H Σουηδία απαντά στην παγκόσμια αμφισβήτηση για το πώς αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό

H Σουηδία απαντά στην παγκόσμια αμφισβήτηση για το πώς αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό Facebook Twitter
3

Τις τελευταίες εβδομάδες η Σουηδία έχει γίνει πρωτοσέλιδο διεθνώς, εξαιτίας των χειρισμών της απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας υπερασπίστηκε τη στρατηγική της και απάντησε στην αμφισβήτηση και τις επικρίσεις. Η χώρα σημείωσε αύξηση του αριθμού των θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει.

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους γείτονές της - όπως η Δανία και η Νορβηγία - η Σουηδία κράτησε τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία ανοιχτά, καθώς και τις περισσότερες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων.

«Η διαφορά μεταξύ της προσέγγισης στη Σουηδία και σε άλλες χώρες δεν είναι πολύ μεγάλη. Είναι κυρίως ο τόνος που το αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Johan Carlson, διευθυντής της Σουηδικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας. «Αντί να λέμε πρέπει να μείνεις στο σπίτι, δεν επιτρέπεται να το κάνεις αυτό, προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον πληθυσμό γιατί πρέπει να γίνει αυτό, τον λόγο για αυτό και επίσης το σκεπτικό για να γίνονται ορισμένα πράγματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το euronews.

Μέχρι στιγμής, η Σουηδία έχει απαγορεύσει συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 50 άτομα, έκλεισε τα πανεπιστήμια και προέτρεψε άτομα άνω των 70 ετών και ευπαθείς ομάδες να απομονωθούν. Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, η οποία μίλησε μαζί με τον Carlson κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη, δήλωσε ότι είναι «μύθος» πως η ζωή συνεχίζεται κανονικά στη Σουηδία. «Πολλοί άνθρωποι μένουν στο σπίτι και έχουν σταματήσει να ταξιδεύουν. Πολλές επιχειρήσεις καταρρέουν. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί δραματικά», δήλωσε η Linde.

Υποστήριξε ότι «η Σουηδία μοιράζεται τους ίδιους στόχους σχετικά με το ξέσπασμα της πανδημίας με όλες τις άλλες χώρες: να σώσει ζωές και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις με άλλες χώρες και την πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας και χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία με τις περισσότερες χώρες».

Την Παρασκευή 17 Απριλίου, η Σουηδία ανέφερε περισσότερα από 12.500 κρούσματα COVID-19 και πάνω από 1.300 θανάτους.

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και το -εξαιρετικά επιτυχημένο- ισλανδικό μοντέλο, ακόμα πιο "ανοιχτό" κι από το σουηδικό: σχεδόν τα πάντα λειτουργούν κανονικά, οι ευπαθείς ομάδες εκουσίως παραμένουν σπίτι τους, όλοι παίρνουν αυτοδεσμευόμενοι σοβαρά μέτρα προστασίας. Ακόμα και ο τουριστικός κλάδος λειτουργεί κανονικά!Σε αυτήν την -όντως απόμερη από τις μεγάλες ροές της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας- χώρα, υπήρχαν μέχρι πριν λίγες ημέρες μονάχα 8 νεκροί για 360.000 κατοίκους.
Μιλάμε για χώρες που όταν λένε στους πολίτες «τηρείτε 2 μέτρα απόσταση», οι πολίτες την τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια και αδιαπραγμάτευτα. Απόλυτη ατομική ευθύνη, επί της ουσίας. Τι σχέση έχει αυτό με τον ευρωπαϊκό νότο και την έμφυτη απείθειά μας; Εδώ στήνουμε κομπίνες για να σουβλίσουμε αρνιά!