Έρευνα: Οι πιο ασφαλείς χώρες την εποχή του κορωνοϊού- Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Έρευνα: Οι πιο ασφαλείς χώρες την εποχή του κορωνοϊού- Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
3

Το Ισραήλ και η Γερμανία είναι οι πιο ασφαλείς χώρες, με βάση το πώς διαχειρίζονται τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα που έκανε think tank με έδρα το Λονδίνο.

Το Deep Knowledge Group συγκέντρωσε και ανέλυσε τα στοιχεία για τον κορωνοϊό από 200 χώρες και δημιούργησε ένα σύστημα κατάταξης. Για την αξιολόγηση των χωρών, οι αναλυτές έλαβαν υπόψη τους δεκάδες παραμέτρους, ανάμεσά τους η αποτελεσματικότητα της καραντίνας, οι κυβερνητικοί χειρισμοί, η διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία, αλλά και η προστασία από τη μόλυνση, η θνησιμότητα και η διεξαγωγή ελέγχων, μεταξύ άλλων.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, από την ανάλυση του think tank προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι στην 30η θέση της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό. Πίσω από το Ισραήλ και τη Γερμανία, που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, είναι η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Κίνα. Η Κύπρος είναι μία θέση ψηλότερα από την Ελλάδα, στην 29η.

Το think tank σημειώνει ότι τα στοιχεία επικαιροποιούνται και επεκτείνονται διαρκώς, για να αντικατοπτρίζουν τις καθημερινές δυναμικές αλλαγές που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Έτσι, το DKG σκοπεύει να ανανεώνει σε εβδομαδιαία βάση την κατάταξη.  

Έρευνα: Οι πιο ασφαλείς χώρες την εποχή του κορωνοϊού- Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα Facebook Twitter
Πηγή Forbes

Στον αντίποδα, η Ιταλία είναι στην κορυφή της κατάταξης για τον κίνδυνο, στο πλαίσιο της οποίας λήφθησαν υπόψη μεταξύ άλλων ο κίνδυνος μόλυνσης, νοσηλείας, θανάτου όπως και ο κίνδυνος για αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, την ποιότητα ζωής και στα γεωπολιτικά ζητήματα, εξαιτίας της πανδημίας. 

Έρευνα: Οι πιο ασφαλείς χώρες την εποχή του κορωνοϊού- Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα Facebook Twitter

Σε ότι αφορά τις πιο υποστηρικτικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σε αυτή την κατάταξη η Γερμανία είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Σε αυτή την αξιολόγηση οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την έκταση και την αποτελεσματικότητα, μεταξύ άλλων, των κυβερνητικών προσπαθειών και των μέτρων οικονομικής στήριξης.

«Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης», δήλωσε ο συνιδρυτής του DKG, Ντιμίτρι Καμίνσκι.

«Δεδομένου του αρχικά υψηλού αριθμού κρουσμάτων η Γερμανία ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική και περιόρισε επιτυχώς την περαιτέρω εξάπλωση χωρίς να φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών. Έτσι μετά την πανδημία η Γερμανία θα έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από DW/ Spiegel, Forbes

 

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μια χούφτα άνδρες έχουν σχεδόν απεριόριστη εξουσία πάνω στην AI»: Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

Διεθνή / «Μια χούφτα άνδρες έχουν σχεδόν απεριόριστη εξουσία πάνω στην AI»: Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει υπαρξιακό ρίσκο και ζητά διεθνείς κόκκινες γραμμές πριν η ισχύς της ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα επιβάλλει νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Διεθνή / Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα επιβάλλει νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Ο Καναδάς ενεργοποίησε δασμούς 20 δισ. δολαρίων απαντώντας στην πολιτική Τραμπ - Ο Λευκός Οίκος ανεβάζει τους τόνους, με τον Αμερικανό πρόεδρο να στοχοποιεί ακόμη και τη Bombardier
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ AFD

Διεθνή / Η νίκη του AfD στη Γερμανία μεγαλώνει τη σκιά του Πούτιν πάνω από την Ευρώπη

Πολιτικοί που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή γραμμή απέναντι στη Ρωσία πλησιάζουν όλο και περισσότερο στα κέντρα εξουσίας της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, προκαλόντας ανησυχία στις Βρυξέλλες
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΗΠΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Διεθνή / Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ εξετάζουν μέτρα για αποκλιμάκωση του πολέμου τον χειμώνα

Ο Ζελένσκι αναφέρει ότι η αμερικανική προσέγγιση συνδυάζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την αναζήτηση συμφωνιών που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μία σημαντική κλιμάκωση το χειμώνα
THE LIFO TEAM