ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.6.2020 | 03:12

Χάθηκε η ελπίδα

Είμαι ένας άντρας γύρω στα 35 και θέλω να εξομολογηθώ πως νιώθω απελπισία για τις εποχές που ζούμε. Πολλοί μιλάνε για δικαιώματα των γυναικών, για ισότητες και δεν είμαι καθόλου αντίθετος με αυτό. Ίσα ίσα! Όμως με όλα όσα βλέπω γύρω μου, στα μίντια, στα μαγαζιά και στις γειτονιές, στο ερωτικό κομμάτι ή στην εργασία, παρατηρώντας το σύμπαν καθημερινά, βλέπω γυναίκες να του προσφέρονται απλόχερα τα πάντα. Βλέπω να έχουν όποια εργασία θέλουν, όποιο πέος προτιμούν, βλέπω γυναίκες ψυχρούς εκτελεστές, σνομπ, και χωρίς κανένα συναίσθημα  . Σεξουαλικά φιλελεύθερες που άμα λάχει την βρίσκουν και μεταξύ τους και το αντρικό φύλο περιθωριοποιείται και ταπεινώνεται. Τελικά ζούμε σε ένα κόσμο που μάλλον σιγά σιγά θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για τα δικαιώματα των ανδρών και την ισότητα προς εμάς. Είναι μια εκδίκηση; Φυσικά δεν είμαι λάτρης κάποιας αντίστροφης κατάστασης, ίσως αναζητώ την ισότητα, ισως την αγάπη κάποιας.Πολλοί λανθασμένα θα με θεωρήσετε μισογύνη, θα πάτε παρακάτω βρίζοντας, σκεφτείτε το όμως, όσο αντικειμενικά μπορείτε. Κάποιος που δένεται εύκολα
6
 
 
 
 
σχόλια
Θα σε ρωτούσα σε ποιο πλανήτη ζεις και νομίζεις ότι οι γυναίκες έχουν τα πάντα, ειλικρινά… Στην περίπτωση του εργασιακού τομέα, τα πράγματα είναι ό,τι χειρότερο για τις γυναίκες. Η ανεργία χτυπά πιο πολύ τις τελευταίες και αν είσαι σε ηλικία 30-35+, δηλαδή υποψήφιας για αποχώρηση λόγω μητρότητας, πάντα σύμφωνα με το μέσο Έλληνα εργοδότη, άσ’ τα να πάνε στο διάολο… Και γενικά, ειδικά στην ελληνική κοινωνία όπου επιβιώνουν ακόμα αρκετά πατριαρχικά κατάλοιπα, είναι ό,τι πιο off να ισχυρίζεσαι ότι όλα έρχονται πιο εύκολα στη ζωή κάποιας μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα (μάλλον το αντίθετο συμβαίνει).Ως προς το σεξουαλικό κομμάτι, δεν καταλαβαίνω πραγματικά την έκρηξή σου (που έλεγε και η Τσίνα).Δηλαδή, σε πειράζει που γυναίκες είναι ελεύθερες να ζουν τη ζωή τους και θεωρείς την ύπαρξη λεσβιών περιθωριοποίηση και ταπείνωση του ανδρικού φύλου;! Ή πιστεύεις ότι τέτοιοι «ψυχροί εκτελεστές» υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο στο γυναικείο φύλο; Κακομοίρη μου, αν πιστεύεις ότι «χάθηκε η ελπίδα» με το «σνομπισμό» των γυναικών, τι να πούμε και εμείς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάσης φύσης κακοποιητικές συμπεριφορές από συντρόφους, stealthing, εξευτελισμούς κλπ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εσάς… Για να θεωρείς αυτό πρόβλημα, μάλλον εσύ είσαι ο προνομιούχος της υπόθεσης.Και μετά, ερχόμαστε στην ισότητα. Τι σχέση έχει η ισότητα με όλα αυτά που ανέφερες, πώς κατάφερες και την «κόλλησες» με όλα αυτά; Με ποιόν τρόπο το να πηγαίνει μια γυναίκα με όποιον θέλει ή με άλλες γυναίκες αποτελεί απειλή ως προς τα δικά σου δικαιώματα ως άντρα (γιατί ως τέτοια φαίνεται να το εκλαμβάνεις); Μήπως νομίζεις ότι οι γυναίκες γεννιούνται χρωστώντας σεξ και ερωτική προσοχή στον οποιονδήποτε; Αυτό το «δικαίωμα» επικαλείσαι; Ειλικρινά, ο τρόπος γραφής σου μου βγάζει μια περίεργη, κακιασμένη, παιδιάστικη ζήλια του στυλ «σας δώσαμε δικαιώματα και τώρα οι ζωές σας δεν περιστρέφονται γύρω από εμάς, οπότε πρέπει να τα πάρουμε πίσω!» και είναι περιττό να πω ότι θυμίζει την κοσμοθέαση και τον τρόπο έκφρασης μιας συγκεκριμένης ανδρικής, ιντερνετικής υποκουλτούρας που έχει διαδόσει μύθους περί γυναικείας συμπεριφοράς και «γυναικοκεντρικής» κοινωνίας (χωρίς να έχει ιδέα τι σημαίνει αυτή η έννοια). Το σκεπτικό σου δυστυχώς δεν είναι απλώς σκεπτικό μισογύνη, δείχνει άτομο που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.Θα ακουστώ σκληρή, αλλά επείγει να το αλλάξεις, γιατί με αυτή τη νοοτροπία μην περιμένεις να επιλέξει εύκολα να δεθεί μαζί σου κάποια ξύπνια γυναίκα με αυτογνωσία.(υπογραφή: μία που γνωρίζει πολλές γυναίκες που έχουν απελπιστεί επειδή υπάρχουν πολλοί άνδρες που σκέφτονται σαν εσένα).
Δεν νομίζω να υπάρξει κάποιος που θα σε βρίσει για αυτο που έγραψες και που όντως ισχύει για μια μερίδα γυναικών.Εγω συμφωνώ με ότι έγραψες.
Στα εργασιακά δε νομίζω να ισχύει τόσο πολύ αυτό που λες. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Στις σεξουαλικές προτιμήσεις, σκέψου ότι πιθανότατα υπήρχαν πάντοτε γυναίκες που προτιμούσαν γυναίκες όπως και άντρες που προτιμούσαν άντρες. Απλώς τώρα τολμούν και το εκφράζουν ενώ οι προηγούμενες γενιές το καταπίεζαν. Μόνο στο θέμα συμπεριφοράς ίσως έχει μια βάση ο συλλογισμός σου. Κι εκεί δεν έχει να κάνει με το φύλο αλλά καθαρά με τον άνθρωπο.