Κορωνοϊός: 150 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας - Εκτάκτως στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: 150 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας - Εκτάκτως στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς Facebook Twitter
Κορωνοϊός: 150 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας - Εκτάκτως στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς (Eurokinissi/ Αρχείο)
2

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Στο Κρανίδι μετέβη εκτάκτως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά και τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων μεταξύ των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξερχόμενος από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κύριο Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

 

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από το Κρανίδι.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά έφτασαν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετέβησαν στο ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη δομή βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μία 28χρονη έγκυος και ακολούθησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εγω ανησυχω για το τι θα συμβει οταν αρθουν οι περιορισμοι. Θα εχουμε παντου στην Ελλαδα χιλιαδες κρούσματα. Πάντως οσον αφορα τη δομή, καλό θα ηταν να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα σωστα και να μην αναφερουμε ως πρόσφυγες ατομα τα οποια δεν ειναι προσφυγες (πχ. απο τη Συρία, την Υεμένη κλπ), ή μεταναστες άτομα τα οποια δεν εχουν ερθει νόμιμα σε μια χωρα. Οι ανθρωποι αυτοί ειναι παράνομοι μετανάστες. Ο νόμος ειναι πανω απο ολους μας και είμαστε ολοι ίσοι απεναντι του κ όλοι πρεπει να συμμορφωνόμαστε με αυτον. Οι ανθρωποι σε αυτες τις δομές ειναι απο τη Σομαλία.
Και δίχως να έχουμε καμία διάθεση να κινδυνολογήσουμε πάνω-κάτω το ίδιο θα συμβεί μετά την άρση των μέτρων σε αρκετούς εργασιακούς χώρους όπου θα συγκεντρωθούν άρον-άρον οι καριερίστες με το σήμα του Ευρώ φαρδύ-πλατύ στα αηδιαστικά μέτωπά τους. Φρόνιμο θα ήταν οι κυβερνώντες να κλείσουν τα αυτιά στους ευρωλάγνους και τους θανατολάγνους.