Το Βερολίνο απέρριψε σήμερα κάθε ενδεχόμενο καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση. «Για εμάς, δεν τίθεται το θέμα αυτό και θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν γνωρίζω για καμία σχετική συζήτηση, καμία επαφή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας» για το θέμα, πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
«Η Γερμανία έχει αναλάβει την ευθύνη για το παρελθόν της. Το κάναμε πάντα στη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών και αποδείξαμε με διάφορους τρόπους ότι λαμβάνουμε το παρελθόν αυτό σοβαρά υπόψη μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας: «Το ίδιο ισχύει και για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
Διεθνή /
Οι Γερμανοί λένε nein στην Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Μόντο Ντουπλάντις: Ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια - «Δεν έχω καμία δικαιολογία»
Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές στην κυβέρνηση
Ιαπωνία: Δήμαρχος «γράφει» ιστορία παίρνοντας άδεια μητρότητας ενώ βρίσκεται στην εξουσία
Κύριε ελέησον!
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα
σχόλια