, ο πατερας μου είχε ακόμη πρόσβαση στις κάρτες τραπέζης της μάνας μας και της άδειασε τους λογαριασμούς. Έφαγε τα λεφτά, με τα οποία θα σπουδάζαμε και αγόρασε στον εαυτό του μια ωραία και ακριβή μηχανή. Έτρωγε τα επιδόματα με την νέα του γυναίκα. Πέρασα Πανεπιστήμιο και λεφτά μου έστειλε μόνο τους 2 πρώτους μήνες. Τον 3ο μήνα έμεινα με 50€ για να περάσω τον μήνα μου. Εκεί είναι που αποφάσισα οτι έπρεπε να πιασω δουλειά. Έκανα 2 δουλειές για να τα βγάλω τα έξοδα μου και πανεπιστήμιο πατούσα μόνο εξεταστικές. Τέσσερα χρόνια πέρασαν χωρίς φοιτητική ζωή, χωρίς φίλους, αφού γυρνουσα σπίτι κομμάτια. Τέσσερα χρόνια χωρίς να μου στελνει καθόλου λεφτά, χωρίς να με παίρνει ένα τηλέφωνο να δει αν ζω ή αν πεθανα. Με καλουσε μόνο όταν ήθελε να προσέχω την μικρή ετεροθαλή αδερφη μου για να βγεί εκείνος και η γυναίκα του έξω. Και αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι έχει μια σταθερή δουλειά, με μεγάλες αποδοχές και το ίδιο και η γυναίκα του. Νιώθω οργή, γιατί έχουμε μια μητέρα τόσο εξαιρετική, τόσο δοτική και ταπεινή. Ήταν πάντα εργατική και ας μην έβγαζε ουτε τα μισά, από αυτά που παίρνει ο πατέρας μου. Μου σπάει την καρδιά και μόνο που την θυμάμαι να φοράει φθαρμένα ρούχα και σε εμάς να παίρνει πάντα καινούργια.Να τρώμε και να βάζει την μικρότερη ποσότητα στο πιάτο της, ισχυριζόμενη ότι δεν πεινάει.Προτιμούσε να στερηθεί η ίδια από να στερηθούμε εμείς.. Ακόμα και σε οικοδομή έχει παει για να τα βγάλει πέρα. Και από την άλλη έχουμε έναν πατέρα, ο οποίος με την πρώτη ευκαιρία θα μειώσει μπροστά μας την γυναίκα που μας μεγάλωσε. Που δεν μας κάλεσε στον γάμο του, ούτε στην βαπτιση της μικρής μας αδερφής, την οποία πρόσεχα πολλάκις για να βγαίνουν έξω και να κάνουν την ζωούλα τους. Μια φορά προσφέρθηκε να με βοηθήσει,γιατί η συγκάτοικος μου αποφάσισε μια μέρα να εξαφανιστεί και μου είχε αφήσει χρέη και ένα σπιτι που δεν μπορούσα να συντηρήσω μόνη.Η βοήθεια του ήταν να με φιλοξενήσει στο σπιτι του για κανέναν μήνα μέχρι να βρω καινούργιο.Και μαντέψτε ποιος δεν μπόρεσε να κάνει ούτε αυτό; Μου τηλεφώνησε μια μέρα πριν πάω και μου είπε ότι έχουν έρθει τα πεθερικά του και δεν μπορούσε να φιλοξενήσει και εμένα. Προφανώς τα πεθερικά του δεν ξέρουν καν ότι είναι διαζευγμένος με 2 παιδιά,γι'αυτό και δεν μας κάλεσε σε γάμο και βάπτιση. Με εκνευρίζει τόσο που υποτιμάει την νοημοσύνη μας.Έχω βαρεθεί την ευθυνοφοβία του και την συμπεριφορά του. Μακάρι κάποια μέρα να αντιληφθεί ότι υπάρχουν επιπτώσεις στις αποφάσεις του . Όσο για την μητέρα μου ελπίζω κάποια μέρα να ανταμειφθούν ο κόπος και ο ιδρώτας της, γιατί πραγματικά της αξίζει...
12
 
 
 
 
σχόλια

Πολύ με στεναχώρησε η ιστορία σου γιατί είναι πράγματι πολύ λυπηρό να έχεις έναν ανεύθυνο, εγωιστή και αλαζόνα για πατέρα. Εγώ σύμφωνα με τα όσα μας εξομολογήθηκες θα τον είχα διαγράψει ήδη από την ζωή μου εδώ και πολύ καιρό. Το μόνο που σου προσφέρει είναι εκμετάλλευση και κατάχρηση της καλοσύνης σου, τίποτε άλλο. Πραγματικά δεν αξίζει να έχεις ούτε τυπικές σχέσεις με τέτοια άτομα ακόμη και όταν πρόκειται για γονείς.
Συνέχισε τον αγώνα σου όσο δύσκολος και αν είναι!

Έχετε δίκιο, φυσικά το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές, αλλά όπως απάντησα και στους υπόλοιπους, δυστυχώς έχω και μια μικρή ετεροθαλή αδερφη που την αγαπώ πολύ. Έχει βρεθεί ανάμεσα σε όλη αυτήν την ιστορία και δεν φταίει πουθενά αυτό το παιδί.

Έχω περάσει κι εγώ παρόμοια κατάσταση από τον πατέρα μου... Χώρισαν οι γονείς μου όταν ήμουν 45 ημερών... Μετά ήθελε να με βλέπει γιατί με αγαπούσε , όπως έλεγε , αλλά ήταν ψυχρός και απόμακρος επειδή εμφανισιακά του θύμιζα την μητέρα μου... Η μητέρα μου με την σειρά της έλεγε τα ίδια...Το Άγιο Πνεύμα το θαυματουργό και όποια δύναμη του Καλού υπάρχει στο σύμπαν να μας δίνει δύναμη , ώστε να επουλωθούν οι " πληγές " μας και να βρούμε την ευτυχία στην ζωή μας. Σου το εύχομαι και μου το εύχομαι ʕっ•ᴥ•ʔっʕっ•ᴥ•ʔっʕっ•ᴥ•ʔっ. 😊😊😊😘😘😘😀❤️❤️❤️

Λυπάμαι που χρειάστηκε να τα περασεις όλα αυτά, καταλαβαίνω απόλυτα. Το καλό μέσα από όλο αυτό, είναι ότι σε βοηθάει να στέκεσαι στα ποδια σου μόνος σου, χωρίς να στηριζεσαι σε κανέναν. Ενίοτε πονάω, αλλά στο τέλος προσπαθώ να βλέπω και το καλό, το οποίο μπορεί να μου προσφέρει μια τέτοια κατάσταση. Ευτυχώς δεν είχα κακή κατάληξη και έλαβα στήριξη από άλλους ανθρώπους, που μου έδιναν συνεχώς την δυναμη να προχωράω και να χαμογελάω.

Η αλήθεια είναι ότι δε σας υπολογίζει καθόλου. Έκανε εγκληματικά λάθη και συνεχίζει. Εσείς υποφέρατε εξαιτίας του και αυτός δε νοιάστηκε για τίποτα. Κάνει τη ζωή του και εκμεταλλευεται την ανεκτικότητά σας και είστε ακόμα εκεί;;;; Ειλικρινά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος ευαισθησίας, είναι απλά ο βιολογικός σας πατέρας, δεν έχει προσφέρει τίποτα, σας διέγραψε και σας έφαγε λεφτά για να πάρει μηχανή και κάνετε babysitting στα παιδιά της άλλης του οικογένειας, είναι ΕΚΕΙ μόνο για την άλλη του οικογένεια και τη δική σας τη θυμάται μόνο για να σας εκμεταλλευτεί και εσείς τι κάνετε;;;;; Διαγράψτε την ύπαρξή του μια και καλή! Δεν καταλαβαίνω γιατί εξακολουθείτε να τον ανεχεστε επειδή απλά έχετε βιολογική σχέση μαζί του. Ένας πατέρας που αξίζει την προσοχή σας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχετε συνηθίσει. Στηρίξτε τη μητέρα σας και να παλεύετε για τη ζωή σας, να σας δει να προοδεύετε και να είστε καλοί άνθρωποι. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή της για όσα έχει κάνει για εσάς.

Ο μόνος λόγος που κρατάμε επαφές μαζί του είναι η μικρή μας αδερφή, η οποία πλέον είναι Δευτέρα δημοτικου. Μας έχει γνωρίσει και μας θεωρεί αδερφές του. Την αγαπάμε με όλη μας την καρδιά και είναι ένα παιδί που απλά βρέθηκε ανάμεσα σε όλη αυτήν την κατάσταση χωρίς να φταίει σε τίποτα και χωρίς να γνωρίζει τίποτα.

αδυσώπητη αλήθεια αλλά δεν σε υπολογίζει ούτε για το σκατό του, πολλά τέτοια καθάρματα κυκλοφορούν κ φορτώνουν κ ενοχές τους απογόνους που δεν θα έπρεπε ν αποκτήσουν ποτέ Ξέχνα τον κ διέκοψε κατηγορηματικά κάθε επαφή αφιερώσου στον αγώνα σου για ν βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής σου κ της μητέρας σου Η ζωή είναι εμπρός σου μην την βαρύνει μ την σκέψη του

Ο μόνος λόγος που κρατάμε επαφές μαζί του είναι η μικρή μας αδερφη. Δόξα τώ Θεώ, βρήκαμε τον δρόμο μας, τελειώσαμε σχολές και έχουμε ξεκινήσει την επαγγελματική μας πορεία, παρά τις δυσκολίες.