ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.8.2020 | 19:44

Περί εαυτού

Τοοσα και τόσα άρθρα, quotes από δω κι από κει στα social media σχετικά με το self love, την αυτοπεποίθηση και τα λοιπά. Οκευ το χουμε καταλάβει. Αλλά από κει και πέρα; τι μπορούμε να κάνουμε για να αγαπήσουμε όντως τον εαυτό μας, να μην τον συγκρίνουμε με άλλους, να μην νιώθουμε μειονεκτικα; Υπάρχει κάποιος εδώ που όντως άρχισε να εκτιμάει περισσότερο τον εαυτό του και τα κατάφερε μόνος του; ή να μην έχω μεγάλες προσδοκίες;Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους απαντήσουν
10
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω τι κάνουν και τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλά αφού ρωτάς, προσωπικά γνωρίζοντας τις ικανότητες/δυνατότητες και τα χαρίσματα με τα οποία γεννήθηκα, μού φαινόταν πάντα αστείο να κάτσω να με συγκρίνω με κάποιον/κάποια σε οτιδήποτε. Να ασχολείσαι με τον εαυτό σου κι όχι με τους άλλους.
Έχει να κάνει κατά πολύ με το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει ενα παιδι και αυτό μπορεί κατόπιν να βελτιωθεί με την απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων, που προσθέτουν στη συνολική εικόνα.Αυτά από την προσωπική μου εμπειρία καθώς είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ενα υποστηρικτικό περιβάλλον, που επίσης με ωθούσε να βελτιωνομαι συνεχώς με θετικό τρόπο.
Ανήκω στα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ωστόσο γνωρίζω πως να εξελίξω το "self love" μου.Κάτι να βάλω πρόγραμμα στην ζωή μου, να έχω αυτοπειθαρχεία , να μην πίνω, να μην καπνίζω, να κόψω του τοξικούς ανθρώπους, να δουλέψω την ευγνωμοσύνη μου, να κάνω τακτικά γυμναστική και να τρώω σωστα. Τα περισσότερα απο αυτά που προανέφερα όμως δεν τα κάνω.Δεν ξέρω γιατί.Ξέρω όμως πολύ καλα ότι αν τα εφαρμώσω θα είμαι γεμάτη αυτοπεποίθηση.
Soul, πιστεύεις πως αν ένας άνθρωπος αποδεχτεί πραγματικά την παρούσα φάση που βρίσκεται (όποια και αν είναι) με τα καλά της και τα στραβά της, θα έπαιζε ρόλο στην αυτοεκτίμηση ή στην αυτοπεποίθηση του; Δηλαδή η σκέψη ότι "δεν είμαι όπως θα ήθελα ιδανικά να είμαι, αλλά είμαι ΟΚ με αυτό που είμαι" θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία μας;Έχω αυτό τον προβληματισμό τελευταία και με αφορμή το σχόλιό σου είπα να θέσω το ερώτημα.
Φίλε, στην τελική όλα αυτά περί αυτοπεποίθησης είναι τροφή για το εγώ μας,κατά τη γνώμη μου.Όσο το τρέφουμε τόσο πιο ανήσυχοι και ανικανοποίητοι γινόμαστε. Νομίζω πως η λύση είναι σίγουρα η αποδοχή του εαυτου μας πάνω απο όλα.Τότε ηρεμεί νους , πνεύμα και ψυχή.Εντάξει για την ψυχή δεν είμαι σίγουρη. Επίσεις, δεν θα γίνουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε.Απλά είμαστε.Το τι είμαστε θα φανεί όταν αρχίσουμε να ξετυλίγουμε τις φλούδες του εγώ μας. Θέλει εργασία με τον εαυτό μας καθημερινά.Για να χτίσουμε μια αληθινή αυτοπεποίθηση , όχι την ψευτοαυτοπεποίθηση που μας πλασάρουν οι ψυχολόγοι και τα βιβλία αυτοεξέλιξης.
Αυτό που λέω είναι απλώς οτι πολλοί με σκοπό να μας βοηθήσουν, μας προτρέπουν να τροφοδοτήσουμε το εγώ μας ακόμα πιο πολύ.Εγώ επειδή βλέπω οτι ο εγωισμός μόνο κακό μου κάνει, έχω επιλέξει να συμβουλεύομαι περισσότερο την ανατολικη φιλοσοφία, που μου λέει "ξεντύσου και δες την πραγματικότηρα".Δεν θέλω να αντλώ την επιβεβαίωση απο τους άλλους.Θέλω να σταματήσω να προσπαθώ να είμαι αυτό που θέλουν οι άλλοι , για να δω τι πραγματικά ειμαι.
Να πράττεις και να σκέφτεσαι αυθεντικά. Να μην μιμείσαι τους άλλους. Να ακούς τα συναισθηματα σου. Να μην ακούς τις τυφλές ορμές. Να ακούς τη λογική που είναι ο προστάτης σου όταν έχεις παρασυρθεί από αυτές . Να βρεις έναν σκοπό να υπάρχεις. Να βρεις τι σε ανακουφίζει και σε ωφελεί ταυτόχρονα. Μετά, να τα κάνεις κάθε μέρα. Και αν κουραστείς, μάθε πως να ξεκουράζεσαι αντί να παραιτείσαι. Αν μένεις πιστή-ος σε αυτό που είσαι και σε φροντίζεις και σε προστατεύεις,θα νιώσεις ευγνωμοσύνη. Η ευγνωμοσύνη θα φέρει αγάπη. Αν εισαι γεμάτος από αυτή δεν θα συγκριθείς ποτέ με τον δίπλα.
Αυτές οι προτροπές, σε ένα θεωρητικό πλαίσιο κατά βάση και σε επίπεδο αερολογίας, δεν έχουν κάποιο έμπρακτο στήριγμα. Η αυτοπεποίθηση, δεν είναι μία αυθύπαρκτη κατάσταση κατά βάση, αλλά έχει κάποιο υποκείμενο αίτιο: ομορφιά, αποδοχή από τους άλλους, χρήμα, κάτι από όλα. Βρες ένα υποκείμενο αίτιο, και όλα θα έρθουν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ