ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.3.2021 | 10:50

Δεν μπορώ να κάνω νέες ουσιαστικές φιλίες...

...πέρα από αυτές που ήδη έχω. Οι στενές μου φιλίες, τις οποίες νιώθω σαν οικογένειά μου, είναι 5 συγκεκριμένα άτομα με τα οποία είμαστε φίλοι 25 χρόνια, από το νηπιαγωγείο.. Όταν πήγα για σπουδές, δυσκολεύτηκα να κάνω τέτοιες φιλίες, βρήκα πολλές παρέες με τις οποίες περνούσα ευχάριστο χρόνο μαζί, αλλά ποτέ δεν ένιωσα τόσο δεμένος μαζί τους. Ίσως με 2 άτομα, με τα οποία όμως όταν τελείωσαν οι σπουδές μας, απομακρυνθήκαμε μιας και ζούμε σε άλλες πόλεις. Κατά την διάρκεια του στρατού, έκανα πάλι μία πολύ καλή φιλία με την οποία έχουμε επαφές. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια ζω σε μία άλλη χώρα και δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να κάνω φιλίες ουσιαστικές, με τις οποίες θα δεθώ. Κάποια άτομα του περιβάλλοντός μου με θεωρούν αντικοινωνικό διότι δεν έχω φίλους εδώ που ζω, κάτι το οποίο θεωρώ λανθασμένο. Θεωρώ τις φιλίες ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή του ανθρώπου και φοβάμαι πως κάποια στιγμή, όσο μεγαλώνω και ζω μακριά από αυτές, θα το μετανιώσω..
1
 
 
 
 
σχόλια

Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε είναι πιο δύσκολο να συναψουμε φιλίες, όχι ότι δεν είναι εφικτό αλλά οι υποχρεώσεις αυξάνονται, δεν έχουνε όλοι τα ίδια ενδιαφέροντα, γίνονται οι άνθρωποι πιο επιλεκτικοι κλπ. Επειδή η φιλία ειναι πολύ σημαντικη στην ζωή μας, επένδυσε σε αυτήν, δεν είσαι αντικοινωνικος επειδή δεν έχεις φίλους στην χώρα που ζεις. Έχεις φίλους γενικα! Βρες μια δραστηριότητα που σου αρέσει, γίνε πιο ανοιχτός σε μια πρόσκληση π. χ. Περπάτημα, δείξε ότι θέλεις έναν φίλο, ότι εχεις ανάγκη για επικοινωνία. Μπορεί να είναι κι άλλοι σε παρόμοια κατάσταση.