ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.12.2020 | 12:18

Mαμά.

Η μαμά μου έχει πρόβλημα με τα νεύρα της. Ήταν πάντα έτσι από παιδί έχω μάθει και ενώ κοντεύει 50 δεν το έχει λύσει ακόμα. Επίσης έχει πολύ πιο υψηλά στάνταρ όσον αφορά την καθαριότητα από εμένα, άρα πράγματα που εμένα μου διαφεύγουν την κάνουν να φωνάζει με υστερία. Σημέρα πήρα λάθος κούπα για να τον καφέ μου και άρχισε να φωνάζει πάρα πολύ. Μετά ενώ είχα πλύνει το τηγάνι είχε μείνει ένα ξεραμένο κομματάκι αυγού σφηνωμένο και άρχισε πάλι να φωνάζει. Προσπαθώ να μην την κάνω να φωνάζει, αλλά πάντα κάτι μου ξεφεύγει επομένως είναι μάταιο. Της λέω ότι κάνει κακό στον εαυτό της και ότι δεν μπορεί να ελέγχει το τι κάνουν οι άλλοι αλλά μπορεί να ελέγχει την αντίδραση της. Μετά λέει ότι αν δεν θέλουμε να πάθει κακό να μην την φέρνουμε σε αυτήν την θέση. Σήμερα με νευρίασε πάρα πολύ και ενώ ήμουν πολύ ήρεμη αρχικά, μετά άρχισα να την προκαλώ επίτηδες για να εξαντληθεί μπας και σταματήσει. Αλλά προφανώς και δεν δούλεψε. Κάθε φορά με κάνει να νιώθω τύψεις που την κάνω να φωνάζει και όταν μένω μόνη μου κλαίω. Θα έλεγε κανείς ότι είναι χειριστική η συμπεριφορά της, αλλά εγώ γνωρίζω πως δεν είναι και ότι όντως δεν μπορεί να ελέγχει τον εαυτό της. Αυτό με κάνει να νιώθω ακόμα χειρότερα.
6
 
 
 
 
σχόλια
Έχω εδώ και αρκετό καιρό έντονους προβληματισμούς για παρόμοια κατάσταση. Οπότε, αν θέλεις, στείλε μου να συζητήσουμε σχετικά. Το ίδιο ισχύει για οποιονδήποτε άλλο/η βιώνει ανάλογες καταστάσεις.Το e-mail μου είναι [email protected].
Δεν υπάρχει "σωστή" και "λάθος" κούπα, αλλά η κούπα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου την εκάστοτε στιγμή της ημέρας σε συνάρτηση σαφώς και με το τι θα πιείς, όπως καφέ, το είδος του καφέ, τσάι, σοκολάτα ή η αγαπημένη σου κούπα. Η επιλογή κούπας είναι ολόκληρη φιλοσοφία. Για μένα είναι ένα είδος "τελετουργικού". Γενικότερα στα ροφήματα και δη στον καφέ και στις κούπες δίνω τεράστια σημασία. Ένα βήμα πριν την ψυχασθένεια :pΠάντως, καλό είναι να μην προκαλείς τη μητέρα σου. Ακόμη κι όταν εκνευρίζεται και γίνεται επιθετική, μην της απαντάς Με τρόπο που να την προκαλείς, με τρόπο θυμωμένο ή ειρωνικό. Δε φαντάζεσαι πόσες αντιπαραθέσεις μπορείς να "γλυτώσεις" με το να είσαι συγκρατημένη και να προσέχεις τι λες. Όταν σε ενοχλεί κάτι, μπορείς να το λες με ήρεμο τρόπο και να της ζητήσεις να είναι λίγο πιο ήρεμη. Όταν βλέπεις πάντως ότι έχει αρκετά νεύρα, τότε καλύτερα είναι να την αφήνεις μόνη της για να μην προκύψουν περιττοί κλυδωνισμοί που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Κορίτσι μου μήπως υπάρχει κάτι που την απασχολεί, ένα παράπονο που βράζει μέσα της, και έχει τόσα νεύρα; Ο καθένας άνθρωπος κουβαλάει το φορτίο του διαφορετικά. Μανούλα σου είναι, προσπάθησε με το καλό και με συζήτηση να μπεις στην ψυχή της.
Κορίτσι μου σε καταλαβαίνω. Προσπάθησε να δείξεις απλά κατανόηση για την κατάσταση της και μην αισθάνεσαι τύψεις. Μόνο όταν σου φωνάζει απλώς μην της απαντάς. Θα το κάνεις μια, δύο μετά θα συνηθίσεις και ούτε εσύ θα νευριάζεις. Σου το λέω από προσωπική πείρα. Μην της κρατάς κακία, έρμαιο του θυμού της είναι. Απλώς προσπάθησε να κρατήσεις συναισθηματική απόσταση από όλη την κατάσταση για να μην καταλήξεις να σπάσουν και τα δικά σου νεύρα. Επίσης να κάνεις αυτό που εσύ μπορείς καλύτερα και να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου. Τώρα αν το αναγνωρίζει ή όχι εκείνη, είναι δικό της ζήτημα. Και δεν το λέω εγωιστικά, αλλά πάντα εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά πίστεψέ με και την ψυχή μας να δώσουμε, από ελάχιστους θα ακούσουμε έναν έπαινο. Οπότε φρόντισε για την δική σου ψυχική υγεία!!!! Πρόσεξε το, αυτό που σου λέω σε παρακαλώ!!!!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ