Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «επίδομα επιβράβευσης» σε αστυνομικούς

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «επίδομα επιβράβευσης» σε αστυνομικούς Facebook Twitter
1

Για το ενδεχόμενο να δοθεί ειδικό επίδομα στους αστυνομικούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι τόσο το ζήτημα του «επιδόματος επιβράβευσης« στους αστυνομικούς όσο και το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλεψη για τους φοιτητές, οι οποίοι πληρώνουν στο ακέραιο το ενοίκιο ενώ οι σχολές έχουν κλείσει, είναι δύο θέματα που «αξιολογούνται, από την κυβέρνηση και στην ώρα τους θα ανακοινωθούν».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ειδικές δράσεις για τους «αόρατους» εργαζόμενους που δεν τους «βλέπει» το σύστημα των ΚΑΔ και της ΕΡΓΑΝΗ.

«Υπάρχει μία κατηγορία συμπατριωτών που αμείβεται με άλλους όρους, όχι με όρους μισθωτού. Υπάρχουν πάρα πολλοί "αόρατοι" εργαζόμενοι», είπε, προσθέτοντας πως και αυτό χρειάζεται μία εξειδικευμένη προσέγγιση «και αυτή θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας».

Ανέφερε, επίσης, ότι «πιθανόν το 1 δισ. ευρώ (της «επιστρεπτέας προκαταβολής») να επαναληφθεί τον Μάιο», επισημαίνοντας πως ήδη έσπευσαν να αξιοποιήσουν το μέτρο περίπου 70.000 επιχειρήσεις.

Ενώ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό και μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις.

Επιπλέον βοήθεια θα υπάρξει στην ακτοπλοΐα και στον πρωτογενή τομέα, και γενικότερα στους κλάδους που πλήττονται.

Τέλος, έκανε λόγο για ύφεση στην Ελλάδα παρόμοια με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Ξέρουμε την ένταση αλλά όχι την έκταση» της κρίσης, είπε, και πως «εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ύφεση 5%- 10%, και όλες οι χώρες θα είναι περίπου μέσα σε αυτό το εύρος».

Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

 

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι συντάξεις του Μαΐου θα καταβληθούν νωρίτερα και αναλογικά με τον ΑΜΚΑ του κάθε δικαιούχου ενώ και τα επιδόματα των 800 και 600 ευρώ αναμένεται να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 15 έως και τις 17 Απριλίου.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, ο αριθμός των εργαζομένων που έχει κάνει ηλεκτρονική αίτηση είναι μεγαλύτερος από 800.000.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, καταβάλλεται κανονικά το Δώρο Πάσχα, από τις επιχειρήσεις εκείνες που ούτε έχουν πληγεί ούτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη καταβάλλεται το ποσό των 400 ευρώ, ως προκαταβολή για τους επιστημονικούς κλάδους ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν έως το τέλος Απριλίου.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ