Τη δυσφορία της εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με το νέο βίντεο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με κεντρικό μήνυμα «Μένουμε Σπίτι - Βγαίνουμε νικητές».

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο βίντεο αποκρύπτεται μία μεγάλη αλήθεια, η προσπάθεια που καταβάλλουν οι αστυνομικοί για την τήρηση των μέτρων περιορισμού στο πλαίσιο της συγκράτησης της εξάπλωσης του ιού.

 

«Αυτή την προσπάθεια μας την αποτύπωσε σε στιγμιότυπο του ενός δευτερολέπτου όπου εμφανίζεται μόνο ο αναμμένος φάρος περιπολικού οχήματος και τίποτα άλλο» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Όπως συμπληρώνουν οι αστυνομικοί «Εμείς, για να γνωρίζουν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το βίντεο αλλά και αυτοί που το ενέκριναν, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και εκτελούμε το καθήκον μας. Η παρουσία όλων των αστυνομικών είναι παντού όλο το 24ωρο, λόγω της αναστολής των αδειών μας, και πραγματοποιούμε ελέγχους και τις απαραίτητες φυλάξεις σε δομές και περιοχές εκθέτοντας τον εαυτό μας και την υγεία μας σε πολλαπλούς κινδύνους».

 

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με ένα νέο βίντεο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες να μείνουνε σπίτι για να νικήσουν τον κορονοϊό. Έχει ως κεντρικό μήνυμα «Μένουμε σπίτι - Βγαίνουμε νικητές» και η μουσική του είναι του Διονύση Σαββόπουλου .

 

Το βίντεο σκιαγραφεί την πραγματικότητα, αποκρύπτει όμως τη μεγάλη αλήθεια. Με ένα συγκινητικό τρόπο παρουσιάζεται η αγωνιώδης προσπάθεια των σκληρά εργαζόμενων, διαφόρων κλάδων, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα αγαθά τους στους πολίτες που πειθαρχούν και μένουν σπίτι τους.

 

Αποκρύπτει όμως τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες Αστυνομικοί για να τηρηθούν και να εφαρμοστούν τα υποχρεωτικά και αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο νέος κορονοϊός Covid-19.

 

Αυτή την προσπάθεια μας την αποτύπωσε σε στιγμιότυπο του ενός δευτερολέπτου όπου εμφανίζεται μόνο ο αναμμένος φάρος περιπολικού οχήματος και τίποτα άλλο.

 

Εμείς, για να γνωρίζουν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το βίντεο αλλά και αυτοί που το ενέκριναν, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και εκτελούμε το καθήκον μας. Η παρουσία όλων των αστυνομικών είναι παντού όλο το 24ωρο, λόγω της αναστολής των αδειών μας, και πραγματοποιούμε ελέγχους και τις απαραίτητες φυλάξεις σε δομές και περιοχές εκθέτοντας τον εαυτό μας και την υγεία μας σε πολλαπλούς κινδύνους.

 

Είμαστε δίπλα στον πολίτη και για αυτόν αγωνιζόμαστε.

 

Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα μας αφιερώσουν ολόκληρο βιντεάκι όταν θα μας κατακρίνουν για μία τυχόν φερόμενη ως λάθος και κατακριτέα κίνηση μας.

 

Ειλικρινά απορούμε με όλη αυτή τη συμπεριφορά που δεν μας στεναχωρεί γιατί είναι πάγια και διαχρονική.

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».