ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.6.2020 | 21:11

HIV

Πρέπει στα σχολεία να ενταχθεί σεξουαλική αγωγή. Οπωσδήποτε. Δεν τολμώ να πω πουθενά τι έχω περάσει. Το λέω πρώτη φορά δημόσια εδώ ανώνυμα, Όχι γιατί περιμένω κάποιος να με καταλάβει αλλά για να δει ο κόσμος ότι και εμείς οι οροθετικοί υπάρχουμε ως κανονικοί άνθρωποι. Πριν κάποια χρόνια, διαγνώστηκα με HIV. Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Είχα κολλήσει και το ένα από τα παιδιά μου και τα μωρά που μόλις είχα γεννήσει. Ζούμε μια φυσιολογική ζωή. Έκλαψα, φώναξα, ήθελα να πεθάνω. Σκέφτηκα όμως: θα μπορούσα να είχα διαβήτη πχ ή κάτι άλλο και εν αγνοία μου να το μετεδιδα. Γιατί να νιώθω έτσι; Τρέξαμε,ταλαιπωρήθηκαμε...ομως ναι ζούμε σαν κανονικοί άνθρωποι. Σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας εχουμε αυτή την ασθένεια. Θα μπορούσαμε πχ να είχαμε μια νεφρική ανεπάρκεια. Ποιο είναι το πρόβλημα; σκέφτομαι να μοιραστώ κανονικά την ιστορία μου, αλλά και θέλω να μαζέψω περισσότερη δύναμη, και τα παιδιά λίγο να μεγαλώσουν, για να τη μοιραστούμε, όπως έχουμε συμφωνήσει, όλοι μαζί.
11
 
 
 
 
σχόλια
Δεν πρέπει να συγκρίνεις το AIDS μία ασθένεια που μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να θεραπεύσουμε με άλλες ασθένειες οι οποίες μάλιστα είναι και λίγότερο επικίνδυνες και θεραπεύσιμες.Συμφωνώ στο γεγονός πως πρέπει να το αποδειχτείς και η ζωή συνεχίζεται,όμως και πάλι το να κάνεις τέτοιους παραλληλισμούς δείχνει το πόσο δεν έχεις κατανοήσει το βάρος της κατάστασης.Τα φάρμακα που πιθανόν παίρνεις εσύ και το παιδιά σου προκαλούν σοβαρές παρενέργειες,δεν είναι το ίδιο με ένεση ινσουλίνης μετά το γεύμα.Με το να υποτιμάς της αρρώστια ίσως νιώθεις καλύτερα,ίσως σου διώχνει τις ενοχές,όμως δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση.
Πλέον με τα σύγχρονα φαρμακα το προσδοκιμο ζωης είναι σχεδον ισο με των μη οροθετικων. Για το παιδι σου δεν ευθυνεσαι εσυ καθως η μεταδοση μπορει να ειναι και καθετη.Δεν υποχρεούσαι να το αναφερεις στο καθενα. Μετάδοση με κοινωνική επαφή δε γίνεται. Καλό θα ήταν να προσέχεις αν αφησεις αιμα κάπου. Καλή δύναμη από ένα γιατρό!!
Συγχαρητήρια για την υπευθυνότητα που δείχνετε ως οικογένεια, αλλά η σεξουαλική αγωγή ξεκινά πρώτα μέσα από το ίδιο μας το σπίτι και μετά από το σχολείο. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παρομοιάσουμε τα ΣΜΝ με τον διαβήτη ή τη νεφρική ανεπάρκεια. Κάθε ασθένεια είναι διαφορετική με τα ΣΜΝ να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Πολλοί άνθρωποι αποκρύπτουν την κατάστασή τους, για να μην περιθωριοποιηθούν από το κοινωνικό σύνολο ή από ανευθυνότητα. Καλή δύναμη σας εύχομαι!