Γονείς ζητούν να γίνει έρευνα στο Facebook, μετά την αυτοκτονία της 14χρονης κόρης τους

Γονείς ζητούν να γίνει έρευνα στο Facebook, μετά την αυτοκτονία της 14χρονης κόρης τους Facebook Twitter
5

Ένας Ιταλός κατήγορος ξεκίνησε μια έρευνα όσον αφορά στο πώς το Facebook επέτρεψε τη δημοσίευση προσβολών και εκφοβιστικών σχολίων με στόχο μια έφηβη, η οποία αργότερα πήδηξε στο κενό από το παράθυρο του υπνοδωματίου της, στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Γονείς ζητούν να γίνει έρευνα στο Facebook, μετά την αυτοκτονία της 14χρονης κόρης τους Facebook Twitter


Η δεκατετράχρονη Carolina Pichio από τη Νοvara της Βορείου Ιταλίας αυτοκτόνησε τον Ιανουάριο όταν μια ομάδα αγοριών δημοσιοποίησε στο Facebook ένα βίντεο από ένα πάρτι, στο οποίο φαινόταν μεθυσμένη και αναμαλλιασμένη στο μπάνιο. Η ομάδα των αγοριών που έχουν ηλικία από 15 μέχρι 17 χρόνων, λέγεται ότι ήταν φίλοι του πρώην αγοριού της Carolina, ο οποίος σύμφωνα με ισχυρισμούς την είχε προσβάλει στο Facebook όταν αυτή τον άφησε λίγες μέρες πριν. Αργότερα όμως όπως είπε ο ίδιος, της απολογήθηκε.



«Δεν είναι αρκετά αυτά που μου έχεις κάνει; Με έκανες να το πληρώσω πάρα πολλές φορές», έγραψε η Carolina σε ένα σημείωμά της προς το αγόρι, που βρέθηκε στο δωμάτιό της. Προτού αυτοκτονήσει, το κορίτσι έγραψε στο Facebook: «Συγχωρέστε με αν δεν είμαι δυνατή. Δεν αντέχω πια».



Ο Ιταλικός Σύνδεσμος Γονέων στη Ρώμη έχει ήδη καταθέσει καταγγελία εναντίον του Facebook, για την υποτιθέμενη συμμετοχή του στην πρόκληση της αυτοκτονίας. «Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα γονέων καταθέτει τέτοιο παράπονο εναντίον του Facebook στην Ευρώπη», λέει ο διευθυντής Antonio Affinita. «Ο Ιταλικός νόμος απαγορεύει στους ανήλικους (κάτω των 18)  να υπογράφουν συμβόλαια και όμως το Facebook προβαίνει σε συμβόλαια με ανήλικους όσον αφορά στα θέματα προσωπικών δεδομένων τους, χωρίς να το γνωρίζουν πάντα οι γονείς τους.



Ο Francesco Saluzzo, κατήγορος στη Νovara είπε ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να θέσει ακόμη και προσωπικό του Facebook υπό έρευνα. Ο Saluzzo δήλωσε στην Daily Telegraph ότι προσπαθεί να διαλευκάνει το πώς τα βίντεο παρέμειναν διαθέσιμα ονλάιν για μέρες, παρά το ότι οι φίλοι της Carolina ζήτησαν την αφαίρεσή τους. «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά στις αιτήσεις αφαίρεσης περιεχομένου που παραβιάζει τους κανόνες», είπε. Το Facebook το ίδιο δεν είναι υπό έρευνα, αλλά θεωρητικά, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια έρευνα σε κάποιους υπαλλήλους που απέτυχαν να ανταποκριθούν σ' αυτές τις αιτήσεις».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ισως απο τις πιο στεναχωρες ιστοριες......σκεψου ακομα και τα αγορια που συμμετειχαν σε αυτη την μαυρη ιστορια.....μια ζωη κυνηγημενοι. Οι γονεις μαλλον δεν εχουμε αντιληφθει το βαρος του να μεγαλωνεις παιδια. Δεν εχουμε αντιληφθει πως μια κουβεντα στους γιους μας μπορει να επηρεασει ενα κοριτσι 15 χρονια μετα. Κουραγιο στους γονεις της, τραγικη ιστορια.
Κρίμα το κοριτσάκι..Πόσο κρίμα..Το fb είναι δυστυχώς η κορυφή του παγόβουνου(αλλά συμφωνώ ότι πρέπει να φιλτράρονται κάποια πράγματα).Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε μικροί και μεγάλοι ότι μπορούμε να προκαλέσουμε μεγάλο πόνο με υποτιθέμενες φάρσες και πλάκες.Ειδικά η κατάσταση στα σχολεία(ποιος δεν έχει υποστεί κοροϊδίες που τον έκαναν να αμφισβητεί τον εαυτό του και να αισθάνεται απαίσια;) είναι ανυπόφορη. Ό,τι και να λέμε,όπως κι όλα σχεδόν,ο σεβασμός προς τους άλλους και η ανοχή στη διαφορετικότητα πρέπει να ξεκινούν από το σπίτι και την οικογένεια.Όχι ότι δεν έχει να κάνει φυσικά με τον χαρακτήρα του καθενός,αλλά ναι,είναι κυρίως θέμα παιδείας. Μακάρι να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση και αυτό να είναι το τελευταίο θύμα του bullying.
Είμαστε ολοι συνένοχοι!!ευχομαι να [...] και τα κωλοπαιδα και οι γονείς τους που τα έκαναν έτσι!!κανενας οίκτος για αυτούς που δεν σέβονται τους ευαίσθητους ανθρώπους!!!
> Ο Ιταλικός Σύνδεσμος Γονέων στη Ρώμη έχει ήδη καταχωρήσει παράπονο εναντίον του FacebookΤο αγγλικό πρωτότυπο έγραφε προφανώς «filed/lodged a complaint», που σημαίνει «κατέθεσε μήνυση εναντίον του Facebook».