Πέθανε από κορωνοΐό ο επίσκοπος Τζέραλντ Γκλεν, ο πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας New Deliverance στην Βιρτζίνια, που είχε δηλώσει προ ημερών ότι «Ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον covid-19».

 

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εκκλησία την Κυριακή. Ο Γκλεν είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε η κόρη του Μαρ-Γκέρυ Κρόλεϊ.

 

Παρά τις προειδοποιήσεις από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αποφυγή των μαζικών συγκεντρώσεων και τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης, ο Γκλεν σε κήρυγμά του στις 22 Μαρτίου είχε δηλώσει στο ποίμνιό του «Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από αυτόν τον φοβερό ιό» τονίζοντας ότι δεν φοβάται να πεθάνει.

 

Την επόμενη μέρα, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νορθάμ εξέδωσε εντολή απαγορεύοντας όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις 10 ατόμων και άνω.

 

Στις 4 Απριλίου, η κόρη του Γκλεν δημοσίευσε ένα βίντεο, ανακοινώνοντας ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του, η Μαρσιέτια Γκλεν, είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό.

 

Η εκκλησία που ανακοίνωσε τον θάνατο του Επισκόπου ζήτησε από άλλους να επιτρέψουν στην «στενή οικογένεια να θρηνήσει με τον δικό της τρόπο».

 

«Ενώ θρηνούν την επίγεια, γήινη απουσία του οικογενειακού πατριάρχη και του πνευματικού πατέρα τους, υπάρχουν επίσης μέλη της οικογένειας που αγωνίζονται να επιβιώσουν από αυτήν την τρομερή πανδημία», ανέφερε η ανάρτηση της εκκλησίας στο Facebook.

 

Με πληροφορίες από το CNN