Με έξοδα του δημοσίου η καραντίνα των τουριστών που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό

Με έξοδα του δημοσίου η καραντίνα των τουριστών που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Με έξοδα του δημοσίου η καραντίνα των τουριστών που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό (Eurokinissi)
1

«Τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστος που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την τακτική της Κύπρου, ακολουθεί και ο εγχώριος κυβερνητικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τον οποίο οι τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, θα φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία στο πλαίσιο καραντίνας, με έξοδα του ελληνικού δημοσίου.

Όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας, «Το κάναμε και στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζουμε να είναι λίγα τα κρούσματα ή και μηδενικά. Και αυτό το καλοκαίρι, με ασφάλεια και με κανόνες, θα έχουμε μια τουριστική σεζόν, έστω μικρότερη, αλλά όχι χαμένη».

Πρόσθεσε δε ότι «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνεργασία με τους ειδικούς και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Και ανάλογα θα δέχεται επισκέπτες από χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση στην επιδημιολογική τους καμπύλη».

Στόχος μας είναι η μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι το άνοιγμα θα γίνει «σταθερά και μεθοδικά» με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής.

«Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα εφαρμόζει από 15 Ιουνίου στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επισκέπτες μας και ήδη ενισχύει τις υγειονομικές υποδομές, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά μας» διευκρίνισε μεταξύ άλλων ενώ αναφέρθηκε και στα υποχρεωτικά τεστ για τους Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό.

Μέχρι τις 14 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επιβάτες υποχρεωτικά, Έλληνες και μη, που έρχονται από το εξωτερικό, υποβάλλονται σε τεστ.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, το υποχρεωτικό τεστ και ο αυτοπεριορισμός θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για τους επιβάτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης, σύμφωνα με τη λίστα του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA).

Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι πριν ταξιδέψουν. Στην περίπτωση που αρνηθούν να υποβληθούν στο τεστ δεν θα γίνονται δεκτοί στο αεροδρόμιο άφιξης.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τις πτήσεις, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενημερώνει για το τι ισχύει με την υποχρεωτική προληπτική καραντίνα η οποία θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις, για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων Πολιτών και για τις πτήσεις εξωτερικού.

Συγκεκριμένα παρατείνεται έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας για επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών αλλά χωρίζεται σε δύο φάσεις, μια για το 1ο δεκαπενθήμερο και μια φάση «γέφυρα» για το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Από τους περιορισμούς λόγω του Covid-19 εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιβατών: επιβάτες πτήσεων διαμετακόμισης, (Passengers in transit), όλα τα πληρώματα αεροσκαφών, (Flight Crew), επιβάτες κρατικών πτήσεων, (State Flights), επιβάτες πτήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, (Sanitary Flights), επιβάτες πτήσεων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, (Humanitarian Flights), επιβάτες πτήσεων που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, (Emergency Flights), επιβάτες στρατιωτικών πτήσεων, (Military Flights), επιβάτες εμπορευματικών πτήσεων ( Cargo Flights) και επιβάτες πτήσεων της Frontex.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια