ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2020 | 22:41

Δεν αξίζει

Έβγαινα με έναν άνθρωπο 2 βδομάδες ο οποίος με μείωνε διαρκώς. Για να σας προλάβω, όλα ήταν ρόδινα την πρώτη βδομάδα γνωριμιας, τη δεύτερη πήρε την κατηφόρα. Δεν πίστευα ότι ένας άνδρας μπορεί όντως να αισθάνεται απειλή από μια επιτυχημένη γυναίκα. Επιτυχημένη... Που εντάξει, παλεύει και διεκδικεί αυτά που θέλει γιατί την επιτυχία για εμένα δεν την κατακτάς απλά και τέλος, κατακτιεται σε βάθος χρόνου και είναι υποκειμενική. Ο καθένας έχει τους δικούς του προσωπικούς στόχους. Με μείωσε τόσες πολλές φορές... Άσχημη με είπε, αμορφωτη με είπε, με έκανε ισάξια με την πρώην του που δεν έχει κάνει τίποτα αξιόλογο στη ζωή της, οι σπουδές μου χάλια και αυτές, το μεταπτυχιακό που σκέφτομαι και κυνηγάω χάλια και αυτό, και η δουλειά που κάνω σκαρτη και αυτή... Και το κακο είναι ότι όλα αυτά τα είπε έμμεσα, όχι ευθέως. Με κακεντρεχη και ειρωνικά σχόλια. Ένας άνθρωπος όμως που είναι σίγουρος για τον εαυτό του, που εργάστηκε σκληρά να φτάσει εως εδώ, δεν τον κουνάει ούτε ο εγκέλαδος.Και στο κάτω κάτω, αν όντως είμαι τόσο χάλια, γιατί βγαίνεις μαζί μου;Περαστικά!!
3
 
 
 
 
σχόλια
Συνήθως, άτομα με πολύ σοβαρά θέματα αυτοεκτίμησης και καμία διάθεση για αυτοκριτική και αυτοβελτίωση, για να "ανέβουν" φροντίζουν να "κατεβάζουν" τους γύρω τους με έμμεσες ή ευθείες προσβολές, υποτίμηση και λοιπά τεχνάσματα. Αυτοί, είναι οι σχετικά light περιπτώσεις που τους εντοπίζεις εν καιρώ και τους απομονώνεις, ευχόμενος να έχουν κάνει όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά. Δεν πάμε καν στο θέμα των ψυχικώς νοσούντων, καθώς θεωρώ ότι αυτό το θέμα δεν είναι της παρούσης εξομολόγησης. Όπως και να έχει, το ευτύχημα είναι ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το προσωπείο του ούτε για μια εβδομάδα και ξεβρακώθηκε πολύ γρήγορα. Μην λαμβάνεις καν υπόψη αυτά που είπε, γιατί δεν έχουν καμία βάση. Μια στρατηγική ήταν για να μπορέσει να σε έχει στο χέρι και υπό έλεγχο. Στείλ' τον στο καλό του και να μακαρίζεις την τύχη σου.
Μου έχει τύχει αυτό που περιγράφεις, απλά φεύγεις και ψάχνεις κάποιον που έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση με τη δουλειά του και την εξέλιξη του σαν άνθρωπος. Απλώς έβγαλε ότι νιώθει για τη ζωή του, τη δουλειά του και την οποία εκπαίδευση του πάνω σε εσένα.