ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.8.2020 | 15:47

Το καλό παιδί

Έτσι με λένε σε κάθε παρέα. Το καλο/ήσυχο παιδί. Το κορίτσι στο οποίο όλοι, οικογένεια, συμμαθητές, συμφοιτητές, φίλοι, σχέσεις βγάζουν τα κόμπλεξ τους. Ο εύκολος στόχος. Η αδύναμη οπως τους αρέσει να το λένε μερικοί για να ανεβάσουν τους εαυτούς τους. Η αδύναμη έχει περάσει 4 χρόνια μπουλινγκ στο σχολείο και δεν το έβαλε κάτω. Η αδύναμη στα 16 της είχε 3 ξενόγλωσσα πτυχία. Και έτσι με λέει και ο πατέρας μου, ένας άνθρωπος που έχει βγάλει μόνο το δημοτικό. Θέλω να φύγω να ζήσω σε ένα μέρος που ο λαός είναι εξίσου ήσυχος, νιώθω στη απέξω εδώ επειδή δεν εχω θράσος και δεν φωνάζω όταν μιλάω.
10
 
 
 
 
σχόλια
Σύμφωνα με στοιχεία από την OECD, ανάμεσα σε αγόρια από 11 μέχρι 15 χρονών τα περισσότερα θύματα Bullying στο χώρο του σχολείου παρατηρούνται στην Αυστρία και τα λιγότερα στη Σουηδία, Ο Καναδάς βρίσκεται στην έκτη θέση, ανήκει δηλαδή στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 17, σε πολύ καλύτερη θέση δηλαδή από τον Καναδά και μόλις μια θέση μετά την Γερμανία. Η Ισπανία είναι σχετικά πιο σίγουρη χώρα από την Νορβηγία και την Φινλανδία. Θα το φανταζόσαστε;Λένε ότι τα παιδιά που πέφτουν θύματα πρέπει να αναπτύξουν ψυχικές αντιστάσεις, λένε ό,τι λέμε συνέχεια δεν είναι κάτι καινούργιο. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω είτε πρόκειται για παιδιά είτε για ενήλικες, δεν είναι η εσωστρέφεια αυτή που στοχοποιείται και "τιμωρείται", αλλά το πόσο δυνατοί ή αδύναμοι είμαστε. Η εσωστρέφεια δεν είναι ταυτόσημη της αδυναμίας ούτε η μοναχικότητα. Υπάρχουν αρκετοί μοναχικοί λύκοι και λύκαινες που περιτριγυρίζονται από ένα σωρό αόρατα σήματα που φωνάζουν "ΣΤΟΠ! Όχι με μένα!". Αυτό είναι που πρέπει όλοι να καταλάβουμε από την μια, και από την άλλη όλοι όσοι γινόμαστε μάρτυρες να ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ. Ποτέ δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν παραβατικοί άνθρωποι, θα ελλατωθούν όμως τα κρούσματα αν κάνει ο καθένας ό,τι περνάει από το χέρι του υπερασπιζόμενος τον εαυτό του ή άλλους που το έχουν ανάγκη. Επίσης επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι συχνά όσοι έχουν υποστεί άσχημες συμπεριφορές, εκφράζουν και οι ίδιοι τέτοιες απλά στο μέτρο που τους "επιτρέπεται". Δεν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους το να έχουμε στοχοποιηθεί, αυτό φαντάζομαι το καταλαβαίνουμε όλοι. Αντίθετα πολλές φορές η αδυναμία μας να αντιδράσουμε μας κάνει πικρόχολους και κακούς, ανάλογα πάντα την πάστα που κουβαλάει ο καθένας μέσα του.
Συμφωνώ και γι‘ αυτό μιλάμε για ψυχική ανθεκτικότητα. Ενδιαφέρον θα είχε η σύνδεση της ευαλωτότητας του θύματος σε σχέση με την μοναξιά. ( και μετά να υπάρχει ερώτηση γιατί νιώθει το παιδί μοναξιά).Υ.Γ Αν και η πρόληψη και η ενημέρωση είναι η καλύτερη λύση... θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει μία κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση του bulling ( ή είναι κάτι ρευστό ; )
Συμφωνώ και νομίζω ότι σημαντική είναι η πρόληψη. (Ανάφερα για την μοναξιά έχοντας στο μυαλό μου παράδειγμα παιδιών που είτε δεν συναναστρέφονται τα αλλά παιδιά για παιχνίδια είτε εχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεν μπορούν να ταιριάξουν)
Ποιός Λαός είναι αυτός όπου όλοι είναι "εξίσου ήσυχοι"; Αν υπάρχει κάπου πέστο και σε μένα. Ένα μεγάλο μπράβο για τις γλώσσες που έμαθες, και μια μικρή επίπληξη για το ότι υποτιμάς τον πατέρα σου επειδή έβγαλε "μόνο" το Δημοτικό. Νοιώθεις ανώτερη επειδή γνωρίζεις πράγματα που εκείνος δεν γνωρίζει, άλλοι νοιώθουν ανώτεροι για άλλους λόγους και υποτιμούν τους συνανθρώπους τους. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Πρέπει κι εσύ να μάθεις να είσαι πιο δυνατή μέσα σου, όσο πιο δυνατή τόσο πιο δίκαιη. Δεν χρειάζεται να φωνάζεις όταν μιλάς για να σε ακούνε. Ο τόνος και ο τρόπος κάνουν την διαφορά και όχι η ένταση. Μπορείς να είσαι ήρεμη και δυνατή, δεν πείθουν άνθρωποι που το μόνο που ξέρουν είναι να φωνάζουν πολύ δυνατά και όσο για το θράσος δεν ξέρω πως το εννοείς. Αν κάποιος σου φέρεται με θράσος, μόνο με θράσος μπορείς να απαντήσεις εγώ έτσι το βλέπω. Δεν εννοώ περιπτώσεις που είσαι μόνη σου σε καμιά ερημιά, εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες.Λυπάμαι πολύ για το μπούλινγκ που έζησες, δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο πάντα συνέβαινε να στοχοποιούνται από ορισμένους ανθρώπους όσοι δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να αμυνθούν. Για να μάθεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου πρέπει να βρεις τον τρόπο να μην δείχνεις και να μην είσαι αδύναμη. Καλά είναι τα πτυχία και οι γνώσεις, αλλά σε αυτό δεν θα σε βοηθήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι σε πολύ υψηλά πόστα με αμέτρητες "Περγαμηνές" δεν τους λογαριάζει κανείς. Υπάρχουν και άλλοι χωρίς κανένα τυπικό προσόν που δεν τους ενοχλούνε ούτε για πλάκα. Εύχομαι να βρεις κι εσύ τον τρόπο να σε βλέπει ο κόσμος με άλλο μάτι, θα κάνεις την ζωή σου πολύ πιο εύκολη.
Αν θέλεις να αλλάξεις απλα αλλαζεις σε αυτό που θέλεις εσυ και σταματας να είσαι αυτή που θέλουν οι άλλοι. Ήσυχος λαος με ήσυχο μέρος μονο σε Σκανδιναβία αν πας αλλά κι εκεί το μπουλιγκ δεν εκλείπει για αλλους λόγους βεβαιως.
Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις αυτό το καθεστώς εφόσον σε ενοχλει. Δεν είσαι μικρό παιδί. Ζήσε όπως θέλεις και βάλε τα όρια σου. Αν δεν το κάνεις εσύ, δεν θα το κάνει κανείς άλλος για σένα.