ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.8.2020 | 17:51

Η μαμά του αγοριού μου

Είμαι κοπέλα που δε ζουν οι γονείς της και έχω σχέση 4 χρόνια με ένα παιδί και συγκατοικουμε. Παρότι έχω άψογη συμπεριφορά προς τους γονείς του, αισθάνομαι ότι η μαμά του δεν με έχει αγαπήσει καθόλου, δε την νοιάζω. Με το αγόρι μου τα πάμε πολύ καλά και το ξέρει η μαμά του. Παρολαυτα νιώθω ότι δεν υπάρχει καμία ουσία, ότι δεν με εκτιμούν. Ένα παράδειγμα, τα Χριστούγεννα πήρα στην μαμά του δώρο μια καλή μπλούζα. Μετά από λίγες μέρες (ίσως επειδή ντράπηκε) μου έφερε ένα δαχτυλίδι χειροποίητο με κάτι σαν κολιέ. Το κολιέ είχε το άρωμα της πάνω (που σημαίνει ήταν φορεμένο) όπως επίσης και το δαχτυλίδι πολύ αμφιβάλλω αν το αγόρασε ή απλά δεν το θελε και μου το πάσαρε. Δεν με νοιάζει η αξία των πράγματων, αλλά η γυφτια με ενοχλεί πολύ. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα αλλά δεν είπα κάτι, αντ αυτού έδειξα χαρά για την κίνηση. Πριν λίγες μέρες της είπα ότι το φόραγα και πόσο μου αρεσε, και είπε στο αγόρι μου (σε συνομιλία που δυστυχώς άκουσα χωρίς να το ξέρουν) ότι της είπα ότι μου άρεσε το δαχτυλίδι και ότι ήμουν χαρούμενη, το αγόρι μου της λέει ότι χαζοχαιρεται με κάτι τέτοια και αυτή είπε στο αγόρι μου ότι χαίρεται που είμαι ολιγαρκής...Πραγματικά την σιχάθηκα! Την σιχάθηκα! Την συγκρίνω τόσο με τη μανούλα μου που ποτέ δεν είπε άσχημη κουβέντα για το αγόρι μου, ούτε γυφτιες έκανε. Άψογη στην συμπεριφορά αντικειμενικά, μόνο αγάπη υπήρχε. Τελοσπαντων, με κάτι τέτοια νιώθω απροστάτευτη και ας είμαι 30. Νιώθω ότι εγώ ενώ πάω να βγάλω αληθινά συναισθήματα, αυτή δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει. Και ρε γαμωτο, δεν έχω δώσει και δικαίωμα. Νέα όμορφη μορφωμένη με δουλειά που αγαπά τον γιο της. Γιατί νιώθω ότι δεν με θέλει; θέλω να τη δείρω απ τα νεύρα. Τι να κάνω;;
7
 
 
 
 
σχόλια
Από αυτά που μας γράφει δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου...Μάλλον υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία δεν τα αναφέρεις. Με βάση τα όσα λες δεν βλέπω κάποια περίεργη αντιμετώπιση από την πεθερά σου προς τα εσένα. Το ότι σου έδωσε ένα μεταχειρισμένο δώρο δεν είναι το καλύτερο, αλλά μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να σου αγοράσει κάτι καινούριο και καλό. Στην τελική η κίνηση μετράει. Της έκανες ένα δώρο και προσπάθησε να σε ευχαριστήσει κάνοντας σου κι εσένα ένα. Το ότι είπε στο γιο της ότι χαίρεται που είσαι ολιγαρκής δεν το βρίσκω υποτιμητικό...Θα σου άρεσε να του έλεγε " ακριβά γούστα έχει η κοπέλα σου"? Τώρα δεν γνωρίζω το ύφος και τον τρόπο που το είπε γιατί κι αυτό παίζει ρόλο. Όπως και να έχει από την στιγμή που εσείς είστε καλά μεταξύ σας, απλά μην ασχολείσαι μαζί της εάν σε ενοχλεί τόσο πολύ.
Πρώτον λογικό να έχει το άρωμα της αφού ήταν χειροποίητο.Δευτερον είπε ότι χαίρεται που είσαι ολιγαρκής.Και εσύ τη σιχαθηκες;Το πρόβλημα το έχεις εσύ.Ζηλευεις τη σχέση τους και το παίζεις ότι εσύ είσαι η καλή και αυτή έχει το πρόβλημα.Πες της το επόμενο δώρο που θα σου πάρει να είναι ένα Όσκαρ για την ερμηνεία σου στο ρόλο της καλής νύφης.
Πιστεύω οτι εν μέρει προσπαθείς να καλύψεις το συναισθηματικό κενό λογω της απουσίας της μητέρας σου. Πρέπει να βρεις τρόπο να το λυσεις αυτό. Μην περιμενεις απο μια άγνωστη να σου εκφράσει συναισθήματα μητρικής αγάπης ή γενικως συναισθήματα. Λυπάμαι που θα στο πω, αλλα έχεις πολλες απαιτήσεις. Θα απογοητευτείς σύντομα και θα νιωθεις απανωτά συναισθήματα ματαίωσης.Θα σου πρότεινα να κρατησεις μια τελειως τυπική σχεση απο την αρχή. Το μονόπλευρο συναισθηματικό δέσιμο ή καλύτερα η προσπαθεια να συνδεθείς με καποια που ΠΟΤΕ δε θα νιώσει το ίδιο ειναι τελειως λανθασμένη. Οι πεθερες στην Ελλαδα βλέπουν τις νύφες ως αντίπαλο στη διεκδίκηση του κανακαρη τους. Ακομη κι αν δεν το εκδηλώσει έμπρακτα μέσα της δε θα σε αποδεχθεί ποτέ.
Ισως μεσα σου να νιωθεις μιαν αναγλη αναπληρωσης της φυσικης μητερας σου.Ισως γιαυτο επιδιωκεις την αγαπη απο αυτην ή την αναγνωριση της ή την καλη της συμπεριφορα.Πιστευω πως οτι ειχες να δεις το ειδες.Με το φερσιμο της.Απο κει και περα βαλτης ενα τεραστιο Χ και συνεχισε τη ζωη σου με το αγορι σου σαν να μην υπαρχει η μητερα του.Μπορεις σε παρακαλω να την αγνοησεις?Μπορεις να το κανεις?Η΄ να εισαι τερμα τυπικη της τυπικης.Ενα γεια σας και τελειωσες.Ουτε χαρουλες ουτε προσφιλεις χαιρετισμους ουτε ανταλλαγη δωρων.Αν σου κανει της κανεις.Αυτοι οι τυποι ανθρωπων δεν αλλαζουν ποτέ.Εκεινο που πρεπει να δεις ειναι να μην επηρεαζει το αγορι σου,να μην του βαζει λογια κλπ κλπΣε βλεπω μια δυναμικη γυναικα,ειλικρινα χαιρομαι για τα βηματα προς τα εμπρος που εκανες,αλλα να μην κανεις εκπτωσεις στις σχεσεις με την πεθερα σου, να μη γινεις υποχειριο της εννοω και να μη σε επηρεαζει η εν γενει σταση της.Η πεθερα σου αυτη ειναι.Εσυ ομως μπορεις να αλλαξεις.Να συνεχισεις να απολαμβανεις τη σχεση σου,το αγορι σου και πραγματα που σας αρεσουν.Απλα αφηνεις απεξω ατομα που δειχνουν να "σαμποταρουν" αυτο που ηδη εχετε.
Μα δεν σε έβρισε βρε κορίτσι μου. Ολιγαρκή σε αποκάλεσε και δεν το θεωρώ κάτι κακο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκες τόσο πολυ... Ίσως επειδη έχεις πειστεί πως δεν σε νοιάζεται και τόσο όπως λες;Μήπως η απώλεια της δικης σου μαμας σε κάνει περισσότερο ευαίσθητη; Όπως και να'να'χει, μανα είναι μονο μια και το οτι αισθάνεσαι καπως απροστατευτη το καταλαβαίνω και ειναι απόλυτα λογικό...Ομως σκεψου, μηπως αυτη είναι και η αιτια που σε κανει να στεναχωριέσαι ή και να έχεις μερικές φορές μεγάλες προσδοκίες απο ανθρώπους που δεν μπορούν να σου δώσουν αυτα που θελεις...χωρις αυτο να σημαίνει βέβαια πως είναι απαραίτητο πως δεν σε συμπαθουν/εκτιμούν.Σίγουρα όμως εσυ ξέρεις καλύτερα. Απλά Επειδή γνωρίζω παρόμοια κατάσταση είπα να γράψω κάποιες σκέψεις.
Γραψτην στα παλαιοτερα των υποδηματων σου! Ετσι ειναι οι περισσοτερες πεθερες. Μη της κανεις τη χαρη. Εσυ κοιτα το αγορι σου και τη δουλεια σου. Δεν ειδες εγω τι περασα με τη Φωφω, τη μητερα της γκαρσονας;