ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.7.2020 | 23:29

Βοήθεια??

Γενικά έχω υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη..και ψυχολογω εύκολα τους άλλους..πολλές φορές αισθάνομαι ότι ξέρω το σκέφτεται ο συνομιλητής μου κ πέφτω μέσα.. αυτό που μου λείπει είναι η οικειότητα με τα φιλικά μου πρόσωπα..ακόμα κ με τους κολλητούς μου. Πώς αποκτιέται αυτό?(Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ διαφορετική..μου αρέσει η τέχνη η ποίηση..δηλαδή τα αντίθετα απ' αυτά που αρέσουν στους συνομιληκους μου..ίσως δε γίνομαι κ πολύ επιθυμητη για αυτό... :(
3
 
 
 
 
σχόλια
Είναι η κατάρα μου στη ζωή αυτό το πράγμα.Όσο πιο πολλά καταλαβαίνεις για το περίγυρο σου τόσο πιο πολύ θα απογοητεύεσαι με τους άλλους.Αν το έχεις σε μεγάλο βαθμό και διαβάζεις και μικρό εκφράσεις,δε θα περάσεις καλά αν δεν είσαι φοβερά αισιόδοξη .
Μη σε στεναχωρει το οτι επειδή σου αρέσουν αυτά που σου αρέσουν δεν είσαι επιθυμητή. Είπαμε δεν αρεσουμε σε ολους. Σε κάποιους θα αρεσεις κατάλαβε το και θα σε θέλουν για την υπεροχη παρέα σου ή για σχέση. Μη βάζεις μονη σου τρικλοποδιές. Θα κανεις αυτά που σου αρέσουν και θέλεις και περνάς καλα. Μας λες οτι ψυχογραφεις να το θέσω έτσι εύκολα τους αλλους και απλα με τα δικά σου πρόσωπα και τους κολλητους υπάρχει θέμα οικειότητας. Μα την οικειότητα τη φτιαχνεις με την επικοινωνία, με επαφες, με ενα α ενδιαφέρον δικο σου και δικο τους ασφαλώς. Αν αυτοι είναι απομακροι ως ατομα λιγάκι δύσκολο. Θέλω να πω θα παιδευτεις. Αν όχι μπορείς να ξεκινήσεις αύριο κιόλας. Είναι ανάλογα οι όποιες εμπειρίες σου με τα ατομα αυτά, θέλω να πω τι σας συνδέει, αν σας συνδέει κατι μπορεί να ξεκινήσεις απο εκεί την καλλιέργεια της οικειότητας. Να σου ανοίγονται και να τους ανοιγεσαι (βέβαια εδώ θα βάλω ενα τεράστιο αστερακι *με προσοχή) Δεν ανοιγομαστε οπου να ναι και θέλω να πω για τα πιο βαθιά μας μυστικά χωρίς να είμαστε βέβαιοι για το οτι ο άλλος είναι οκ. Μπορεί να τα πάρει λάθος, μπορεί να πατήσει πανω εκεί και να μας κανει διάφορα πχ θα τα πω όλα κλπ ποτέ δεν ξέρεις πως σκέφτεται ο καθένας και πως αντιδρά και μέχρι που μπορεί να φτασει. Σας συνδέουν επομένως κοινές εμπειρίες κοινα σημεία αναφοράς αλλα και αρνητικές εμπειρίες ακόμα. Θέλω να πω αν έχει προηγηθεί κάποιο άσχημο συμβάν, λόγω όλου αυτου είναι δύσκολο να χτισεις οικειότητα κλπ. Ενα τελευταίο, απλα τους πλησιαζεις και όσο σε πλησιάσουν αυτοι κινείσαι στο περί οικειότητας.
Τα άτομα με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης EQ έχουν τα χαρακτηριστικά που μας περιγράφεις. Επειδή ακριβώς ξέρουν να ψυχολογούν σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους και ξέρουν και τις συνέπειες τυχόν διαφορών, μεγάλης οικειότητας κλπ. διαμορφώνουν υποσυνείδητα ένα προστατευτικό τείχος μπροστά τους. Η υψηλή ενσυναίσθηση που έχουν τους ωθεί σε αυτό.