Δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού κατά της εξάπλωσης κορωνοϊού στην Ελλάδα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά, έστειλε ένα ακόμη μήνυμα με αποδέκτες όλους τους πολίτες.

 

Απευθύνοντας έκκληση για ακόμη μια φορά, κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να μείνουν σπίτι. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες», είπε και έκανε αναφορά στην μετάδοση του ιού στην Ιταλία λέγοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που πρέπει για να μην χαθούν άνθρωποι και να μην φτάσουμε στην ίδια κατάσταση. «Οι περισσότεροι δείχνουν ευθύνη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι ανεύθυνοι», τόνισε. 

 

Στη συνέχεια εξήγησε τη διαδικασία επαναπατρισμού Ελλήνων η οποία είναι σε εξέλιξη. Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για τις μετακινήσεις που γίνονται οδικώς και συγκεκριμένα τις εικόνες από τα διόδια. Είπε πως «όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα τα μέτρα είναι μπροστά μας» και δεν απέκλεισε την απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

«Τι αξία έχει να φύγουμε για να πάμε στις παραλίες και στα χωριά μας και στα εξοχικά μας. Όταν φεύγεις μπορεί να νομίζεις πως δεν νοσείς, αλλά μπορεί να έχεις τα συμπτώματα και να μην το έχει καταλάβει. Με έναν άνθρωπο να έρθεις σε επαφή στο χωριό, θα εξαπλωθεί η νόσος. Θα αφήσεις το στίγμα εκεί. Μιλάμε για την απόλυτη διασπορά. Πρόκειται για ανθρώπινη ανοησία. Είναι ανοησία!», είπε.

 

Λίγο νωρίτερα, ο λοιμοξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Έτσι τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 530. Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο. Συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 13.