Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το «Recovery Plan»: Μην τολμήσουν να βγάλουν απ' το συρτάρι αυτά τα ζοφερά σχέδια

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το «Recovery Plan»: Μην τολμήσουν να βγάλουν απ' το συρτάρι αυτά τα ζοφερά σχέδια Facebook Twitter
2

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να αφήσει στα συρτάρια τα ζοφερά σχέδιά της για επαναφορά των μνημονιακών πολιτικών στην αγορά εργασίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως «το πρωτοσέλιδο της Αυγής της Κυριακής αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να επιβάλει το δόγμα του σοκ στην αγορά εργασίας».

Η εφημερίδα Αυγή γράφει σήμερα: «Κωδικός "Recovery plan". Αποκαλύπτουμε το εργασιακό Μνημόνιο της κυβέρνησης για μετά την πανδημία - Η ΑΥΓΗ της Κυριακής κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο Επαναλειτουργία των επιχειρήσεων από τον Μάιο με ταυτόχρονη καθιέρωση ενιαίου (υποκατώτατου) μισθού 533 ευρώ για όσους εργαζόμενους επανέλθουν.Οι εργοδότες θα αποφασίζουν εν λευκώ ποιους εργαζόμενους θα επαναφέρουν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει:

«Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, που φέρει την κωδική ονομασία «Recovery Plan», για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα προβλέπει την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού στα 533 ευρώ! Επί της ουσίας, δηλαδή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο όχι απλώς να μειώσει τον κατώτατο μισθό, τον οποίο είχε αυξήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, καταργώντας ταυτόχρονα και τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό: το σχέδιό της είναι να τον επαναφέρει στο επίπεδο του υποκατώτατου που είχε επιβάλει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό τότε και πάλι τον κ. Βρούτση, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους εργαζόμενους!

Επιπλέον, στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε όσες απολύσεις θέλουν αλλά και να διατηρήσουν τις αναστολές συμβάσεων!

Τα παραπάνω δείχνουν πως κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει στόχο να καταστήσει μόνιμες τις ρυθμίσεις που πέρασε με τη μορφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την περίοδο της καραντίνας.

Είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιστρέψει η χώρα στις αγαπημένες του μνημονιακές πολιτικές και να τις επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα.

Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να βγάλουν από τα συρτάρια τους αυτά τα ζοφερά σχέδια. Η κοινωνία θα βγει όρθια από την κρίση. Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να βγει από τα μνημόνια. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα επαναφέρει».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική / Αφροδίτη Λατινοπούλου: Αντιδράσεις με ομιλία της - Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δεν σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια