ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.6.2020 | 20:10

Ψυχοπλακώθηκα

Μιλούσα με μια γνωστή μου που ετοιμάζεται να παντρευτεί. Είναι 38 και θέλει οπωσδήποτε να γίνει μητέρα,αποφάσισε να παντρευτεί κλασικό εργένη. Μέχρι τώρα πλήρωνε γυναίκα για να του κρατάει το νοικοκυριό, τώρα την έδιωξε αφού θα παντρευτούνε και θα έχει σύζυγο. Εργάζονται και οι δυο αλλά αυτός δεν ξέρει ούτε θέλει να μάθει να κάνει δουλειές στο σπίτι. Είπε ότι θα αναλάβει τα ψώνια αλλά το καθάρισμα το σιδέρωμα και η κουζίνα είναι γυναικείες δουλειές.Πολλές κοπέλες κάνουν αταίριαστους γάμους για να αποκτήσουν παιδιά, δεν βρίσκουν σωστούς και υπεύθυνους άντρες. Ζούνε ελεύθερες και ωραίες πολλά χρόνια, έχουν το προτοφόλι τους και το σπίτι τους αλλά στο τέλος ζούνε και αυτές όπως οι μητέρες τους με έναν άντρα που δεν αγαπάνε και που δεν είναι ισότιμος σύντροφος. Αν δεν ήταν στη μέση τα παιδιά, τέτοιοι άντρες δεν θα βρίσκανε ποτέ γυναίκα αλλά το πιθανότερο είναι να χωρίσουν μετά από λίγα χρόνια. Μετά να τους δω όταν θα μείνουν μόνοι τους χωρίς καμία ελπίδα να βρούνε σύντροφο. Όσο είναι νωρίς μερικοί εκμεταλλεύονται την επιθυμία των γυναικών να γίνουν μητέρες, μετά όμως τελειώνουν τα ψέμματα. Ξέρω πολλούς άντρες 50 και 55 χρονών που δεν περνάει πλέον η μπογιά τους και δεν κάνουν πλέον για πατεράδες, οι περισσότεροι θα ζήσουν μόνοι τους και έχουν απελπιστεί. Δεν έχουν ενδιαφέροντα ή παρέες, δίνουν την εντύπωση ότι είναι 10 χρόνια μεγαλύτεροι και δεν κάνουν τίποτε για να γίνουν ελκυστικοί για τις γυναίκες, μιζεριάζουν και παραπονούνται ότι μιλάνε με τους τοίχους. Χωρίς να κάνουν προσπάθειες για να είναι καλοί σύντροφοι περιμένουν να τους επιλέξει κάποια γυναίκα και ας μην έχουν κάτι να της δώσουν εκτός από έναν μισθό ή ένα σπίτι. Μερικοί ψάχνουν συνειδητά για φτωχές και άνεργες να βρίσκονται σε ανάγκη.Αν συγκρίνω τις ελεύθερες με τους εργένηδες που γνωρίζω, οι γυναίκες είναι μακράν καλύτερές τους. Είναι πιο περιποιημένες και ζωηρές, έχουν καλή διάθεση και παρέες. Πολλές γυναίκες που έχουν μεγάλα παιδιά δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για μεγαλύτερους άντρες μερικές δεν θέλουν να δεσμευτούνε ξανά ή επιλέγουν νεότερους συντρόφους. Μερικές όμως από αυτές κάποτε παντρεύτηκαν έναν τέτοιον άντρα που σήμερα δεν του ρίχνουν ούτε μια ματιά, μόνο και μόνο για να γίνουν μητέρες.Νομίζω αν οι άντρες κάποιας ηλικίας προσπαθούσανε να γίνουν καλύτεροι δεν θα υπήρχαν τόσοι απελπισμένοι εργένηδες και αν οι γυναίκες λέγανε την αλήθεια πως τους βλέπουν τους άντρες που παντρεύονται θα γεννιόντουσαν λιγότερα παιδιά.
7
 
 
 
 
σχόλια
Μισο. Γενικά στο πρωτο σκέλος της απάντησης σου συμφωνώ, μετα στο δεύτερο όχι και θα πω γιατι. Μα φυσικά αν δεν εχεις τις όποιες γνωριμίες/συναναστροφές /σχέσεις να εχεις μια εμπειρία και να ξέρεις και με ποιον επιλεγεις να εισαι, φτανει μια ηλικία έπειτα που κανεις συμβιβασμούς θες δε θες. Ο μεν γιατι θέλει γυναικα - οικοκυρά, η δε γιατί θέλει να γίνει μάνα. Εγω σε αυτο διαφωνω καθέτως. Ποτε δε θα συμβιβαζομουν με όρους εγω παίρνω αυτο αλλά χάνω αυτο και στην τελική τι κερδίζω? Αυτο μετράει. Ειναι ευτυχισμενη η φιλη σου? Όχι. Αυτο μετράει. Τι να τα κάνω εγω τα πορτοφόλια και τις ανεξαρτησιες αμα 24ωρες δεν ανταλλάσσουν όχι μονο μιλιά αλλά και βλεμμα. Ειναι ωραίο αυτο? Να εισαι με κάποιον και να μην εισαι? Αν νιωθει η φιλη ωραία, εντάξει να το χαίρεται ολο αυτο εμάς δεν μας πέφτει λογος. Απλα συζητάμε. Όταν κανεις συμβιβασμούς, δε λέμε οτι δεν κάνουμε όλοι μας, όλοι κάνουμε ανεπαίσθητα καποιες φορες, εγω μιλάω για συμβιβασμούς που αναιρούν την αξιοπρέπεια σου, έλεος με το οτι για να γίνει μάνα πρεπει να ζει όπως ζούσαν οι γυναίκες το 50.Αυτο λεω. Αυτο παραπαει. Στο σκέλος το τελευταιο που διαφωνω ειναι γιατι γραφεις σαν οριστικές καταστάσεις που δεν ειναι πάντα έτσι. Πχ λες ότι οι γυναίκες ελεύθερες ειναι μακράν καλύτερες απο τους εργένηδες πιο περιποιημενες κλπ, υπάρχουν και άντρες εργένηδες περιποιημένοι και που κανουν δουλειές σπιτιού χωρις αυτο να σημαίνει οτι χάνουν τον ανδρισμό τους, απλα δεν βρήκαν αυτές που ήθελαν για να κανουν οικογένεια. Και λες οτι γυναίκες μεγάλες με παιδιά δεν θέλουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ποιος στο είπε? Ξερω μια γνωστή είχε τρια παιδιά, μεγάλωσαν ολα άνω 20 πηγαν, αυτή χώρισε παρακαλώ και πήγε σε αλλο μέρος και μένει με τον νυν της. Μια χαρά τη βλέπω λέει θέλει να κανει όσα δεν έκανε γιατι παντρευτηκε μικρή. Δεν υπάρχει καλούπι. Ο καθένας μας ειναι, τι κουβαλάει, ο χαρακτήρας/κοσμοθεωρία /βιώματα και γενικά σαν άνθρωπος πως στέκεται στη ζωή του, τι συνηθίζει κλπ ολα αυτα λοιπον και φυσικά διαφέρουν. Δεν ειναι όλοι εργένηδες έτσι ουτε οι ελεύθερες ουτε οι χωρισμένες ουτε κλπ κλπ.
Η πραγματική απελευθέρωση στις σχέσεις των δυο φύλων θα επέλθει όταν η κοινωνία θα είναι κουλ να γίνονται παιδιά με δότη σπέρματος. Τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Εδώ είμαστε και θα το δούμε!
Μήπως ζηλεύεις τη γνωστή σου και πετάς τέτοια χολή; Εργένη παντρεύεται, όχι δολοφόνο! Αρκετοί άντρες δυσκολευόμαστε με τις δουλειές στο σπίτι. Όταν παντρευτείς όμως και αποκτήσεις παιδιά, αλλάζεις αντιλήψεις και η οικογένειά σου γίνεται προτεραιότητα.