ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.7.2020 | 17:25

Ελεύθερη σχέση

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους διαβάζουν την στήλη, ποια είναι η γνώμη τους για τις γυναίκες που δέχονται να κάνουν ελεύθερη σχέση, όταν ένας άντρας τους το ζητάει. Κάποιοι λένε για παράδειγμα, ότι αυτές οι γυναίκες δεν σέβονται τον εαυτό τους. Είμαι λάθος που νομίζω ότι σέβεσαι τον εαυτό σου όταν ξέρεις τι θες και αναλόγως πράττεις; Γιατί δηλαδή μία γυναίκα σέβεται τον εαυτό της όταν είναι σε κανονική σχέση ή όταν είναι μόνη της;Μπορεί να έχει ανάγκη από έναν εραστή, χωρίς τα παρελκόμενα της σχέσης σε μία φάση, οπότε να το κάνει. Είμαι λάθος; Η πλειοψηφία λέει ότι είμαι λάθος. Για πείτε γνώμες!
8
 
 
 
 
σχόλια
Δεν είναι λάθος γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί αρκεί να είναι ειλικρινής. Αν το λέει απλά για να μην την πουν ξενέρωτη και δεν μπορεί να το υποστηρίξει ας το αφήσει για να μην απογοητευτεί. Αν έχει το θάρρος της επιλογής της δεν θα τη νοιάζει καμμια τυχόν κριτική.
Το λάθος και το σωστό είναι τόσο υποκειμενικό όταν ο μόνος που επηρεάζεται από τις επιλογές μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Σωστό, για μένα, είναι να κάνεις αυτό που θέλεις συνειδητά και προστατεύοντας τον εαυτό σου από κακοτοπιές. Από κει και πέρα, εφόσον οι επιλογές σου δε θίγουν ή δεν επηρεάζουν κανέναν, δεν υπάρχει λόγος να διχάζεσαι.
Εφοσον κ οι δυο πλευρές ειναι ξεκάθαρες ως προς το τι ζητανε, δε βλεπω προβλημα. Ανηθικοτητα για μενα ειναι να κοροιδευεις ανθρωπους πισω απο την πλατη τους (γενικα αλλα κ ειδικα στις ερωτικές σχεσεις), οχι να έχεις ελευθερη σχεση.
Πού πας και ρωτάς, εδώ έχουν να κάνουν σχέση από το δημοτικό. Όποιος λέει ότι οι κοπέλες "δέχονται" να μπουν σε ελεύθερη σχέση επειδή δεν έχουν αυτοεκτίμηση παίρνει ως δεδομένα κάποια **αυθαίρετα** αξιώματα: 1.ότι κάθε κοπέλα θέλει "σοβαρή σχέση"2.αλλιώς είναι εξώλης και προώλης3.η σοβαρή σχέση καταξιώνει το ενδιαφέρον ενός ατόμου για το άλλο (φυσικά άμα σε κερατώνουν ή βρίζουν ή δέρνουν, πολύ που σε παίρνουν στα σοβαρά...)4.επομένως η κοπέλα που δέχεται τα "ψίχουλα" έχει θέμα αυτοεκτίμησης (γιατί όλες ψοφάνε να έχουν έναν άντρα "σοβαρά" πλάι τους ανά πάσα στιγμή γιατί ο προορισμός της γυναίκας είναι να είναι ζευγαρωμένη με βάση αυτό το σκεπτικό). 5.για να γράφουν εξομολογήσεις εδώ μέσα είναι θυματα οπότε βάζουμε την κασέτα empowerment, "you go girl, δεν τον έχεις αμάγκη, το κάνεις κι εργόχειρο"κλπ κλπ. Θα φανεί από τον αντίλογο, φέρνω τα φυστικάκια.
Αυτά που λέει η πλειοψηφία δεν είναι παρά μπούρδες. Μια χαρά σέβεται τον εαυτό της όταν ξέρει τι θέλει, εκείνη την περίοδο της ζωής της την ικανοποιεί μια ελεύθερη σχέση και την αποκτά. Δε σέβεται τον εαυτό της, όταν αποδέχεται την προτ του άνδρα για ελεύθερη σχέση με τη σκέψη ή την ελπίδα ότι μέσω αυτής θα οδηγηθεί κάποια στιγμή σε κανονική. Το δεύτερο που περιγράφω είναι δυστυχώς πιο σύνηθες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ