Έγκυος νοσοκόμα πέθανε από κορωνοϊό - Το μωρό της έζησε μετά από καισαρική

Έγκυος νοσοκόμα πέθανε από κορωνοϊό - Το μωρό της έζησε μετά από καισαρική Facebook Twitter
1

Το μωρό μιας εγκύου νοσοκόμας που πέθανε από Covid-19, ήρθε στον κόσμο μέσω καισαρικής τομής και είναι καλά στην υγεία του, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS).

H Mary Agyeiwaa Agyapong που δούλευε σε νοσοκομείο του Λούτον, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 7 Απριλίου, όταν διαγνώστηκε, δύο μέρες νωρίτερα, θετική στον κορωνοϊό. Λίγες ημέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να της κάνουν καισαρική για να σώσουν το μωρό.

«Η Μέρι δούλευε εδώ και πέντε χρόνια εδώ και ήταν εξαιρετική στη δουλειά της και πολύ αγαπητή μεταξύ των συναδέλφων, μία φανταστική νοσοκόμα, ένα εξαίρετο παράδειγμα τού τι πρεσβεύουμε στο σύστημά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Κάρτερ, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος που εκπροσωπεί τα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο σύζυγος της 28χρονης έχει τεθεί σε κατ'οίκον απομόνωση και έχει υποβληθεί σε τεστ για τον Covid-19.

Τουλάχιστον 27 εργαζόμενοι στο NHS έχουν πεθάνει από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.


Πάνω από 117.000 λίρες, κατά πολύ από τον αρχικό στόχο των 2.000£, έχουν συγκεντρωθεί από τη σελίδα GoFundMe για τη στήριξη του συζύγου και του μωρού της άτυχης νοσοκόμας.

Με πληροφορίες από CNN/BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Νομίζω ότι αυτά τα στατιστικά που αφορούν τους θανάτους εργαζομένων στο NHS (προφανώς θα υπάρχουν αντίστοιχα ποσοστά και στα συστήματα υγείας των υπόλοιπων χωρών) είναι ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος παραμένει ο ιός για όλους, πέραν των ευπαθών ομάδων.Αυτό φυσικά, χωρίς να υπονοώ καν και ούτε κατά διάνοια να υποστηρίζω τις απόψεις απαράδεκτων γραφικών που υποβιβάζουν τη σημασία της ζωής των λεγόμενων ευπαθών ομάδων με διάφορες απαράδεκτες δηλώσεις.Απλώς, αναφορικά και με τα σενάρια σταδιακής άρσης των μέτρων "όταν πια...", που λένε ότι θα αρχίσουν να κυκλοφορούν οι ομάδες που κινδυνεύουν λιγότερο - οι οποίες προφανώς δεν υπάρχουν.