ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.1.2021 | 07:58

απλή επιβίωση?

πάμε σχολείο, σπουδάζουμε, δουλεύουμε, βγάζουμε λεφτά και δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε χρήματα για να πάμε ένα μεγάλο ταξίδι ας πούμε για ένα μήνα αμερική ασία αφρική. O μέσος άνθρωπος είναι καταδικασμένος να γεννιέται για να δουλεύει σε όλη του τη ζωή με τόσες λίγες μέρες άδειας. Είμαι 29, δουλεύω μόνο τέσσερα χρονια και ήδη το νιώθω όλο αυτό σαν σκλαβιά. Αν δεν έχεις γεννηθεί πλούσιος την πάτησες...
7
 
 
 
 
σχόλια
Σκεφτείτε, όμως, ότι κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν μια ζωή πενιχρά, δουλεύοντας δωδεκάωρα και αποταμιεύοντας για στοιχειωδώς αξιοπρεπή γηρατειά. Όσοι έκαναν αποταμιεύσεις, τις χρησιμοποιούσαν για να πάρουν σπίτι ή αυτοκίνητο, κάτι ν' αφήσουν και στα παιδιά τους. Πιστεύω ότι είμαστε η γενιά που έχουμε μεγαλώσει περιμένοντάς τα όλα και αμέσως, επειδή μάς ήρθαν πολλά αγαθά αποκτηθέντα από τις προηγούμενες γενιές, τα οποία θεωρούμε δεδομένα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους γεννήθηκαν σε πλούσεις οικογένειες. Πλέον, πριν κλείσουμε τα 30 μπορούμε να έχουμε ό,τι οι μεσήλικες της προηγούμενης γενιάς ούτε να ονειρευτούν δεν μπορούσαν. Ίσως μια έξυπνη κίνηση θα ήταν η αποταμίευση. Δείτε τι μπορείτε να βάζετε στην άκρη. Και 20 ευρώ το μήνα να μένουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό απείραχτα, στο τέλος του χρόνου συσσωρεύεται ένα καλό ποσό. Οι διακοπές και τα ταξίδια έχουν γίνει οικονομικά πολύ προσιτά, ειδικά εάν ταξιδεύετε μόνος/-η, χωρίς οικογένεια, οπότε μπορείτε να μένετε λιτά σε hostel και να εξερευνείτε νέα μέρη με ένα σακίδιο στην πλάτη.Επενδύστε όσο μπορείτε σε γνώσεις με ζήτηση, εάν γίνεται. Ως απλός εργάτης δεν θα βγάλετε πολλά παραπάνω με τα χρόνια, αλλά ως μάστορας σε τέχνη με ζήτηση ή ως ειδικός σε επίκαιρο πεδίο σπουδών θα έχετε μακροχρόνιο κέρδος (συν μόνιμη εξέλιξη).Σαφώς και χρειάζεται τόσο η υλική βάση, όσο και ένα σύστημα που να αφήνει περιθώρια για κοινωνικο-οικομονική κινητικότητα. Για όσους, λοιπόν, δεν ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έχει χαθεί τίποτα. :-)
Όσα λέτε ότι βρήκε η γενιά μας απλόχερα είναι το ντύσιμο, το κινητο και οι υπολογιστές...Κατά τα άλλα με τους μισθούς που παίρνει η γενιά μας δε μπορεί να ελπίζει ούτε στην αγορά ακινήτου,ούτε αυτοκινήτου,ούτε εξοχικού...και ούτε σύνταξης θα έλεγα!
Και να ήταν μόνο αυτό! Γενικότερα σε αυτή τη ζωή λίγα πράγματα είναι στον έλεγχο μας. Κατά κανόνα η ζωή μας είναι εξαρτάται από το ποιοι μας έφεραν στον κόσμο. Μετά είναι ελάχιστα αυτά που μπορούμε να καθορίσουμε εμείς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ