ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.1.2021 | 20:25

Γενέθλια συναδέλφων vol. 2

Που λέτε, πριν λίγες μέρες πρόσεξα ένα ετήσιο ημερολόγιο που έχουμε κολλημένο σε ένα τοίχο, από αυτά τα μεγάλα που δείχνουν όλους τους μήνες, στο οποίο έχουν σημειώσει τα γενέθλια όλων των ατόμων που δουλεύουμε εκεί. Αυτό το έφτιαξαν δύο κοπελες τα Χριστούγεννα. Προχθές που το μελέτησα πιο προσεκτικά λοιπόν, διαπίστωσα ότι ενώ όλων ήταν σημειωμένα, τα δικά μου έλειπαν. Που σημειωτέον, μπορεί να είμαι μόνο έξι μήνες στην εταιρία, όμως ξέρουν ποτέ είναι μιας και είχαν πέσει σε αυτό το διάστημα (βέβαια ήταν μόλις πρώτο ήρθα). Αλλά και να μην ήξεραν, υπήρχε τρόπος να το μάθουν, όπως και της άλλης κοπέλας που προσλήφθηκε μαζί μου της οποίας είναι κανονικά πάνω στο ημερολόγιο. Πως εξηγείται αυτό; πάλι τυχαία τους ξέφυγαν μόνο τα δικά μου;
7
 
 
 
 
σχόλια
Ως συνήθως, μερικοί έπεσαν να σε "φάνε" στα σχόλια με την ειρωνία τους... Εγώ, λοιπόν, θα σε στηρίξω όσο μπορώ από εδώ μέσα. Καταρχήν να σου πω ότι καταλαβαίνω την απογοήτευση που ένιωσες όταν είδες τα γενέθλια όλων των άλλων σημειωμένα αλλά όχι τα δικά σου. Είναι σαν να μη σε έχουν αποδεχτεί μέσα στην εταιρία, σαν να σε αγνοούν... Πολύ άσχημο, ειδικά αν δεν τους έχεις κάνει κάτι! Εγώ σου προτείνω να ρωτήσεις ευθέως τις κοπέλες που έφτιαξαν το ημερολόγιο γιατί δε σημείωσαν και τα δικά σου γενέθλια και μετά να έρθεις να μας γράψεις τι απέγινε με το θέμα. Ίσως ήταν όντως απροσεξία... Πες τους το πάντως, μην το κρατάς μέσα σου, δε θα βγει κάτι... Όταν κάτι μας ενοχλεί πρέπει να το λέμε και να το αντιμετωπίζουμε γρήγορα όχι να το καταπίνουμε. Εργαζόμενη στην ίδια εταιρία δεν είσαι κι εσύ; Δεν κατάλαβα γιατί τέτοια περιφρόνηση προς το πρόσωπό σου... Πήγαινε και ρώτα στα ίσια! Θα δεις και με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις... Ό,τι και να γίνει μόνο κερδισμένη θα βγεις αν ρωτήσεις!
Ήμαστον, θα την περάσουν για κομπλεξική. Απορώ που κανείς δεν έχει μέχρι στιγμής αναφέρει το αυτονόητο: ας πάει να σημειώσει/προσθέσει μόνη της τα γενέθλιά της στο ημερολόγιο! Και το μήνυμα ότι ένιωσε απόρριψη θα λάβουν χωρίς να ειπωθεί κουβέντα, και δεν θα έχει κάποιος πια δικαιολογία ότι τα ξέχασε.
Δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις 10ευρώ. Ούτε ένα. Αν σε ρωτήσουν γιατί, πες κοφτά "επειδή μπορώ". Αυτό κόβει τη φόρα στους πάντες. Να δίνεις πάντα στον άλλο γνήσια, από την καρδιά σου. Τότε μόνο έχει αξία η προσφορά σου. Το πρόβλημά σου είναι ότι ψάχνεις αποδοχή από τους άλλους, να κάνουν εκείνοι την πρώτη κίνηση. Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση και πρότεινε κάτι εσύ. Αν αρνηθούν 2-3 φορές, οκ, δεν θέλουν. Εκεί πας για να κάνεις δουλειά, όχι να κάνεις φίλους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ