ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.6.2020 | 22:40

Μιλιουνια

Οι ασεξουαλς αποτελούν το 1.5 % οι gay/λεσβιες το 10% συν τους μπαι συν τα υπόλοιπα φύλα. Το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από όσο φαίνεται αν κάνουν όλοι coming out.
2
 
 
 
 
σχόλια
:-]Όπως ειπώθηκε πιο πάνω τα *βιολογικά* φύλα είναι δύο αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ έχω κάθε δικαίωμα αν το θέλω να δηλώνω και εξωγήινος! Αυτό δεν το έχουν καταλάβει πολλοί που ξέμειναν πεντακόσια χρόνια πίσω... Είναι η νοοτροπία που επικρατεί και η διαπαιδαγώγηση που καθιστά αναγκαία την ύπαρξη κοινωνικών "φύλων" και διακρίσεων.Σημειωτέον: το κοινωνικό φύλο δεν έχει σχέση με το σεξουαλικό προσανατολισμό: μπορεί να δηλώνεις αρσενικό, θηλυκό, bigender, fluid, androgynous (μερικές φορές είναι δύσκολο να αντιληφθείς κι εσύ) και ως γυναίκα ή άντρας να παραμένεις ετεροφυλόφιλος.Το straight, bi, gay, lesbian είναι *προσανατολισμός*. Άρα μην τα μπερδεύετε.Αλλά η έκφραση της θηλυκότητας και αρρενωπότητας στον κάθε άνθρωπο διαβαθμίζεται διαφορετικά και θεωρώ ότι δεν παραμένει ίδια σε βάθος χρόνου, αλλά επηρεάζεται από τα βιώματα και την ωρίμανση. Δεν υπάρχει αμιγώς άσπρο ή μαύρο. Οι κοινωνικές ταμπέλες αποσκοπούν στον ευκολότερο (αυτο)προσδιορισμό του καθένα και στην αίσθηση αποδοχής που αισθάνεται ανάμεσα στους άλλους - ξεκαθαρίζοντας τρόπον τινά τη "θέση" του. Υπάρχουν ως απάντηση στην αμφισβήτηση του "διαφορετικού" και στο ρατσισμό. Στις συμπεριφορές που δημιουργούν κόμπλεξ και ανασφάλειες σε όποιον απέχει από το -δεδηλωμένο- "μέσο όρο" των "φυσιολογικών".Με τον καιρό δε θα τις χρειαζόμαστε, γιατί ο καθένας θα εκφράζεται ελεύθερα χωρίς ενοχή και ανάγκη επεξηγήσεων... Έτσι ελπίζω δηλαδή :-)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ