ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.3.2021 | 15:59

Ηθικός προβληματισμός

Καλησπέρα σε όλες και όλους! Πριν από κάποιο καιρό πέθανε ένας θείος μου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν αγαπητός στην οικογένειά του, γιατί ζούσε σε βάρος των συγγενών του. Είχε προβλήματα υγείας και όλοι τον συνέντρεχαν, αλλά και λόγω τζόγου, ποτού, τεμπελιάς κ.λπ. όλοι τον ζούσαν και οικονομικά. Εκείνος με τη σειρά του δεν συμπαθούσε τους συγγενείς του, οι οποίοι συνεχώς τον προσέβαλαν. Χάρηκαν που πέθανε, γιατί τον ένοιωθαν βάρος και ήθελαν να του πάρουν την λίγη περιουσία που είχε μιας και τόσα χρόνια άλλοι πλήρνωναν για αυτή την περιουσία. Στη κηδεία έκλαιγαν, κοκκίνιζαν, ζαλίζωντας, ενώ λίγα λεπτά πριν τον κακολογούσαν, όπως και λίγα λεπτά μετά το μυστήριο. Με εχόλησε τότε αυτή η υποκρισία. Αργότερα, οι συγγενείς έπρεπε να του πάρουν την περιουσία, οπότε έφτιαξαν μια ιδιογραφή διαθήκη (αφού ο θανών δεν είχε σκοπό να τους δώσει κάτι, μολονότι δεν είχε ούτε γυναίκα ούτε παιδιά), στην οποία ανέφερε ότι τους τα άφηνε όλα. Έτσι, του πήραν την περιουσία και κορόιδεψανκαι το κράτος -αλλά και γλίτωσαν χρήματα από τις δημόσιες υπηρεσίες. Εγώ τα έμαθα αυτά από τους γονείς μου, οι οποίοι με τη σειρά τους τα έμαθαν από τους συγγενείς που τα έκαναν αυτά και υπηρηφανεύονταν. Ενόχληθηκα. Και τώρα που τα ξέρω αισθάνομαι ενοχές, σαν να καλύπτω ένα έγκλημα, ένα ψέμα, μια αγυρτεία. Θα ήθελα να μην τα ξέρω.
6
 
 
 
 
σχόλια

Το οτι γνωριζεις κατι δεν σε κανει συνενοχο. Δεν χρειαζεται να νιωθεις ενοχες. Ουτε χρειαζεται να τους καταγγειλεις γιατι μετα θα σε βρουν αλλες τυψεις χειροτερες. και σιγουρα προβληματα απο τους συγγενεις.Οπως λεει και η This is a woman's world απο μακρυα και αγαπημενοι με τετοιους ανθρωπους.

Αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σοβαρό. Πέρα από την ηθική διάσταση του θέματος υφίσταται και νομική, καθώς η πλαστογραφία είναι ποινικώς κολαστέο αδίκημα (πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα υπό προϋποθέσεις). Ωστόσο, εφ' όσον η δική σου οικογένεια κι εσύ προσωπικά δεν συμμετείχατε σ' αυτή την απάτη, αλλά αντιθέτως μπορεί και να ζημιωθήκατε εάν είχατε έννομο συμφέρον, θα πρέπει, πιστεύω, να την καταγγείλετε στις αρμόδιες αρχές.

Με λίγα λόγια,το θέμα είναι ότι οι γονείς σου δέν πήραν τίποτα γι'αυτό και το μαναφούκι.Μήν επηρεάζεσαι απ'αυτά που σου λένε,γιατί σου τα εμφανίζουν πολύ απλοϊκά,ενώ δέν είναι.

Δεν ευθύνεσαι εσύ για τις απατεωνιές των συγγενών σου. Δεν συγκαλύπτεις τίποτα. Αν ήσουν αναμεμειγμένη με τις κλεψιές αυτές, τότε ναι θα ήσουν μέλος της σπείρας και συ και οπότε δεν θα μας έγραφες εδώ, επειδή δεν θα είχες συναίσθηση των πράξεών σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ