ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.1.2021 | 16:37

Θέλω να εξομολογηθώ οτι...

..αλλοι θα παρακαλούσαν να σπουδάσουν κ άλλοι δουλεύουν για να το καταφέρουν.εγω όμως σπουδάζω σε κάτι που επέλεξα μεν με έξοδα λυμένα από τους δικούς μου (και είμαι τυχερή για αυτό)αλλά το κάνω καθαρά για να έχω ένα πτυχίο για το μέλλον.δεν γουστάρω καν να είμαι φοιτήτρια θέλω να παντρευτώ κ να ζήσω με το αγόρι μου .πάντα αυτό ήταν αυτό που ήθελα να βρω τον άνθρωπο μου κ να ζούμε μαζι.αλλα επειδή τα έξοδα δεν καλύπτονται ασφαλώς με αγάπη όλα τα εφόδια επαγγελματικά είναι χρήσιμα στις μέρες μας .αλλά πειράζει που περιμένω πως κ πως να τελειώσω; Πειράζει που στα 21 μου δεν με καλύπτει αυτή η ζωή;που ενώ ακούω άλλες κοπέλες να θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό και εξέλιξη στην καριέρα τους εγώ ονειρεύομαι να είμαι με τον άντρα μου κ ίσως κ το παιδί η τα παιδιά μας;ακόμη κ από τώρα ...ήθελα απλά να το πω κάπου .
11
 
 
 
 
σχόλια
Φταίει η πατριαρχία και ο εσωτερικευμένος μισογυνιζμός σου. Για ξανασκέψου το μήπως θες να σπουδάσεις φυσικός, να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά, να μην βγάζεις τα φρύδια σου και να κάνεις μπάτζητζάμπι ή κάτι άλλο "ανδροκρατούμενο". Με το στανιό ρε φίλε...
Γιατι το ξυλο που θα τρωει; Η κουλτουρα βιασμου;;;Φρικη!...Καλυτερα μονη με 700 ευρω το μηνα στα 40 της παρα παντρεμενη με παιδακια.. Παπαπαπα... Θεος φυλαξοι.Μλκ μου σας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου, ετσι;Στο κατηχητικο μικροτερη επιτυχια ειχαν.
Είσαι απόλυτα φυσιολογική και μπράβο σου που αναγνωρίζεις αυτά που θες και μπράβο σου που έχεις την ωριμότητα να επιδιώξεις την οικονομική σου ανεξαρτησία (την οποία καλό θα ήταν έστω και μερικώς να διατηρήσεις και αφού κάνεις οικογένεια).Προσωπικά πιστεύω ότι ο τρόπος σκέψης που μας πλασάρει η κοινωνία όσον αφορά την εργασία είναι εντελώς λάθος. Το γενικότερο μήνυμα είναι ότι σε προτρέπουν να έχεις φιλοδοξίες, να σου αρέσει η σχολή σου, να σου αρέσει η δουλειά σου, να εξελίσεις την καριέρα σου και τα λοιπά, με σκοπό να νιώσεις ολοκληρωμένος/η και να προσφέρεις στην κοινωνία. Επίσης όποιον δεν πασχίζει να κάνει καριέρα τον λένε τεμπέλη, αργόσχολο, παθητικό κλπ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.Αν είχαμε το θέμα της επιβιώσης λυμένο, δεν ξέρω πόσοι από εμάς θα κάναμε όντως το επάγγελμα που διαλέξαμε... Σίγουρα γιατί ο άνθρωπος είναι ον δημιουργικό, όλοι θα κάναμε κάτι και θα παράγαμε κάτι. Η ανάγκη να κάτσεις στον καναπέ και να μην κουνιέσαι υπάρχει μόνο και μόνο γιατί δεν θες να κάνεις την δουλειά σου που πιθανόν να μην σου αρέσει, όχι γιατι είσαι τεμπέλης. Επομένως αν πχ είμασταν όλοι εισοδηματίες με έναν μαγικό τρόπο, κάποιοι θα έκαναν παιδιά γιατί έχουν πάθος με τα παιδιά, άλλοι θα μαγείρευαν και άλλοι γιατί όχι θα γίνονταν γιατροί πχ. Πλέον που είναι το χρήμα στην μέση, παράγοντας είναι το τι σε πληρώνει, άρα πολλοι στρεφόμαστε στις λύσεις που μας αποφέρουν χρήματα.Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κάποιος να νιώθει ΑΨΟΓΑ για τον εαυτό του χωρίς να δουλέψει ποτέ και ότι κάποιος μπορεί να είναι υπερβολικά χρήσιμος και παραγωγικός κάνοντας πραγματα που δεν συνεισφέρουν στο ΑΕΠ της χωρας (aka δεν πληρώνεσαι για αυτα) αλλά είναι πολυτιμα.Είναι λίγο βαρύ αυτό το concept που σου παρουσιάζω, αλλα΄είναι η αλήθεια κατά την γνώμη. Εγώ προσωπικά σπουδάζω κάτι που μου αρέσει και όταν λέω μου αρέσει, εννοώ ότι έχω κάποιο ενδιαφέρον και δεν το κάνω με δυσαρέσκεια (αν και το να σπουδάζεις και να τα βάζεις με κάθε τρελό καθηγητή και κάθε τρελή απαίτηση πάντα θα ενέχει μια δυσάρεσκεια). Όπως και να εχει διάλεξα μια δουλειά που μπορώ να κάνω, που θεωρώ ότι οι εργασιακές συνθήκες θα είναι κομπλέ και που θα μου δώσει χρήματα. Προσπαθώ να είμαι καλή και θα κάνω σίγουρα μεταπτυχιακό το οποίο αναμένω να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το προπτυχιακό. Μέσα στην προσπάθεια μου να έιμαι ανταγωνιστική και καλή βρίσκω πάντα κάποιο ενδιαφέρον σε ότι διαβάζω, αλλά προφανώς και αν δεν είχα "υποχρέωση" να δουλέψω, μάλλον δεν θα το έκανα. Θα έπαιζα μουσική ,θα μαγείρευα όλη μέρα, θα άκουγα τα προβλήματα των άλλων και θα περπάταγα στην φυση με τις ώρες.Σημασία λοιπόν έχει γιατί δεν ζούμε στην ουτοπία όπου όλοι κάνουμε μόνο ότι μας αρέσει, θεωρώ ότι σημασίας είναι να φτιάξεις την ζωή σου έτσι ώστε να είναι άνετη και να καλύπτονται οι πιο πολλές απο τις ανάγκες. Οικονομικές και συναισθηματικές.
Είσαι ελεύθερη (και πρέπει να είσαι) να θες αυτό που θες. Το μόνο που θα προτείνω είναι απλώς να φροντίσεις (με κάποιο τρόπο) να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, κι όλα καλά τότε.
Τι οικονομικά ανεξάρτητη να είναι με μισθούς των 700 ευρώ; Κάνεις πλάκα; Οικονομικά ανεξάρτητη δεν θα είναι ό,τι κι αν κάνει.Απλά να είναι ευτυχισμένοι και να δημιοργήσει τις προϋποθέσεις να είναι ευτυχισμένη και στο μέλλον.
Η Αθηνά Ωνάση δεν ήταν οικονομικά ανεξάρτητη από τον Αλβάρο; Μισθό της έκοβαν; Εγώ η ίδια δεν δούλευα 3 χρόνια για να μεγαλώσω παιδί, αλλά είχα 200 χιλ. περιουσία, όποτε ήθελα έφευγα. Δεν είναι μόνη ανεξαρτησία ο μισθός. Γι'αυτό είπα "με κάποιον τρόπο". ;)
Ναι αλλά αν η άλλη δεν είναι από τους τυχερούς σε αυτό το θέμα, ο μόνος δρόμος είναι η εργασία. Και έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, όπως λέει και ο Γράφων, η οικονομική ανεξαρτησία είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς!
κοίτα δεν είναι όλοι για όλα δεν μπορούν όλοι είτε οικονομικά είτε επειδή δεν το επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακό και φυσικά ούτε όλοι ονειρεύονται καριέρες και αλήθεια δεν πειράζει καθόλου και δεν είναι κακο ότι είσαι πιο πολύ της εικογένειας αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλέίσεις τα μάτια και να μην έχεις στόχους εξάλλου όπως είπες και εσύ οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται μόνο με αγάπη πρέπει και οι δύο να δουλεύουν και όσα περισσότερα εφόδια έχεις αυτό είναι υπέρ σου