Δύο δικογραφίες για τη Θεία Κοινωνία σε Αθήνα και Κέρκυρα

Δύο δικογραφίες για τη Θεία Κοινωνία σε Αθήνα και Κέρκυρα Facebook Twitter
5

Για τα σημερινά περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. 

Από την πλευρά της, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει με ανακοίνωσή της ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπογραμμίζει δε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και που να δείτε τι τζερτζελές γίνεται στις ΗΠΑ με ορισμένες ιδιόρρυθμες και σουρεαλιστικές εκκλησίες τύπου "Αντβεντιστές των 7 παρά τέταρτο" και "Ο Χριστός σώζει την ψυχή σου στο τσακ μπαμ, ατάκα κι επί τόπου": τα αφεντικά τους (πρόκειται ταυτόχρονα για εξαιρετικά κερδοφόρες επιχειρήσεις) τις ανοίγουν συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ατόμων μέσα στο κτίριο. Βέβαια, οι πλέον επινοητικοί, οργάνωσαν drive-in λειτουργία στο μεγάλο πάρκινγκ της εκκλησίας, είτε με εξέδρα από την οποία βγάζει ο πάστορας, είτε με λειτουργία και ευλογία μέσω βιντεοπροβολής (για τους πλέον προνοητικούς).Coronavirus : aux Etats-Unis, des pasteurs récalcitrants défient le confinementhttps://www.lemonde.fr/international/article/2020/04/11/aux-etats-unis-des-pasteurs-recalcitrants-defient-le-confinement_6036350_3210.html
Πέρα από διασκεδαστικό είναι και επικίνδυνο. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις σαν παπάς αλλά υπάρχουν και κανόνες. Άντε αυτός! Οι «πιστοί» τόσο δεν μπορούν να κάνουν χωρίς; Είναι δυνατόν όμως; Λογικό αν σκεφτείς τα κόμματα που μπήκαν στην Βουλή τι αριθμός και ποιότητα μυαλών ψηφίζουν και το χειρότερο κάνουν παιδιά!
Μπάτσοι να κυνηγούν παπάδες επειδή ιερουργουν,την εβδομάδα του Πάσχα με κυβέρνηση δεξιά του κυρίου,ουτε στα πιο τρέλα,σουρεαλιστικά μας όνειρα·διασκεδαστικό.