ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.8.2020 | 17:40

Βήματα;

Παλιότερα νόμιζα πως δεν άξιζα την αγάπη. Σκεφτόμουν: "Σιγά, για ποιόν λόγο να ενδιαφερθεί για μένα; Σίγουρα θα έχει άλλον έτσι κι αλλιώς. Τί να με θέλει εμένα;"Κι άλλα τέτοια mental gymnastics που έκρυβαν ανασφάλεια κι άρνηση. Πέρασαν χρόνια πόνου και μοναξιάς, για να καταλάβω πόσο λάθος έκανα και πόσο άδικα σπατάλησα τον χρόνο μου. Πόση αγάπη πέρασε από μπροστά μου κι εγώ σαν τυφλός την αγνόησα, με λαθεμένο νου και κριση. Είναι τραγικό πόσα όμορφα βιώματα έχασα μες απ'τα χέρια μου, από δική μου έλλειψη πίστης προς την αξία μου και την δύναμη της ζωής. Και μετανιώνω συχνά.Γι'αυτό κι άλλαξα. Ανέβηκα. Έγινα πιο θερμός, πιο δοτικός. Πιο ανοικτός. Δεν τα καταφέρνω πάντα όπως θα ήθελα και κάνω συχνά λάθος. Όχι όμως πια τα ίδια λάθη. Έμαθα πως αξίζω, πως αξίζει να ζητήσω αυτό που επιθυμώ... διότι αυτό που επιθυμώ είναι το πιο όμορφο που υπάρχει: η Αγάπη. Η αγάπη που αποδέχεται, ακούει, συζητάει, ερωτεύεται, παθιάζεται τρελά και πολεμάει όλες τις δυσκολίες από κοινού. Υπάρχει! Υπάρχει και ο άνθρωπος επίσης που θέλει να την λάβει, υπάρχει κι αυτός. Απλά πρέπει να μην χάσω το κουράγιο μου. Θα συνεχίσω να το ψάχνω, μέχρι να το βρω.Άργησα λίγο να βρω τον δρόμο... Έφτασα 30, ο χρόνος δεν συγχωρεί κι ο πόνος με έκανε πολύ μεγαλύτερο πνευματικά. Δεν είναι εύκολο να νιώθεις πως δεν ταιριάζεις με τα άτομα της ηλικίας σου και δεν το εύχομαι σε κανέναν. Μακάρι να είχα βρει την ευτυχία νωρίτερα όπως άλλοι. Δεν έγινε. Σημασία έχει το μέλλον τώρα. Ελπίζω να τα καταφέρω και να το βρω.Bottom line, είμαι ευγνώμων που η ζωή με κράτησε ζωντανό και με έφερε στη θέση να σηκωθώ και να κυνηγήσω αυτό που θέλω να νιώσω: την αληθινή, δυνατή και πραγματική αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι το μόνο που έχει αξία. Όλα τα άλλα είναι απλά επιβίωση. Απαραίτητη μεν αλλά επιβίωση. Μόνο με την αγάπη, γίνεται "Ζωή". Κι αυτό εύχομαι στον εαυτό μου να το βρει σύντομα και σε όποιον/όποια άλλον/άλλη το επιθυμεί, να βρει την δύναμή να το καταφέρει.-Aspie.
4
 
 
 
 
σχόλια
Μην υποτιμάς τους ανθρώπους της ηλικίας σου... Και κανέναν γενικά... Δεν ξέρεις τι κρύβει ο καθένας μέσα του. Το έξω κι αυτό που μπορεί να δείχνει μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό και παραπλανητικο σε σχέση με το τι αισθάνεται και βιώνει μέσα του.
Τον εαυτό σου τον άκουσες. Μπράβο.Από όσα έχεις γράψει κατά καιρούς εδώ, όμως, αυτό που έχω εισπράξει είναι ότι αδυνατείς να ακούσεις τους άλλους. Κι αγάπη είναι να ακούς πρώτα.Μακάρι να το πετύχεις, ειλικρινά, όσο κι αν η εντύπωση που έχω για σένα μου λέει ότι θα αργήσεις πολύ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ