ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.7.2020 | 20:27

Προς την κοπέλα που δε θέλει να πάει στη βάπτιση του ανηψιού της.

Καλησπέρα σας!!! Δε θα πολυλογήσω όσο δύναται, για να μη σας κουράσω. Είμαι ομοιοπαθούσα με την κοπέλα που δήλωσε ότι δε θέλει να πάει στη βάπτιση που θα κάνουν ο αδερφός της και η νύφη της για το μωράκι τους. Τα ανήψια μου είναι πλέον 8 και 10 χρονών και ήμουν δίπλα τους ένα με τη μάνα τους και τον πατέρα τους από τη γέννησή τους, σαν να ήταν δικά μου παιδιά. Δώρα, χρήματα, να τα διαβάζω για το σχολείο μιας και είμαι εκπαιδευτικός και η νύφη κι ο αδερφός μου δεν έχουν ιδιαίτερη μόρφωση. Ως αντρόγυνο δυσκολεύονταν στο διάβασμα των παιδιών και χωρίς καμία αντίρρηση ανέλαβα τη μελέτη τους δωρεάν φυσικά. Εγώ μένω στον 1ο όροφο, οι γονείς μου στο ισόγειο της πολυκατοικίας μας κι ο αδερφός μου με τη νύφη μου στον 2ο. Πάντα έβλεπα στη νύφη μου μια υποτίμηση εκ μέρους της. Ίσως γιατί είμαι ακόμα ελεύθερη και γύρω στα 40, ίσως γιατί δεν έχω και ιδιαίτερη εμφάνιση. Το προσπερνούσα όμως. Μέχρι που η πρώτη ξαδέρφη μου μου αποκάλυψε πως η νύφη μου δήλωσε στον άντρα της ότι όντως με βλέπει υποτιμητικά, θίγοντας την καταγωγή μας κι ότι το ντύσιμό μου κι ο σωματότυπός μου φανερώνουν ότι είμαστε από αυτή τη ράτσα νομαδικής φυλής (και η ίδια εν τω μεταξύ από αυτή τη ράτσα είναι, αλλά θεωρεί ότι ξεχωρίζει), γι' αυτό και χορεύω στα πανηγύρια κι ακούω κλαρίνα κλπ. Επίσης είπε για μένα πως αν με παντρευτεί κάποιος καμένος θα είναι ήρωας. Φανταστείτε πώς μπορεί να ένιωσα και να νιώθω ακόμα, μέσα από τις θυσίες που έχω κάνει και να μην ήξερα τί συμβαίνει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Την έπιασα λοιπόν και της εξηγήθηκα, χωρίς να προδώσω το γαμπρό και την ξαδέρφη μου κι από τότε σταμάτησα και τα δώρα, τα χρήματα κλπ., παρά μόνο τη βοήθεια των παιδιών στο διάβασμα όταν πραγματικά δεν μπορούν οι γονείς τους. Νιώθω να με ντρέπεται, αλλά μέσα μου έχω αποκρυώσει εντελώς. Ο αδερφός μου πληγωμένος, αλλά συγγνώμη, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Πριν κρίνετε λοιπόν, σκεφτείτε μια κουνιάδα σε τί σημείο μπορεί να έχει φτάσει για να μιλάει έτσι. Σας παρακαλώ, να ανέβει, μήπως το κείμενό μου βοηθήσει σε κάποιο βαθμό τους αδικημένους ανθρώπους, αλλά και τους πράττοντες την αδικία να αναρωτηθούν πού βαδίζουν με τέτοιου είδους συμπεριφορά. Εύχομαι κοπέλα μου το ανηψάκι σου να είναι υγιές σε σώμα και πνεύμα και να σε αγαπάει όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Το ίδιο κι εσύ!!!
3
 
 
 
 
σχόλια
το ότι κάποιος είναι αίμα μας δε σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να μας επιβάλει τη θέληση του. ο καθένας κάνει ότι νιώθει. Κρατάς επαφή με αυτούς που θες, τους υπολοιπους τους αγνοείς.
Μεγαλη αχαριστια εκ μερους της ενω διαβαζεις τα παιδια της..υπαρχουν και τετοιοι τυποι, λυπαμαι που το βλεπω...βεβαια και αυτοι οι καλοθελητες ανοιγουν τα ματια μας ομως δε σκεφτονται ποσο μπορει να πληγωθει ο αλλος... τουλαχιστον ξερεις τα αισθηματα της νυφης σου και να την αποφευγεις απο δω και περα οπως πρεπει..βεβαια στη βαφτιση του μικρου δεν ξερω αν ειναι σωστο να μην πας γιατι εσυ για τον αδερφο και τον ανηψιο σου θα πας...αν ομως δεν το νιωθεις μην πας...
Το ότι κάποιος/α είναι συγγενής μας, δε σημαίνει ότι γουστάρουμε και τα μούτρα του, για μια σειρά από λόγους. Ούτε η συγγένεια και η επίκλησή της αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάθε πλημμέλημα.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ