ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.8.2020 | 18:10

Body shaming για τους αδύνατους

Ναι φίλες και φίλοι. Υπάρχει και αυτό. Δεν έχουν οι εύσωμοι την αποκλειστικότητα. Δεχόμαστε κι εμείς οι λεπτοί υποτιμητικά σχόλια για την εμφάνισή μας. Όχι τόσο οι γυναίκες στις οποίες ίσως να θεωρείται ιδανικό το να έχεις ένα αδύνατο κορμί, όσο οι άντρες που τα προβαλλόμενα πρότυπα ομορφιάς τους θέλουν πιο σωματώδεις, πιο γεροδεμένους, πιο μπρατσαράδες. Κι αν όχι μπρατσαράδες, τουλάχιστον με λίγο πιο ανοιχτό σκελετό. Τι να φτουρίσεις τώρα εσύ όταν είσαι πετσί και κόκκαλο; Κοκκαλιάρη θα σε πουν, μισή μερίδα. Και εννοείται πως θα ακούσεις γυναίκες να σου λένε μέσ'στα μούτρα ότι οι αδύνατοι δεν αρέσουν σε καμία γυναίκα. Το γενικεύουν κιόλας για να σε κάνουν να νοιώσεις ακόμη πιο μειονεκτικά. Καμία διακριτικότητα, κανένα τακτ. Στα λένε χύμα χωρίς καν να σκεφτούν αν εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που δε μπορείς να πάρεις κιλά. Νομίζω ότι στους παχύσαρκους ανθρώπους τα σχόλια είναι πιο προσεκτικά. Εκεί το σκέφτονται λιγάκι πριν ξεστομίσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Ίσως επειδή σε κάποιες περιπτώσεις έχει πέσει κατακραυγή. Και ορθώς έχει πέσει. Το ίδιο όμως πρέπει να γίνεται και όταν αντιμετωπίζεται κατά παρόμοιο τρόπο και ένας αδύνατος. Δεν υπάρχει διαφορά, πιστέψτε με. Εξίσου άσχημα αισθάνεται κι αυτός όταν υφίσταται body shaming.
5
 
 
 
 
σχόλια
Ως πρώην τέτοιος, επιβεβαιώνω ότι οι γυναίκες θέλουν συνεχώς να στη λένε. Βέβαια μέχρι τα 33 ήμουν έτσι. Τώρα που εδώ και κάποια χρονάκια έχω βρει μια σωστή γυναίκα, στα σχεδόν 38 μου, έχω έρθει στα κανονικά μου. Και μάντεψε που γράφω τις λεκιασμένες ?Εν τω μεταξύ αυτές που στα λένε είναι κάτι τύπισσες που στο δρόμο δεν θα γυρνούσες καν κεφάλι να τις ξαναδείς.
Body shaming υπάρχει για 1002 κατηγορίες εκτός από τους εύσωμους όμως μόνο για τους τελευταίους γίνεται χαμός. όπως Κλασσική καλοκαιρινή περίπτωση, τα σχόλια που δέχονται όσοι έχουν πολύ λευκό δέρμα από τη φύση τους και δυακολευονται να μαυρίσουν. Γενικά αυτό το πράγμα που πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να σου πουν την άποψή τους για την εξωτερική σου εμφάνιση χωρίς να τους έχεις ρωτήσει, είναι φοβερό.
Σαν κοπέλα που είναι και ηταν πάντα αδύνατη σε όλη της τη ζωή, έχω δεχθεί άπειρο Bullying για τα κιλά μου, από την οικογένεια, από φίλες, από συμμαθητές, από πρώην.. Και όπως λες, τα λένε πιο χύμα. Συνήθως μου τα λένε παχύσαρκα άτομα, κυρίως κορίτσια και αυτό είναι στενάχωρο.
Λοιπόν κι εγώ έτσι νόμιζα, είμαι το ίδιο πολύ αδύνατος κι οχι ιδιαίτερα ψηλός αλλα πέρα απο την πλάκα το θέμα είναι τι "πουλάς"... Αυτοπεποίθηση χρειάζεται και μη σε νοιάζει τιποτα, ίσα ίσα φέτος το καλοκαίρι έχω ακούσει άπειρες κοπέλες να λένε οτι προτιμούν τους αδύνατους ή τους πολύ αδύνατους και μιλάμε για κοπέλες με μυαλό, όχι κοριτσάκια...Τωρα αν θες κανα φελλό ειναι άλλο θέμα...οποτε αυτοπεποίθηση κι οντως δουλευει!