ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το «Recovery Plan»: Μην τολμήσουν να βγάλουν απ' το συρτάρι αυτά τα ζοφερά σχέδια

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το «Recovery Plan»: Μην τολμήσουν να βγάλουν απ' το συρτάρι αυτά τα ζοφερά σχέδια Facebook Twitter
2

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να αφήσει στα συρτάρια τα ζοφερά σχέδιά της για επαναφορά των μνημονιακών πολιτικών στην αγορά εργασίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως «το πρωτοσέλιδο της Αυγής της Κυριακής αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να επιβάλει το δόγμα του σοκ στην αγορά εργασίας».

Η εφημερίδα Αυγή γράφει σήμερα: «Κωδικός "Recovery plan". Αποκαλύπτουμε το εργασιακό Μνημόνιο της κυβέρνησης για μετά την πανδημία - Η ΑΥΓΗ της Κυριακής κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο Επαναλειτουργία των επιχειρήσεων από τον Μάιο με ταυτόχρονη καθιέρωση ενιαίου (υποκατώτατου) μισθού 533 ευρώ για όσους εργαζόμενους επανέλθουν.Οι εργοδότες θα αποφασίζουν εν λευκώ ποιους εργαζόμενους θα επαναφέρουν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει:

«Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, που φέρει την κωδική ονομασία «Recovery Plan», για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα προβλέπει την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού στα 533 ευρώ! Επί της ουσίας, δηλαδή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο όχι απλώς να μειώσει τον κατώτατο μισθό, τον οποίο είχε αυξήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, καταργώντας ταυτόχρονα και τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό: το σχέδιό της είναι να τον επαναφέρει στο επίπεδο του υποκατώτατου που είχε επιβάλει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό τότε και πάλι τον κ. Βρούτση, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους εργαζόμενους!

Επιπλέον, στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε όσες απολύσεις θέλουν αλλά και να διατηρήσουν τις αναστολές συμβάσεων!

Τα παραπάνω δείχνουν πως κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει στόχο να καταστήσει μόνιμες τις ρυθμίσεις που πέρασε με τη μορφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την περίοδο της καραντίνας.

Είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιστρέψει η χώρα στις αγαπημένες του μνημονιακές πολιτικές και να τις επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα.

Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να βγάλουν από τα συρτάρια τους αυτά τα ζοφερά σχέδια. Η κοινωνία θα βγει όρθια από την κρίση. Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να βγει από τα μνημόνια. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα επαναφέρει».

Πολιτική
2

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΩΡΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Βήμα αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου η νέα δωρεά των €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες

Η δωρεά θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων ΑΕΙ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε καλές πιθανότητες να επανεκλεγούμε»

«Μπορείς να κερδίσεις εκλογές ως μετριοπαθής κεντρώος, μπορείς να νικήσεις τους λαϊκιστές υλοποιώντας τις υποσχέσεις σου, αυτό έχουμε πράξει εμείς» πρόσθεσε σε εκδήλωση στην Πνύκα - Όσα είπε για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
THE LIFO TEAM
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν 63 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρονται μεταξύ άλλων σε συμπεριφορές που «δεν εκφράζουν πολιτικές επιλογές» αλλά «τραυματίζουν τις σχέσεις συντροφικότητας, τις θυσίες και την ιστορία μιας ολόκληρης παράταξης, που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια