ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.1.2021 | 23:26

Τοξικος φίλος ή σωστές συμβουλές ;;;

Καλησπέρα σε όλους!!! Είμαι 24 και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι με κάτι.Πάντα ήμουν άριστη μαθήτρια,γενικά ότι έχω καταφέρει τα εχω καταφέρει μόνη μου με αργά και μικρά βήματα.. Εχω τελειώσει στα χρόνια μου μια πολύ δύσκολη σχολή.. και έχω βρεθεί στην πρωτεύουσα ενώ δεν κατάγομαι από αυτήν, ολομόναχη και ειλικρινά έχω περάσει πολύ δύσκολα μεγάλο διάστημα τώρα,υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω ή άλλες που περνούσα τη μερα μου με 1 ευρω.. ξεκίνησα με έναν μισθό 500 ευρω..ο οποίος σε 4 μήνες έχει πάει στα 700..παράλληλα βρήκα και δεύτερη δουλειά στον κλάδο μου σαν συνεργασία, με αποτέλεσμα να έχω φθάσει πια να βγάζω το μήνα γύρω στα 1000- 1200 ευρω. Όλα αυτά είναι πολύ ωραία Γιατί γενικά μου αρέσει η δουλειά παρόλο που δεν έχω καθόλου χρόνο...και τωρα θα σας πω τι με προβληματιζει..Ένας φίλος μου που μου εξομολογήθηκε πρόσφατα ότι με θέλει ερωτικά, συνέχεια μου την λέει που δουλεύω όλη μέρα για 1000 ευρω, λεει οτι δεν κανω σωστες επιλογες,οτι θ φυγουν τα χρόνια και θα το μετανιώσω και να πάω ν δουλέψω για αυτόν (έχει μεγάλη εταιρεια) και θα μου δίνει τα ίδια χρήματα δουλεύοντας λίγες ώρες, μου βάζει λόγια για τους δύο εργοδότες μου, γενικά νιώθω μια μεγάλη πίεση..έχει δίκιο σε πολλά ότι δουλεύω όλη μέρα για λιγα χρηματα όμως νιώθω ότι έχω μάθει πάρα πολλά πάνω στη δουλειά μόνη μου..Δε θέλω ν βρω κάτι εύκολο και ούτε να πάω ν δουλέψω σε κάποιον που ξέρω ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου και θα νιώθω συνέχεια ότι με δωροδοκει και πάντα θα ελπίζει ότι ίσως στο μέλλον θα είμαστε μαζί! Είναι δελεαστικό κάποιος να σου προτείνει ενώ είσαι 24, 1200 ευρω μισθό δουλεύοντας λίγες ώρες και ειδικά στο επάγγελμα που κάνω όμως από την άλλη εμενα με πιέζει όλο αυτό. Θέλω ειλικρινά τη γνώμη σας. Νιώθω μια τοξικότητα από πλευράς του. Και μου τη διαπερνά και στη δουλεια με αποτέλεσμα να εχω νευρα και να μην θέλω να πηγαίνω ενώ πριν γίνει όλο αυτό ημουν πολυ χαρούμενη!
6
 
 
 
 
σχόλια
Να του το ξεκαθαρίσεις και να του το ξεκόψεις μια και καλή. Τόσο το ερωτικό, αφού νιώθεις πως δεν τον θέλεις, όσο και τις προτάσεις του περί εργασίας και τα λόγια του για τη δική σου δουλειά. Βλέπεις και μόνη σου ότι αυτός ο άνθρωπος σε επηρεάζει αρνητικά.Άλλωστε καλό ήταν να μην πιστεύεις τίποτα, ακόμη κι αν θα ισχύσουν όσα λέει, πρέπει να προσέχεις. Για να στο πω απλά, δεν έχεις κανέναν λόγο να αφήσεις όλα όσα έχεις καταφέρει μόνη σου για να μπλεχτείς σε μια κατάσταση ήδη μπλεγμένη που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για σένα σε κάθε τομέα. Ήσουν ήδη δυνατή. Συνέχισε να είσαι, ακολουθώντας τον δικό σου δρόμο χωρίς να επηρεάζεσαι από κανέναν. Κι όσο μπορείς,απομακρύνου από αυτόν. Μου δίνει λίγο τη εντύπωση ανθρώπου που, ίσως λόγω συνήθειας, νομίζει ότι θα τα έχει όλα δικά του και θέλει να τα έχει.
Αν σου γεμίζει τοξικότητα, τότε κάνε στην ακρη τον φίλο σου και υποστήριξε τις επιλογές σου μέχρι τέλους. Εκείνου του αρεσεις και σε συνδυασμό του ότι εργάζεσαι όλη τη μέρα, θεώρησε φυσιολογικο να σου προτείνει να δουλεψεις για εκείνον. Το θέμα είναι εσυ τι θελεις και τι θεωρεις σωστό.
Τα 1000€ που παίρνεις μόλις στα 24 σου χρόνια, τα αποκαλείς ''λίγα''; ΆΣΕ μας χρυσή μου! Μεγαλύτερή σου είμαι και μισθό άνω των 500€ ποτέ δεν έχω πάρει, που δούλευα εξίσου και έκανα υπερωρίες! Θεωρώ πως είναι το λιγότερο προκλητικό να μιλάς για 1000€ έτσι σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, τα ψίχουλα και τη κοροϊδία.
Ο φίλος σου θέλει να εργάζεσαι για εκείνον για να σε έχει από κοντά και για να του οφείλεις κάτι. Πολύ σωστά το σκέφτεσαι, μην κάνεις το λάθος να πας να δουλέψεις για αυτόν. Θα βρεθείς σε πολύ δύσκολη θέση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ