Bridge Tank: Η Ελλάδα είχε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην επιπέδωση της καμπύλης κορωνοϊού

Bridge Tank: Η Ελλάδα είχε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην επιπέδωση της καμπύλης κορωνοϊού Facebook Twitter
8

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης του κορωνοϊού, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή έκθεση της δεξαμενής σκέψης Bridge Tank.

Το Bridge Tank, είναι μια ανεξάρτητη, οικονομική δεξαμενή σκέψης και μέλος του T20, του think tank των G20. Η έκθεσή του συγκρίνει το ξέσπασμα του κορωνοϊού στις δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και, σύμφωνα με την δική του ανάλυση, η Ελλάδα κατάφερε να επιπεδώσει την επιδημική καμπύλη επιβραδύνοντας την εξάπλωση του ιού.

Στην έκθεση αντιπαραβάλλεται το παράδειγμα της Ελλάδας, που ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από την καταγραφή των πρώτων 100 κρουσμάτων, με την στρατηγική της Ισπανίας που έλαβε παρόμοιες αντίστοιχα περιοριστικά σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας».

Bridge Tank: Η Ελλάδα είχε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην επιπέδωση της καμπύλης κορωνοϊού Facebook Twitter

Ο πρόεδρος του Bridge Tank, Joel Ruet δήλωσε ότι τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων COVID-19 σε κάθε χώρα, χρειάστηκαν 19 ημέρες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα κατάφερε με επιτυχία την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης. Στο άλλο άκρο του φάσματος, προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει ακόμη ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη λίστα των χωρών με την καλύτερη επίδοση, η Ελλάδα ακολουθείται από την Τσεχία και τη Ρουμανία, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο.

Η έκθεση, τέλος, αναφέρει ότι στη Γερμανία, αν και τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν σχετικά αργότερα και όχι πλήρως, ο αριθμός των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών χωρών της, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται γρήγορα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Η αδιαφανής έρευνα του Spiegel μας βγάζει στον πάτο της διαχείρισης αυτής της κρίσης χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, ενώ οι σοβαρές έρευνες συνηγορούν στο ότι μέχρι τώρα τα πάμε καλά.
Το ποια ερευνα είναι αδιαφανής και ποια έρευνα είναι σοβαρή, το αποφασίζουμε εμείς φυσικά.Με δημοκρατικές διαδικασίες.Γουστάρω.Ξανά: Οποιαδήποτε θέση σε οποιαδήποτε κατάταξη δεν θα αλλάξει τα μνημόνια που θα μας φορέσουν γερμανοί + γάλλοι από κοινού.Καμία κατάταξη - όσο (αν)αξιόπιστη και να είναι, δεν αλλάζει το παραμικρό στις ζωές μας. Με εξαίρεση την δημοτικότητα του κούλη, που αυτοπροβάλλεται ως μεσσίας.Στην ταμπακιέρα: Τα πάμε όντως καλά επειδή ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να πάρουν κάποιες αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, το λένε άλλωστε οι ίδιοι.Οι αποφάσεις που πήραν (υπό καθεστώς εξαναγκασμού) έτυχε να βγουν σωστές. Χαιρόμαστε μεν που δεν πεθαίνουν οι συνάνθρωποι μας, αλλά μέχρις εκεί. Καμία δομική αλλαγή δεν έγινε στον τομέα της Υγείας. Το κωμικοτραγικό κερασάκι είναι ότι αυτοί οι ίδιοι κατέστρεψαν το 2010-2012 τις λίγες όσες υγειονομικές υποδομές που διέθετε η Ελλάδα και οι κατεστραμμένες (από τους ίδιους) υποδομές τους ανάγκασαν το 2020 να πάρουν αυτές τις αποφάσεις που πήραν.Κλαυσίγελως και ρεζίλι.Αλλά επιμένουμε να κορδωνόμαστε επειδή η Χ έρευνα (που είναι πολύυυυυυυ έγκυρη) μας βγάζει πρώτους και να τσαντιζόμαστε επειδή η Ψ έρευνα (που είναι πολύυυυυυ άκυρη) μας βγάζει τελευταίους.Λες και η οποιαδήποτε κατάταξη σε μια έρευνα θα μας διορθώσει το σύστημα Υγείας, Παιδείας και Υποδομών που βρίσκονται στον πάτο εδώ και 10ετίες.
Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης του κορωνοϊού, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή έκθεση της δεξαμενής σκέψης Bridge Tank. Πηγή: www.lifo.grΠοιο bridre tank βρε;Ο ρουβίκωνας, η ραχήλ μακρή, ο σώρας και κανά μουρλόπαπάς έχει αξία τι θα πουν...
Ζωντανή απόδειξη ότι ό,τι ψηφίζεις παίρνεις.Ψηφίζεις αναμπουμπούλα και ριζοσπαστικοποίηση; Ψηφίζεις κανονικότητα; Αυτά θα έχεις.Τα πράγματα, συνήθως, είναι αυτά που φαίνονται.
Μέχρι ώρας όλες οι βαλκανικές χώρες,μαζί με τα βαλτικα κράτη,έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη.πρεπει να διερευνηθεί γιατί τα ευρωπαϊκά κράτη δεύτερης ταχύτητας,πάνε καλυτερα από αυτά της πρώτης.
Μπράβο, μπράβο, ζήτω, ζήτω.Σήκωσε το το .... μένο, δεν μπορώ να περιμένω.Το ξέρω, πάνω στον ενθουσιασμό μου μπέρδεψα τις αθλητικές διοργανώσεις αλλά δεν πειράζει βρε παιδιά. Το σημαντικό είναι να βγαίνουμε πρώτοι στις κατατάξεις - αυτό θα μας γεμίσει το πιάτο αύριο.Οι γαλλικές τράπεζες θα είναι άλλωστε οι πρώτες που θα σώσουμε με το επόμενο μνημόνιο που θα μας φορέσουν. Οπως ήταν και οι πρώτες που σώσαμε το 2010.Αλλά _τώρα_ μετράει ότι μας έβγαλαν πρώτους. Εμπρός Ελλαδάρα γερά, είμαστε η ανώτερη φυλή με τα ισχυρότερα γονίδια.Εμπρός να πάρουμε τις σημαίες και να βγούμε όλοι κορνάροντας στους δρόμους, δοξάζοντας τον κούλη που μας έσωσε.Ουπς.Δεν γίνεται.Μας το έχουν απαγορέψει.Αν στέλναμε ένα σμσ;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ