Πρώην αρχηγός MI6: Η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για τον κορωνοϊό και πρέπει να λογοδοτήσει

Πρώην αρχηγός MI6: Η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για τον κορωνοϊό και πρέπει να λογοδοτήσει Facebook Twitter
GETTY IMAGES
6

Η Κίνα απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες για το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού από τον υπόλοιπο κόσμο και θα πρέπει να λογοδοτήσει για την εξαπάτηση, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής, μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, Τζον Σόερς.

Λίγο νωρίτερα, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωνε την παύση της χρηματοδότησης προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατηγορώντας τον ΠΟΥ ότι προώθησε την «παραπληροφόρηση» της Κίνας σχετικά με τον ιό. Ήταν άλλωστε στις 14 Ιανουαρίου που ο ΠΟΥ έγραφε στο Twitter ότι οι αρχικές έρευνες που διεξήχθησαν από τις κινεζικές αρχές, δεν βρήκαν κανένα ξεκάθαρο αποδεικτικό στοιχείο για μετάδοση του νέου κορωνοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το επίμαχο tweet:

Μιλώντας στο BBC, ο Σόερς σχολίασε πως «υπάρχει βαθιά οργή στην Αμερική, για τα δεινά σε όλους μας», προσθέτοντας ότι πολλοί θεωρούν υπεύθυνη την Κίνα την οποία κατηγορούν ότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για την προέλευση του ιού αλλά και την αρχική διαχείριση της επιδημίας - πολύ πριν κηρυχθεί η παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. 

«Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών είναι να αποκτούν μυστικές πληροφορίες που άλλες χώρες ή παράγοντας σας κρύβουν. Υπήρξε μία σύντομη περίοδος, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, κατά την οποία οι Κινέζοι πράγματι το απέκρυψαν από τη Δύση». 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εκτός από την Κίνα που γενικότερα το ήξεραν και το απέκρυπταν και ο ΠΟΥ, άργησε να πάρει μέτρα πανδημίας με αποτέλεσμα όλο αυτό τον χαμό που γίνεται τώρα! Είναι όλοι τους υπαίτιοι!!
https://www.lifo.gr/now/world/272572/koronaios-i-ekdikisi-ton-pagkolinon#2315761Απεχθάνομαι να κάνω references παλιά μου σχόλια αλλά εδώ όντως κολλάει.Η Κίνα έχει καταστρατηγήσει κάθε κανόνα δικαίου, ηθικής και κοινής λογικής. Ας πληρώσει το τίμημα. Και μαζί θα το πληρώσουμε κι εμείς. Γιατί κάποτε στο ωραίο iPhone που αγοράσαμε πρέπει να ενσωματωθεί στην τιμή του η ασφάλιση γήρατος και υγείας του εργαζόμενου για την κατασκευή του, η άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής της εργάτριας που το έφτιαξε, το επίδομα αδείας, τα περιβαλλοντολογικά τέλη κτλ κτλ.Ας τιμωρήσουμε -ως Δύση- την Κίνα ξανακάνοντας τις οικονομίες μας παραγωγικές. Θέλουμε; Ή μπορούμε;
Η Δύση θα τιμωρήσει την Κίνα, την οποία προσέλαβε για να φτιάξει το iPhone? Δηλαδή το συνεργάτη της? Η Δύση υποστήριξε την αποβιομηχανοποίησή της -- και την αντίστοιχη βιομηχανοποίηση της Κίνας -- επί 3 δεκαετίες, όχι σαν ένα βίαιο και αναπόφευκτο γεγονός, αλλά σαν μια σταδιακή και πληρη συνειδητή μετάβαση. Νομίζεις δεν μπορούσαν οι Δυτικές βιομηχανίες με τις "καλές προθέσεις" να βάζουν όρους στους συνεργάτες τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, οικολογίας κλπ? Τους ενοιαξε ποτέ? Δεν κατανοώ τη λογική σου. Αν κάποιος χρειάζεται τιμωρία είναι τα δυτικά κράτη που άφησαν να εξελίσσεται η οικονομία της βιομηχανίας τους ασύδοτα και με ελάχιστους κανόνες. Αλλά αυτή η δουλειά του lobbying. Να μετατρέπουν αναίσχυντα την αστική δημοκρατία σε ολιγαρχία.
Η Δύση δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την Κίνα. Ό,τι κανόνας υπάρχει η Δύση τον έχει θέσει.Ήμαρτον πια. Μονά ζυγά να φταίει πάντα η Δύση...Και στο Τσερνομπίλ οι ομοϊδεάτες τα ίδια λέγανε. "Δεν ξέρουμε, δεν ήταν τόσο".Και πάλι μας φταίει ο Τραμπ και ο Τζόνσον. Και όχι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.Μουλούδες...
Φαντάζεσαι ρε Γράφοντα να βρεθούμε κάποια στιγμή συμπολεμιστές στο ίδιο μετερίζι του προστατευτισμού μαχόμενοι ενάντια στο κοινωνικό, εργασιακό -και περιβαλλοντικό προσθέτω εγώ- ντάμπινγκ; (και φυσικά, μετά τη μάχη, με ένα ποτό στο χέρι, να τσακωνόμαστε για την πλειονότητα των υπόλοιπων θεμάτων στα οποία διαφωνούμε...)
Δεν ειμαι κατά του προστατευτισμού γενικώς και αδιακρίτως. Είμαι υπέρ του προστατευτισμού αφού ορίσουμε τι (και ποιον) προστατεύουμε.Και υπέρ ενός προστατευτισμού που δεν στραγγαλίζει την οικονομική δραστηριότητα.Σε κάθε περίπτωση Καλή Ανάσταση να έχεις, με τους ανθρώπους που αγαπάς.Και του χρόνου να μπορείς να τους αγκαλιάσεις. Υγεία, αγάπη και δουλειά.